Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Minuten En Seconden Optellen In Excel Top 9 Favorites

Minuten En Seconden Optellen In Excel Top 9 Favorites

Hoe Tijd Converteren Naar Decimale Uren / Minuten / Seconden In Excel?

You are looking for information on the topic “minuten en seconden optellen in excel”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ uren en minuten optellen excel, gewerkte uren optellen, uren en minuten optellen calculator, uren optellen excel boven 24 uur, tijden optellen in excel, excel uren optellen draaitabel, uren optellen in excel, excel uren berekenen na middernacht.

View information about the minuten en seconden optellen in excel

Information about this question

 • Question: minuten en seconden optellen in excel
 • Time: Asked 45 days ago
 • Modified: Asked 175 hours ago
 • View: 16285

minuten en seconden optellen in excel

Om minuten en seconden op te tellen in Excel, kun je de formule “SUM” gebruiken, waarbij je het tijdsformaat van de minuten en seconden omzet naar het decimale formaat.

Hier is een voorbeeld:

 1. Selecteer een cel waarin u het totaal van de minuten en seconden wilt weergeven.

 2. Typ de formule “=SUM(A1:A5)” in de formulebalk, waarbij A1 tot A5 de cellen zijn waarin de minuten en seconden staan die u wilt optellen.

 3. Druk op Enter om de formule toe te passen. Het totaal van de minuten en seconden wordt weergegeven in de geselecteerde cel.

 4. Om het getal in minuten en seconden weer te geven, kunt u de opmaak van de cel wijzigen naar “mm:ss”.

Opmerking: Als de optelling van de minuten en seconden meer dan 24 uur oplevert, moet je de formule “SUM” gebruiken in combinatie met de formule “MOD” om de juiste tijd te krijgen. Bijvoorbeeld: “=MOD(SUM(A1:A5), 86400)” geeft het juiste totaal van de tijd in seconden, waarbij 86400 het aantal seconden in een dag is.

Watch videos related to “minuten en seconden optellen in excel”

Excel: Adding Up Times/Durations in Hours Minutes and Seconds

Hoe laat je Excel automatisch optellen?

Om Excel automatisch te laten optellen, kun je gebruik maken van de functie SOM of SUM in het Engels. Volg deze stappen:

 1. Selecteer de cel waarin je de som wilt laten weergeven.
 2. Typ het = teken om een formule te beginnen.
 3. Typ de functie SOM of SUM gevolgd door een opening haakje.
 4. Selecteer het bereik van cellen die je wilt optellen. Je kunt dit doen door de eerste cel van het bereik te selecteren en vervolgens de Ctrl-toets ingedrukt te houden terwijl je de andere cellen in het bereik selecteert. Of je kunt het bereik handmatig invoeren, bijvoorbeeld: A1:A10.
 5. Typ een sluitende haakje en druk op Enter.

De som van de geselecteerde cellen wordt nu automatisch weergegeven in de cel die je hebt geselecteerd. Als de waarden in de geselecteerde cellen wijzigen, wordt de som automatisch bijgewerkt. Je kunt deze formule ook kopiëren naar andere cellen om automatisch andere sommen te berekenen.

Hoe moet je rekenen met tijd?

Rekenen met tijd vereist een goed begrip van de verschillende eenheden van tijd en hun onderlinge verhoudingen. De basis eenheden van tijd zijn seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren. Hieronder vind je enkele algemene regels en tips om te rekenen met tijd:

 1. Om te rekenen met tijd moet je altijd dezelfde eenheden gebruiken. Als je bijvoorbeeld een berekening wilt maken met uren en minuten, moet je de minuten eerst omzetten naar uren (bijvoorbeeld 30 minuten = 0,5 uur).

 2. Het is belangrijk om te onthouden dat er 60 seconden in een minuut zitten, 60 minuten in een uur, 24 uur in een dag, 7 dagen in een week, enzovoort.

 3. Bij het optellen of aftrekken van tijd is het handig om een klok te gebruiken. Bijvoorbeeld als je 2 uur en 45 minuten wilt optellen bij 3 uur en 30 minuten, kun je de klok verzetten van 3 uur en 30 minuten naar 4 uur en 30 minuten en vervolgens nog 15 minuten toevoegen.

 4. Als je de tijd wilt berekenen tussen twee momenten, kun je het verschil in tijd berekenen. Bijvoorbeeld als je wilt weten hoeveel tijd er tussen 12:00 uur en 14:30 uur zit, kun je het verschil berekenen door 14:30 uur – 12:00 uur = 2 uur en 30 minuten.

 5. Bij het rekenen met tijdzones moet je rekening houden met het tijdsverschil tussen de verschillende tijdzones. Bijvoorbeeld als het in Nederland 12:00 uur is en je wilt weten hoe laat het is in New York, moet je rekening houden met het tijdsverschil van 6 uur (New York ligt 6 uur achter op Nederland), dus het is dan 6:00 uur in New York.

Door deze basisregels te volgen, kun je gemakkelijk rekenen met tijd. Het is echter altijd handig om een rekenmachine of een online tijdrekenmachine te gebruiken om ervoor te zorgen dat je nauwkeurige berekeningen maakt.

Hoe uren noteren in Excel?

Om uren in Excel te noteren, kun je gebruik maken van het tijdformaat. Dit formaat is standaard beschikbaar in Excel en stelt je in staat om tijden en uren op te slaan en te berekenen.

Je kunt uren noteren in Excel door de volgende stappen te volgen:

 1. Selecteer de cel waarin je de uren wilt noteren.
 2. Typ de uren in de cel in het formaat “uren:minuten:seconden” (bijvoorbeeld 8:30:00 voor 8 uur en 30 minuten).
 3. Druk op Enter of Tab om de invoer te bevestigen.

Excel zal de uren automatisch opmaken als tijd en zal ze weergeven in het formaat dat je hebt gekozen. Als je het formaat van de cel wilt wijzigen, klik dan met de rechtermuisknop op de cel en selecteer “Celeigenschappen”. Kies vervolgens het gewenste tijdformaat onder de categorie “Tijd”.

Je kunt ook berekeningen uitvoeren met uren in Excel, zoals het optellen of aftrekken van uren. Bijvoorbeeld, als je de uren in cel A1 en A2 wilt optellen, typ dan “=A1+A2” in een andere cel en druk op Enter om de som van de uren weer te geven.

Images related to minuten en seconden optellen in excel

Found 47 minuten en seconden optellen in excel related images.

Tijd Optellen Of Aftrekken - Microsoft Ondersteuning
Tijd Optellen Of Aftrekken – Microsoft Ondersteuning
Excel: Rekenen Met Tijd
Excel: Rekenen Met Tijd
Hoe Converteer Je Tussen Uren, Minuten, Seconden Of Dagen In Excel?
Hoe Converteer Je Tussen Uren, Minuten, Seconden Of Dagen In Excel?
Excel || Optellen Van Tijden - Ook Meer Dan 24 Uur - Youtube
Excel || Optellen Van Tijden – Ook Meer Dan 24 Uur – Youtube
Hoe Tijd Converteren Naar Decimale Uren / Minuten / Seconden In Excel?
Hoe Tijd Converteren Naar Decimale Uren / Minuten / Seconden In Excel?

uren en minuten optellen excel

Om uren en minuten op te tellen in Excel, kunt u de functie SOM() gebruiken. U kunt de uren en minuten afzonderlijk optellen en vervolgens de resultaten bij elkaar optellen om de totale tijd te krijgen.

Bijvoorbeeld, als u de tijd 1 uur en 30 minuten (1:30) en 2 uur en 15 minuten (2:15) wilt optellen, kunt u het volgende doen:

 1. Typ “1:30” in cel A1 en “2:15” in cel A2.
 2. Typ “=SOM(A1:A2)” in cel A3 en druk op Enter.
 3. De cel A3 zal nu de waarde “3:45” tonen, wat gelijk is aan de som van 1:30 en 2:15.

Opmerking: Als u ervoor wilt zorgen dat Excel de tijd notatie gebruikt, selecteer dan de cellen waarin u de tijd wilt invoeren en kies het juiste tijdsformaat onder het tabblad “Start” in het lint.

gewerkte uren optellen

Om gewerkte uren op te tellen, moet je eerst de individuele uren van elke dag bij elkaar optellen en dan het totaal van alle dagen berekenen. Bijvoorbeeld, als je maandag 8 uur, dinsdag 7 uur en woensdag 9 uur hebt gewerkt, dan is het totaal aantal gewerkte uren voor die drie dagen 24 uur.

Als je meerdere weken of maanden wilt optellen, dan moet je eerst het totaal aantal gewerkte uren voor elke week of maand berekenen en vervolgens alle weken of maanden bij elkaar optellen. Dit geeft je het totale aantal gewerkte uren over de gewenste periode.

Het kan handig zijn om een ​​tabel of spreadsheet te gebruiken om de gewerkte uren bij te houden en te berekenen. Op die manier kun je snel en gemakkelijk de totale uren berekenen zonder fouten te maken.

You can see some more information related to minuten en seconden optellen in excel here

Comments

There are a total of 41 comments on this question.

 • 509 comments are great
 • 172 great comments
 • 224 normal comments
 • 120 bad comments
 • 12 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic minuten en seconden optellen in excel. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *