Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Verschil Managed En Unmanaged Switch Update

Verschil Managed En Unmanaged Switch Update

Managed Vs Unmanaged Switch: Which One Can Fits Your Real Need? | Fs Community

You are looking for information on the topic “verschil managed en unmanaged switch”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ managed switch instellen, smart managed switch, unmanaged switch poe+, wat is een unmanaged switch, unmanaged switch 24 port, unmanaged switch netgear, managed switch 16 port, managed switch 8 port.

View information about the verschil managed en unmanaged switch

Information about this question

 • Question: verschil managed en unmanaged switch
 • Time: Asked 53 minute ago
 • Modified: Updated 109 hours ago
 • View: 10003

verschil managed en unmanaged switch

Een switch is een netwerkapparaat dat wordt gebruikt om meerdere apparaten met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat de communicatie tussen deze apparaten efficiënt verloopt. Er zijn twee belangrijke soorten switches: managed en unmanaged.

Een unmanaged switch is een eenvoudigere en minder dure optie. Het is een plug-and-play-apparaat dat geen configuratie vereist en automatisch elke aangesloten netwerkapparaat kan detecteren en ermee kan communiceren. Een unmanaged switch heeft echter beperkte functionaliteit, waardoor het niet mogelijk is om het netwerkverkeer te beheren of te monitoren.

Een managed switch daarentegen biedt meer geavanceerde functies en meer controle over het netwerkverkeer. Het kan worden geconfigureerd en gemonitord om het netwerkverkeer te optimaliseren, beveiliging te verbeteren en bandbreedte te beheren. Met een managed switch kunnen netwerkbeheerders VLAN’s (Virtual Local Area Networks) maken, Quality of Service (QoS) instellen om prioriteit te geven aan bepaalde soorten verkeer, en verkeer monitoren om mogelijke problemen op te sporen.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een managed en unmanaged switch is dat de eerste meer functies en configuratiemogelijkheden biedt dan de laatste. Een managed switch is over het algemeen duurder dan een unmanaged switch, maar biedt ook meer controle en optimalisatie van het netwerkverkeer.

Watch videos related to “verschil managed en unmanaged switch”

Cisco Tech Talk: Managed vs Unmanaged Switches

Images related to verschil managed en unmanaged switch

Found 39 verschil managed en unmanaged switch related images.

Managed Vs Unmanaged Switch: Which One Can Fits Your Real Need? | Fs Community
Managed Vs Unmanaged Switch: Which One Can Fits Your Real Need? | Fs Community

managed switch instellen

Het instellen van een managed switch vereist enige technische kennis en ervaring, maar het is niet te moeilijk als u de juiste stappen volgt. Hier is een algemeen stappenplan dat u kunt volgen:

 1. Maak verbinding met de switch – Sluit een Ethernet-kabel aan op een van de poorten van de switch en verbind de andere kant van de kabel met uw computer. Zorg ervoor dat uw computer is ingesteld op een statisch IP-adres dat compatibel is met het subnet van de switch.

 2. Log in op de switch – Open uw webbrowser en voer het IP-adres van de switch in om toegang te krijgen tot de webinterface van de switch. U wordt gevraagd om in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord.

 3. Configureer de basisinstellingen – U kunt nu de basisinstellingen van de switch configureren, zoals het instellen van de tijdzone, het wijzigen van de standaardgebruikersnaam en het wachtwoord, en het instellen van de netwerkparameters.

 4. Configureer VLAN’s – VLAN’s (Virtual Local Area Networks) kunnen worden gebruikt om uw netwerk op te delen in logische segmenten. U kunt VLAN’s instellen op basis van poorten, MAC-adressen of protocol.

 5. Configureer Quality of Service (QoS) – QoS kan worden gebruikt om de prioriteit van netwerkverkeer te beheren en te garanderen dat bepaalde typen verkeer, zoals spraak en video, voorrang krijgen op ander verkeer.

 6. Beveilig de switch – Zorg ervoor dat de switch is beveiligd met de juiste beveiligingsmaatregelen, zoals het inschakelen van poortbeveiliging, het instellen van beveiligingsprotocollen en het inschakelen van beveiligingslogboeken.

 7. Test de configuratie – Voer enkele tests uit om te controleren of de switch correct is geconfigureerd en goed werkt.

Let op: het instellen van een managed switch kan variëren afhankelijk van het model en de fabrikant. Raadpleeg daarom altijd de handleiding van de switch voor specifieke instructies.

smart managed switch

A smart managed switch is a type of network switch that allows for advanced management and control features beyond those found in unmanaged switches. These switches typically offer features such as VLAN support, Quality of Service (QoS) settings, port mirroring, and traffic monitoring.

Smart managed switches are often used in small to medium-sized businesses that require some level of network management, but do not have the resources or need for a fully managed switch. They are also commonly used in home networks for advanced control over network traffic.

Compared to unmanaged switches, smart managed switches offer greater flexibility and control over network traffic, which can help improve network performance and security. However, they are typically more expensive and require some level of technical expertise to configure and manage effectively.

You can see some more information related to verschil managed en unmanaged switch here

Comments

There are a total of 211 comments on this question.

 • 147 comments are great
 • 606 great comments
 • 131 normal comments
 • 106 bad comments
 • 82 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic verschil managed en unmanaged switch. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *