Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Leeftijd Berekenen Op Datum Excel Top 19 Favorites

Leeftijd Berekenen Op Datum Excel Top 19 Favorites

Pcleek | Hoe Leeftijd Berekenen Met Excel?

You are looking for information on the topic “leeftijd berekenen op datum excel”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ exacte leeftijd berekenen excel, leeftijd berekenen excel engels, leeftijd in jaren berekenen excel, excel leeftijd berekenen geboortedatum, leeftijd berekenen excel jaren maanden, leeftijd berekenen tussen twee data excel, leeftijd in jaren, maanden en dagen berekenen excel, aow-leeftijd berekenen.

View information about the leeftijd berekenen op datum excel

Information about this question

 • Question: leeftijd berekenen op datum excel
 • Time: Updated 53 days ago
 • Modified: Updated 69 minute ago
 • View: 11771

leeftijd berekenen op datum excel

Om de leeftijd op een bepaalde datum in Excel te berekenen, kunt u de functie “DATEDIF” gebruiken. Volg de onderstaande stappen:

 1. Klik in een lege cel waar u de leeftijd wilt berekenen.

 2. Typ de formule “=DATEDIF (geboortedatum, huidige datum, “y”)” in de cel. Vervang “geboortedatum” door de cel waarin de geboortedatum is ingevoerd, en “huidige datum” door de cel waarin de huidige datum is ingevoerd.

 3. Druk op Enter en de leeftijd wordt weergegeven in jaren.

Opmerking: Als u de leeftijd in maanden of dagen wilt berekenen, kunt u de “y” in de formule vervangen door “m” of “d”.

Watch videos related to “leeftijd berekenen op datum excel”

Calculate Age in Excel from Date of Birth | Simple Formula #Shorts

Hoe bereken je vervaldatum Excel?

Om een vervaldatum in Excel te berekenen, moet je eerst de datum van vandaag invoeren en vervolgens het aantal dagen toevoegen dat de vervaldatum vanaf vandaag is. Je kunt dit doen met de volgende formule:

=VANDAAG() + [aantal dagen]

Hierbij is “VANDAAG()” de functie in Excel die de huidige datum teruggeeft en “[aantal dagen]” het aantal dagen dat moet worden toegevoegd aan de huidige datum om de vervaldatum te berekenen.

Bijvoorbeeld, als je de vervaldatum van een factuur wilt berekenen die over 30 dagen vervalt, voer je de volgende formule in:

=VANDAAG() + 30

Excel zal dan automatisch de datum berekenen die 30 dagen na de huidige datum valt en dit weergeven in de cel waarin je de formule hebt ingevoerd.

Hoe bereken je een vervaldatum?

De berekening van een vervaldatum hangt af van de specifieke situatie. Hieronder staan een paar voorbeelden:

 1. Vervaldatum op basis van een gegeven aantal dagen: Als je een bepaald aantal dagen hebt, bijvoorbeeld 30, en je wilt weten wat de vervaldatum is vanaf een bepaalde datum, bijvoorbeeld vandaag, dan tel je eenvoudigweg het aantal dagen op bij de huidige datum om de vervaldatum te krijgen. Dus als het vandaag 13 maart 2023 is en je wilt weten wat de vervaldatum is van 30 dagen vanaf nu, dan tel je 30 dagen op bij 13 maart 2023 om 12 april 2023 als vervaldatum te krijgen.

 2. Vervaldatum op basis van een gegeven datum: Als je een vervaldatum hebt en je wilt weten hoeveel dagen het nog duurt voordat het vervalt, tel je het verschil tussen de huidige datum en de vervaldatum. Bijvoorbeeld, als je een factuur hebt die op 30 april 2023 vervalt en het is momenteel 13 maart 2023, dan zijn er nog 48 dagen (30 april 2023 – 13 maart 2023) voordat de factuur vervalt.

 3. Vervaldatum op basis van een bepaald tijdsbestek: Als je een vervaldatum wilt berekenen op basis van een bepaald tijdsbestek, bijvoorbeeld een jaar, dan voeg je dat tijdsbestek toe aan de begindatum om de vervaldatum te krijgen. Bijvoorbeeld, als je een abonnement hebt dat een jaar geldig is vanaf 1 januari 2023, dan is de vervaldatum 1 januari 2024.

Hoe oud is Excel?

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma dat voor het eerst werd uitgebracht door Microsoft in 1985. Dus op het moment van mijn kennis cutoff (september 2021) was Excel 38 jaar oud.

Images related to leeftijd berekenen op datum excel

Found 38 leeftijd berekenen op datum excel related images.

Leeftijd Berekenen In Excel - Handleiding Excel
Leeftijd Berekenen In Excel – Handleiding Excel
Leeftijd Berekenen In Excel - Handleiding Excel
Leeftijd Berekenen In Excel – Handleiding Excel
Leeftijd Berekenen In Excel - Handleiding Excel
Leeftijd Berekenen In Excel – Handleiding Excel
Pcleek | Hoe Leeftijd Berekenen Met Excel?
Pcleek | Hoe Leeftijd Berekenen Met Excel?

exacte leeftijd berekenen excel

Om de exacte leeftijd te berekenen in Excel, kun je gebruik maken van de functie “DATEDIF”.

Volg de onderstaande stappen:

 1. Selecteer een cel waarin je de leeftijd wilt berekenen.

 2. Typ de formule =DATEDIF (startdatum, einddatum, “y”) en druk op enter.

 3. Vervang “startdatum” door de geboortedatum van de persoon en “einddatum” door de huidige datum (je kunt de functie “VANDAAG()” gebruiken om de huidige datum te krijgen).

 4. De “y” in de formule staat voor “year” (jaar) en zal Excel vertellen om het aantal volledige jaren tussen de start- en einddatum te berekenen.

 5. De cel zal nu het exacte aantal jaren tussen de twee datums weergeven.

Let op: als de persoon nog niet zijn of haar verjaardag heeft gehad dit jaar, zal de berekening nog een jaar te hoog zijn. Om dit te corrigeren, kun je de formule aanpassen door “y” te vervangen door “ym” voor het aantal volledige maanden tussen de datums of “md” voor het aantal dagen tussen de datums.

leeftijd berekenen excel engels

To calculate age in Excel, you can use the following formula:

=DATEDIF(birthdate, today’s date, “y”)

Here’s an explanation of the formula:

 • “DATEDIF” is a function that calculates the difference between two dates.
 • “birthdate” is the cell that contains the birthdate.
 • “today’s date” is a function that returns the current date.
 • “y” is the unit of time to return (in this case, years).

So, to use this formula, you would replace “birthdate” with the cell reference of the birthdate you want to calculate the age for, and leave “today’s date” as is. For example, if the birthdate was in cell A2, the formula would be:

=DATEDIF(A2, TODAY(), “y”)

Note: the DATEDIF function is not available in all versions of Excel. If you receive an error message when you try to use this formula, you may need to use a different method to calculate age.

You can see some more information related to leeftijd berekenen op datum excel here

Comments

There are a total of 175 comments on this question.

 • 168 comments are great
 • 563 great comments
 • 492 normal comments
 • 178 bad comments
 • 8 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic leeftijd berekenen op datum excel. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *