Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Maak Je Een Legenda Top 18 Favorites

Hoe Maak Je Een Legenda Top 18 Favorites

Een Legenda Toevoegen Aan Een Grafiek - Microsoft Ondersteuning

You are looking for information on the topic “hoe maak je een legenda”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ legenda maken word, hoe maak ik een legenda, legenda excel aanpassen, wat is een legenda, legenda maken online, legenda voorbeeld, legenda engels, legenda bij tabel.

View information about the hoe maak je een legenda

Information about this question

 • Question: hoe maak je een legenda
 • Time: Updated 42 days ago
 • Modified: Asked 9 days ago
 • View: 3188

hoe maak je een legenda

Een legenda is een grafische weergave van symbolen, kleuren of lijnen die worden gebruikt om informatie te presenteren in een kaart, diagram of ander soort grafiek. Hier zijn de stappen om een legenda te maken:

 1. Identificeer de symbolen, kleuren of lijnen die u wilt opnemen in de legenda. Dit kunnen bijvoorbeeld kleurcodes zijn die verschillende categorieën vertegenwoordigen of symbolen die specifieke elementen aanduiden.

 2. Maak een lijst van de symbolen, kleuren of lijnen en hun betekenis. Zorg ervoor dat de beschrijvingen beknopt en duidelijk zijn, zodat de lezer snel begrijpt wat elk symbool of kleur betekent.

 3. Plaats de lijst met symbolen en hun betekenissen in een doos of rechthoek op een geschikte plaats op uw kaart of grafiek. Meestal wordt de legenda in de hoek van de kaart of grafiek geplaatst, maar het kan ook elders worden geplaatst, afhankelijk van wat het meest geschikt is voor uw specifieke toepassing.

 4. Voeg labels toe aan de symbolen, kleuren of lijnen in de legenda om ze gemakkelijker te identificeren. Zorg ervoor dat de labels overeenkomen met de beschrijvingen die u hebt gegeven in uw lijst.

 5. Maak gebruik van verschillende typen lettergroottes of vetgedrukte tekst om belangrijke informatie extra te benadrukken, bijvoorbeeld als er speciale waarschuwingen of aanbevelingen zijn.

 6. Zorg ervoor dat de legenda voldoende contrast heeft met de achtergrond zodat de informatie goed zichtbaar is.

 7. Als u een digitale kaart of grafiek maakt, kunt u overwegen om een interactieve legenda te maken, zodat de gebruiker gemakkelijk de informatie kan aanpassen en bekijken.

Hopelijk zijn deze stappen nuttig om een legenda te maken!

Watch videos related to “hoe maak je een legenda”

AutoCad quickest way to create a legend

Images related to hoe maak je een legenda

Found 28 hoe maak je een legenda related images.

Werkblad 2 / Groep 7-8 / Leerling | Onderzoekendomgevingsonderwijs
Werkblad 2 / Groep 7-8 / Leerling | Onderzoekendomgevingsonderwijs
Een Grafieklegenda Toevoegen En Opmaken - Microsoft Ondersteuning
Een Grafieklegenda Toevoegen En Opmaken – Microsoft Ondersteuning
Een Grafieklegenda Toevoegen En Opmaken - Microsoft Ondersteuning
Een Grafieklegenda Toevoegen En Opmaken – Microsoft Ondersteuning
Een Legenda Toevoegen Aan Een Grafiek - Microsoft Ondersteuning
Een Legenda Toevoegen Aan Een Grafiek – Microsoft Ondersteuning

legenda maken word

Om een legenda te maken in Word, volg je de onderstaande stappen:

 1. Selecteer de grafiek of afbeelding waarvoor je een legenda wilt maken.

 2. Klik op het tabblad ‘Invoegen’ en selecteer de optie ‘Legenda’ in de groep ‘Labels’.

 3. Kies het type legenda dat je wilt gebruiken. Er zijn verschillende opties, waaronder ‘Standaard’, ‘Gestapeld’ en ‘Geneste’.

 4. Pas de instellingen van de legenda aan indien nodig. Je kunt bijvoorbeeld de positie van de legenda aanpassen, de tekengrootte en stijl wijzigen en bepalen welke elementen in de legenda moeten worden opgenomen.

 5. Klik op ‘OK’ om de legenda toe te voegen aan de grafiek of afbeelding.

 6. Voeg eventueel een titel toe aan de legenda door te klikken op ‘Legenda Titel’ in de groep ‘Labels’ en de gewenste tekst in te voeren.

 7. Sla het document op.

Opmerking: Houd er rekening mee dat de stappen kunnen verschillen afhankelijk van de versie van Word die je gebruikt.

hoe maak ik een legenda

Een legenda is een visueel hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt in kaarten, grafieken en diagrammen om de betekenis van symbolen of kleuren uit te leggen. Hieronder vind je de algemene stappen om een legenda te maken:

 1. Identificeer de symbolen of kleuren die je wilt opnemen in de legenda en maak een lijst van wat elk symbool of kleur betekent.

 2. Maak een tabel of lijst waarin je de symbolen of kleuren en hun betekenissen opneemt. Je kunt bijvoorbeeld een kolom maken voor het symbool of de kleur en een andere kolom voor de betekenis ervan.

 3. Plaats de tabel of lijst in de buurt van de grafiek, kaart of diagram waarop de symbolen of kleuren worden gebruikt. Zorg ervoor dat de legenda duidelijk en gemakkelijk te vinden is voor de lezer.

 4. Geef de legenda een duidelijke titel, zoals “Legenda” of “Verklaring van symbolen”. Dit helpt de lezer om te begrijpen waar de informatie te vinden is.

 5. Voeg eventueel visuele elementen toe, zoals lijnen of pijlen, om de koppeling tussen de symbolen en hun betekenissen te verduidelijken.

 6. Controleer of de legenda compleet is en alle symbolen of kleuren die in de grafiek, kaart of diagram worden gebruikt, verklaart.

 7. Vergeet niet om de legenda bij te werken als je de grafiek, kaart of diagram bijwerkt of als er nieuwe symbolen of kleuren worden toegevoegd.

Ik hoop dat dit helpt!

You can see some more information related to hoe maak je een legenda here

Comments

There are a total of 70 comments on this question.

 • 360 comments are great
 • 657 great comments
 • 372 normal comments
 • 115 bad comments
 • 75 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic hoe maak je een legenda. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *