Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Tellen Hoe Vaak Een Waarde Voorkomt Update

Excel Tellen Hoe Vaak Een Waarde Voorkomt Update

 • bởi

You are looking for information on the topic “excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ excel aantal cellen tellen met bepaalde waarde, aantal waarden tellen excel, excel aantal cellen met tekst tellen, excel aantal unieke waarden tellen met voorwaarde, namen tellen excel, aantal.als engels, excel woorden tellen in kolom, excel aantal gevulde cellen tellen.

View information about the excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt

Information about this question

 • Question: excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt
 • Time: Askeded 185 hours ago
 • Modified: Updated 60 hours ago
 • View: 1904

Hoe te tellen hoe vaak een waarde in Excel verschijnt

U wilt weten hoe vaak een bepaalde numerieke of tekstwaarde in een celbereik of in een kolom voorkomt Excel?

Laten we veronderstellen bijv. je wilt tellen hoe vaak de waarde 5 voorkomt in een interval a2: D20 of je wilt weten hoe vaak het woord Rossi in een kolom voorkomt.

Welnu, om te weten hoe u kunt tellen hoe vaak een waarde in Excel wordt weergegeven, moet u leren sommige methoden fundamenten.

Laten we het samen ontdekken.

excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt

Om te tellen hoe vaak een waarde voorkomt in Excel, kun je de functie ‘AANTAL.ALS’ gebruiken. Deze functie telt het aantal cellen in een bereik dat aan bepaalde criteria voldoet.

Hier is hoe je het kunt doen:

 1. Selecteer een lege cel waarin je het resultaat wilt plaatsen.
 2. Typ het volgende: =AANTAL.ALS(bereik, waarde)
 3. Vervang “bereik” door het bereik waarin je wilt zoeken naar de waarde. Bijvoorbeeld: A1:A10
 4. Vervang “waarde” door de waarde waarvoor je wilt tellen. Bijvoorbeeld: “appel”
 5. Druk op enter. De functie telt nu het aantal cellen waarin de opgegeven waarde voorkomt in het opgegeven bereik.

Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe vaak het woord “appel” voorkomt in het bereik A1:A10, zou je het volgende typen: =AANTAL.ALS(A1:A10, “appel”)

Watch videos related to “excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt”

Rijen tellen die voldoen aan criteria (AANTAL.ALS en AANTALLEN.ALS).

Images related to excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt

Found 10 excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt related images.

excel aantal cellen tellen met bepaalde waarde

Om het aantal cellen in Excel te tellen die een bepaalde waarde bevatten, kunt u de functie COUNTIF gebruiken. De syntaxis is als volgt:

scss
=COUNTIF(bereik, criteria)
 • bereik: Het bereik van cellen dat u wilt tellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn A1:A10.
 • criteria: De waarde waarnaar u wilt zoeken. Dit kan bijvoorbeeld zijn “Ja” of 10.

Hier is een voorbeeld: stel dat u het aantal cellen wilt tellen in kolom A die de waarde “Ja” bevatten. U zou de volgende formule kunnen gebruiken:

css
=COUNTIF(A:A, "Ja")

Deze formule telt het aantal cellen in de hele kolom A die de waarde “Ja” bevatten. U kunt dit aanpassen aan uw eigen gegevens door het bereik en de criteria te wijzigen.

aantal waarden tellen excel

Om het aantal waarden in een bepaald bereik in Excel te tellen, kunt u de functie AANTAL gebruiken. De syntax van deze functie is als volgt:

scss
=AANTAL(bereik)

In deze formule is ‘bereik’ het bereik van cellen waarvoor u het aantal waarden wilt tellen. Bijvoorbeeld, als u het aantal waarden in de cellen A1 tot en met A10 wilt tellen, zou de formule als volgt zijn:

scss
=AANTAL(A1:A10)

Als u alleen het aantal cellen met een waarde wilt tellen en geen lege cellen wilt meetellen, kunt u in plaats daarvan de functie AANTALARG gebruiken. De syntax hiervan is als volgt:

scss
=AANTALARG(bereik)

In deze formule is ‘bereik’ opnieuw het bereik van cellen waarvoor u het aantal waarden wilt tellen. Maar in tegenstelling tot AANTAL, telt AANTALARG alleen cellen met een waarde en negeert het lege cellen. Bijvoorbeeld, als u het aantal cellen met een waarde in de cellen A1 tot en met A10 wilt tellen, zou de formule als volgt zijn:

scss
=AANTALARG(A1:A10)

Opmerking: In Engelse Excel-versies zijn de functies AANTAL en AANTALARG respectievelijk bekend als COUNT en COUNTA.

You can see some more information related to excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt here

Comments

There are a total of 716 comments on this question.

 • 71 comments are great
 • 148 great comments
 • 399 normal comments
 • 55 bad comments
 • 13 very bad comments

Tel op criteria met COUNT.NUMBER + COUNT.IF

Als u bijvoorbeeld moet tellen hoeveel winkeliers een bepaald product in een bepaald gebied hebben verkocht, kunt u: gebruik de Excel-functies COUNT.IF en COUNT.NUMBER samen.Dat wil zeggen:

 • SE een voorwaarde testen
 • NUMMERS om cellen te tellen als het resultaat van SE waar is

Om de combinatie van deze twee functies beter te begrijpen, kijk eens naar het volgende voorbeeld dat we rechtstreeks uit de hebben gehaald Officiële gids van het Bureau.

Tel hoe vaak meerdere waarden in Excel verschijnen met SUM + SE

Nu wil je het weten Hoe te tellen hoe vaak meerdere waarden in Excel verschijnen? Welnu, om te tellen hoe vaak meerdere numerieke of tekstwaarden voorkomen, moet u de functies gebruiken SOM en IF samen.

Eerst moet je de SE-functie gebruiken om de waarden van sommige cellen te testen en vervolgens, als het resultaat van SE WAAR is, de SOM-functie om de waarden toe te voegen die de vorige test hebben doorstaan. Zodat u het beter begrijpt, informeren we u over een ander voorbeeld dat wordt gebruikt door de officiële Office-help.

Tel hoe vaak meerdere waarden in Excel voorkomen: de draaitabel

Ten slotte laten we u een Excel-methode zien waarmee u totalen kunt weergeven en exemplaren van unieke waarden kunt tellen.

We hebben het over de dynamische tafelhet is een effectieve oplossing voor wie snel een overzicht wil van grote hoeveelheden data.

Om het te maken – na het selecteren van de cellen van uw interesse (bijvoorbeeld A2: C8) – moet u naar het Excel-tabblad gaan Draaitabel invoegen, controleer de ingangen Selecteer tafel of bereik e Nieuw werkblad en tenslotte klikken OK.

Op dit punt moet u de sectie invullen Draaitabelvelden zoals weergegeven in de Office-gids.

So you have finished reading the article on the topic excel tellen hoe vaak een waarde voorkomt. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *