Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Maak Je Een Dashboard Top 20 Favorites

Hoe Maak Je Een Dashboard Top 20 Favorites

Dashboarding | Dashboard Maken: 7 Stappen | 6 Voorbeeld Dashboards

You are looking for information on the topic “hoe maak je een dashboard”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ hoe maak je een dashboard in excel, wat is een kpi dashboard, gratis dashboard maken, management dashboard maken, wat is een dashboard, wat is een management dashboard, kpi dashboard maken excel, excel dashboard templates.

View information about the hoe maak je een dashboard

Information about this question

 • Question: hoe maak je een dashboard
 • Time: Askeded 228 hours ago
 • Modified: Asked 188 hours ago
 • View: 19462

hoe maak je een dashboard

Een dashboard is een visualisatie-tool die data uit verschillende bronnen samenvoegt en presenteert in één overzichtelijke interface. Om een dashboard te maken, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Bepaal het doel en de doelgroep van het dashboard: wat wil je met het dashboard bereiken en wie gaat het gebruiken?

 2. Identificeer de belangrijkste KPI’s (Key Performance Indicators) en data die je wilt presenteren: welke informatie is relevant voor het doel en de doelgroep van het dashboard?

 3. Verzamel de data: zorg dat je de juiste data hebt om de KPI’s en informatie te presenteren. Dit kan uit verschillende bronnen komen, zoals databases, spreadsheets, API’s, of andere applicaties.

 4. Kies een dashboard-platform: er zijn verschillende tools en software beschikbaar om een dashboard te maken, zoals Tableau, Power BI, of Google Data Studio. Kies een platform dat past bij je doel, doelgroep, en technische vaardigheden.

 5. Ontwerp het dashboard: gebruik de gekozen tool om de data te visualiseren en te presenteren. Zorg dat het dashboard overzichtelijk en begrijpelijk is voor de doelgroep. Gebruik bijvoorbeeld grafieken, tabellen, kaarten, of andere visuele elementen.

 6. Test en verbeter het dashboard: test het dashboard met de doelgroep en verzamel feedback. Pas het dashboard aan waar nodig om het zo effectief mogelijk te maken.

 7. Implementeer en onderhoud het dashboard: zorg dat het dashboard beschikbaar is voor de doelgroep en onderhoud het regelmatig om ervoor te zorgen dat de data up-to-date blijft en het dashboard blijft voldoen aan de behoeften van de doelgroep.

Watch videos related to “hoe maak je een dashboard”

Hoe maak je een Dashboard in Excel

Wat is een dashboard in Excel?

Een dashboard in Excel is een visuele weergave van belangrijke gegevens en prestatie-indicatoren (KPI’s) die zijn georganiseerd op één enkel blad. Het doel van een dashboard is om complexe informatie in een eenvoudig te begrijpen formaat te presenteren, zodat gebruikers snel de belangrijkste trends en inzichten kunnen zien.

Dashboards in Excel kunnen verschillende grafieken, tabellen, draaitabellen, afbeeldingen en andere visuele elementen bevatten om gegevens te presenteren. Ze worden vaak gebruikt door managers, analisten en andere zakelijke gebruikers om trends en prestaties te volgen, beslissingen te nemen en rapporten te genereren.

Excel biedt een aantal hulpmiddelen en functies waarmee gebruikers dashboards kunnen maken, waaronder draaitabellen, grafieken en gegevensvalidatie. Met deze tools kunnen gebruikers gegevensbronnen importeren en organiseren, KPI’s berekenen en visueel weergeven en interactieve controles toevoegen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Hoe ziet een goed dashboard eruit?

Een goed dashboard heeft een aantal belangrijke kenmerken:

 1. Overzichtelijk: het dashboard moet overzichtelijk zijn en snel begrijpelijke informatie geven. Belangrijke informatie moet makkelijk te vinden zijn en de gebruiker moet niet overweldigd worden door te veel informatie.

 2. Relevante informatie: het dashboard moet de belangrijkste informatie weergeven die nodig is om de prestaties te meten en te monitoren. Het moet daarbij specifiek gericht zijn op de doelen van de gebruiker.

 3. Visueel aantrekkelijk: het dashboard moet visueel aantrekkelijk zijn om de aandacht te trekken en de gebruiker te helpen belangrijke informatie sneller te begrijpen. Kleurgebruik, grafieken en andere visualisaties kunnen hierbij helpen.

 4. Interactief: een interactief dashboard geeft de gebruiker de mogelijkheid om informatie te filteren, te sorteren en te analyseren. Hierdoor kan de gebruiker snel de informatie vinden die nodig is.

 5. Real-time: een goed dashboard geeft real-time informatie weer, zodat de gebruiker altijd up-to-date is. Hierdoor kan er snel gereageerd worden op veranderingen en kan de gebruiker de prestaties beter monitoren.

 6. Toegankelijkheid: het dashboard moet toegankelijk zijn voor alle gebruikers die de informatie nodig hebben. Dit betekent dat het dashboard rekening moet houden met verschillende niveaus van technische vaardigheden en toegankelijkheidsrichtlijnen.

 7. Personalisatie: het dashboard moet aanpasbaar zijn aan de individuele behoeften en doelen van de gebruiker. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van widgets of het aanpassen van de weergave van informatie.

Als al deze factoren worden gecombineerd, kan een goed dashboard helpen om belangrijke prestatiegegevens inzichtelijk te maken en te analyseren.

Waaruit bestaat een dashboard?

Een dashboard is een visuele weergave van gegevens die is ontworpen om belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) en andere belangrijke informatie weer te geven. Een typisch dashboard bevat de volgende elementen:

 1. Grafieken en diagrammen: Dit zijn visualisaties van gegevens die informatie weergeven op een manier die gemakkelijk te begrijpen is. Grafieken en diagrammen kunnen bijvoorbeeld lijngrafieken, staafdiagrammen, cirkeldiagrammen, heatmaps en treemaps zijn.

 2. KPI’s: Dit zijn belangrijke prestatie-indicatoren die laten zien hoe goed een bepaald aspect van een bedrijf of organisatie presteert. KPI’s kunnen bijvoorbeeld omzet, winst, klanttevredenheid, retentiepercentage enzovoort zijn.

 3. Filters en selecties: Hiermee kunnen gebruikers het dashboard filteren op specifieke criteria of bepaalde delen van de gegevens selecteren om nader te bekijken.

 4. Real-time gegevens: Een goed dashboard bevat real-time gegevens die worden bijgewerkt terwijl nieuwe informatie binnenkomt. Dit stelt gebruikers in staat om snel trends en veranderingen in gegevens te zien.

 5. Een samenvatting: Het dashboard moet een samenvatting bevatten van de belangrijkste inzichten en conclusies die kunnen worden getrokken uit de gegevens. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om snel te begrijpen wat de gegevens betekenen en welke acties moeten worden ondernomen.

 6. Gebruikersinterface: Het dashboard moet een gebruiksvriendelijke interface hebben die gemakkelijk te begrijpen is en intuïtief te gebruiken is. Dit omvat onder meer navigatie, zoomen en filteren.

Een dashboard kan worden aangepast aan de behoeften van een bepaalde gebruiker of groep gebruikers. Bijvoorbeeld, een marketing dashboard kan zich richten op statistieken als websiteverkeer, conversieratio, e-mailmarketing en social media, terwijl een financieel dashboard zich kan richten op omzet, winst en cashflow.

Images related to hoe maak je een dashboard

Found 21 hoe maak je een dashboard related images.

Een Dashboard Maken En Delen Met Excel En Microsoft Groepen - Microsoft Ondersteuning
Een Dashboard Maken En Delen Met Excel En Microsoft Groepen – Microsoft Ondersteuning
Dashboarding | Dashboard Maken: 7 Stappen | 6 Voorbeeld Dashboards
Dashboarding | Dashboard Maken: 7 Stappen | 6 Voorbeeld Dashboards

hoe maak je een dashboard in excel

Het maken van een dashboard in Excel vereist het volgen van een aantal stappen:

 1. Definieer het doel van het dashboard: Voordat u begint, moet u duidelijk definiëren wat u wilt bereiken met het dashboard en welke informatie u wilt weergeven.

 2. Verzamel de gegevens: Verzamel alle gegevens die u wilt opnemen in het dashboard en zorg ervoor dat deze correct zijn geformatteerd.

 3. Maak een nieuw werkblad: Maak een nieuw werkblad aan waarop u het dashboard gaat maken.

 4. Ontwerp het dashboard: Bepaal welke grafieken, tabellen en andere visuele elementen u wilt opnemen in het dashboard en waar u ze wilt plaatsen.

 5. Maak de grafieken en tabellen: Maak de grafieken en tabellen die u wilt gebruiken en zorg ervoor dat deze de juiste gegevens weergeven.

 6. Voeg interactieve elementen toe: Voeg interactieve elementen toe aan het dashboard, zoals keuzelijsten, draaischijven en knoppen.

 7. Pas het uiterlijk van het dashboard aan: Pas het uiterlijk van het dashboard aan door het toevoegen van titels, kleuren en eventueel afbeeldingen.

 8. Voeg eventueel extra functionaliteit toe: Voeg eventueel extra functionaliteit toe, zoals filtermogelijkheden of de mogelijkheid om gegevens te exporteren.

 9. Test en optimaliseer: Test het dashboard en optimaliseer het indien nodig om ervoor te zorgen dat het goed werkt en de gewenste informatie weergeeft.

 10. Deel het dashboard: Deel het dashboard met anderen, bijvoorbeeld door het te exporteren als PDF-bestand of door het te delen via een online platform zoals SharePoint.

wat is een kpi dashboard

Een KPI-dashboard is een visueel hulpmiddel dat wordt gebruikt om de prestaties van een organisatie te monitoren en te meten aan de hand van belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s). Het dashboard toont doorgaans een overzicht van de belangrijkste KPI’s van de organisatie en biedt gebruikers de mogelijkheid om trends en prestaties in de loop van de tijd te volgen. Het kan worden gebruikt door managers en andere belanghebbenden om snel inzicht te krijgen in de prestaties van de organisatie en om beslissingen te nemen op basis van actuele gegevens. KPI-dashboards kunnen worden opgesteld met behulp van softwaretools zoals Excel, Tableau, Power BI of andere geavanceerde analysetools.

You can see some more information related to hoe maak je een dashboard here

Comments

There are a total of 106 comments on this question.

 • 629 comments are great
 • 302 great comments
 • 168 normal comments
 • 64 bad comments
 • 95 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic hoe maak je een dashboard. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *