Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Excel Datum Naar Dag Van De Week New update

Excel Datum Naar Dag Van De Week New update

Excel-Tutorial: Weeknummer Omzetten Naar Datum - Cm Web

You are looking for information on the topic “excel datum naar dag van de week”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ datum naar dag excel, excel dag van de maand, naam van de dag excel, excel maandag van de week, excel dag van het jaar, excel eerste dag van de week, dag en maand uit datum halen excel, datum naar weeknummer excel.

View information about the excel datum naar dag van de week

Information about this question

 • Question: excel datum naar dag van de week
 • Time: Updated 48 hours ago
 • Modified: Asked 57 minute ago
 • View: 8844

excel datum naar dag van de week

Om een datum in Excel om te zetten naar de bijbehorende dag van de week, kun je de functie “WEEKDAG” gebruiken. Deze functie geeft een getal terug dat overeenkomt met de dag van de week, waarbij 1 staat voor zondag, 2 voor maandag, enzovoorts.

Hier is een voorbeeld van hoe je de functie “WEEKDAG” kunt gebruiken:

 1. Selecteer de cel waarin je de dag van de week wilt weergeven.
 2. Typ de formule “=WEEKDAG(A1)”, waarbij A1 de cel is met de datum die je wilt converteren.
 3. Druk op Enter en de dag van de week wordt weergegeven in de geselecteerde cel als een getal van 1 tot en met 7.
 4. Om de getallen om te zetten naar de bijbehorende dag van de week, kun je een formule gebruiken zoals “=CHOOSE(WEEKDAG(A1),”Zondag”,”Maandag”,”Dinsdag”,”Woensdag”,”Donderdag”,”Vrijdag”,”Zaterdag”)”. Deze formule zal de bijbehorende dag van de week weergeven in plaats van het getal.

Je kunt ook de functie “TEKST” gebruiken om de dag van de week in tekstformaat weer te geven. Bijvoorbeeld: “=TEKST(A1,”dddd”)” zal de volledige naam van de dag van de week weergeven.

Watch videos related to “excel datum naar dag van de week”

Excel: How to Show the Day of the Week for a Date – Weekday Function

Hoe werkt datumnotatie in Excel?

In Excel, de datumnotatie is een manier om datums weer te geven als tekst- of getalwaarden, zodat ze gemakkelijker kunnen worden gelezen en begrepen. Excel biedt verschillende datumnotaties om uit te kiezen, afhankelijk van de gewenste weergave.

Hier zijn enkele veelgebruikte datumnotaties in Excel:

 • DD/MM/JJJJ: Dit is de standaardnotatie in veel landen, waaronder Nederland. Hierbij wordt de dag eerst weergegeven, gevolgd door de maand en het jaar, gescheiden door schuine strepen.

 • MM/DD/JJJJ: Dit is de standaardnotatie in de Verenigde Staten. Hierbij wordt de maand eerst weergegeven, gevolgd door de dag en het jaar, gescheiden door schuine strepen.

 • JJJJ-MM-DD: Dit is een veelgebruikte internationale notatie, waarbij het jaar eerst wordt weergegeven, gevolgd door de maand en de dag, gescheiden door streepjes.

 • DDD, DD MMM JJJJ: Dit is een notatie waarbij de dag van de week wordt weergegeven als een afkorting (bijvoorbeeld ‘Ma’ voor maandag), gevolgd door de dag van de maand en de maandnaam, en vervolgens het jaar.

Om de datumnotatie van een cel te wijzigen in Excel, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Selecteer de cel of cellen die je wilt opmaken als datums.

 2. Klik op de knop “Start” in de werkbalk en selecteer “Getal” in het lint.

 3. Klik op de optie “Datum” en selecteer de gewenste datumnotatie uit de lijst.

 4. Als de gewenste notatie niet beschikbaar is, kun je op “Aangepast” klikken en een aangepaste notatie invoeren in het dialoogvenster.

Door de datumnotatie van cellen in Excel te wijzigen, kun je ervoor zorgen dat datums op een duidelijke en begrijpelijke manier worden weergegeven. Dit kan handig zijn bij het maken van spreadsheets en het presenteren van gegevens aan anderen.

Hoe krijg ik de datum van vandaag in Excel?

Je kunt de huidige datum in Excel krijgen door de functie “TODAY()” te gebruiken. Deze functie geeft de huidige datum weer in de standaard datumnotatie van Excel.

Om de functie te gebruiken, selecteer je de cel waarin je de datum wilt plaatsen en typ je “=TODAY()” (zonder aanhalingstekens). Druk vervolgens op enter en de huidige datum wordt weergegeven in de geselecteerde cel. Als je de datum op een andere manier wilt weergeven, kun je de celnotatie aanpassen door te klikken op “Start” en vervolgens te kiezen voor “Getalnotatie”. Je kunt dan kiezen uit verschillende datumnotaties, zoals dd/mm/jjjj of jjjj-mm-dd.

Waarom herkent Excel datum niet?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Excel een datum niet herkent. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:

 1. Niet correct opgemaakte datum: Het is belangrijk om de datum correct in te voeren in Excel. Excel gebruikt de datumnotatie van het besturingssysteem om de datum te herkennen. In sommige gevallen kan de datumnotatie van Excel verschillen van de notatie die u gebruikt. Controleer of de datum is ingevoerd in de juiste notatie die Excel gebruikt.

 2. Tekst in plaats van datum: Excel kan een datum niet herkennen als het in de vorm van tekst is ingevoerd. U kunt de tekst omzetten naar een datumnotatie door de functie ‘TEKSTNAARWAARDE’ te gebruiken.

 3. Datum in andere taal: Als u een datum invoert in een andere taal dan de taal die is geselecteerd in Excel, kan Excel de datum niet herkennen. U kunt de taal van Excel wijzigen via de opties in Excel.

 4. Corrupt bestand: Als het Excel-bestand is beschadigd, kan Excel de datum niet correct herkennen. Probeer het bestand te herstellen of maak een nieuw bestand aan.

 5. Oude versie van Excel: Als u een oude versie van Excel gebruikt, kan het zijn dat deze de datumnotatie niet ondersteunt. Upgrade naar de nieuwste versie van Excel.

 6. Locale instellingen: Het kan ook zijn dat Excel de datum niet herkent omdat de locatie-instellingen van de computer niet correct zijn geconfigureerd. Zorg ervoor dat de juiste locatie-instellingen zijn geselecteerd in de computerinstellingen.

Images related to excel datum naar dag van de week

Found 32 excel datum naar dag van de week related images.

Datums Als Dagen Van De Week Weergeven - Microsoft Ondersteuning
Datums Als Dagen Van De Week Weergeven – Microsoft Ondersteuning
Weekdag() / Formules | Excel-Tips
Weekdag() / Formules | Excel-Tips
Excel-Tutorial: Weeknummer Omzetten Naar Datum - Cm Web
Excel-Tutorial: Weeknummer Omzetten Naar Datum – Cm Web

datum naar dag excel

Om een datum om te zetten naar een dag in Excel, kun je de functie “WEEKDAG” gebruiken.

De syntax is als volgt:

=WEEKDAG(datum, [getal])

Waarbij “datum” de cel is waarin de datum staat die je wilt omzetten naar een dag en “[getal]” een optioneel argument is dat bepaalt welke dag als eerste dag van de week moet worden beschouwd. Standaard wordt zondag beschouwd als de eerste dag van de week (getal = 1), maar je kunt dit bijvoorbeeld wijzigen naar maandag (getal = 2) als je dat wilt.

Als voorbeeld, laten we zeggen dat de datum die je wilt omzetten naar een dag in cel A1 staat. Om de dag van de week te krijgen, zou je de volgende formule gebruiken:

=WEEKDAG(A1, 1)

Dit geeft als resultaat een getal tussen 1 en 7, waarbij 1 staat voor zondag, 2 voor maandag, 3 voor dinsdag, enzovoort.

excel dag van de maand

Ik ben niet helemaal zeker wat u bedoelt, maar als u vraagt hoe u in Excel de dag van de maand kunt weergeven, dan kunt u de volgende formule gebruiken:

=DAY(A1)

Hierbij gaat u ervan uit dat de datum zich in cel A1 bevindt. Deze formule geeft de dag van de maand terug als een getal tussen 1 en 31, afhankelijk van de specifieke datum.

Als u de dag van de maand wilt weergeven als een tekststring met een voorvoegsel, bijvoorbeeld “dag” of “th”, dan kunt u deze formule gebruiken:

=DAY(A1) & IF(OR(DAY(A1)>=11,DAY(A1)<=13),"th",CHOOSE(MOD(DAY(A1),10),"st","nd","rd","th")) & " dag"

Dit zal bijvoorbeeld “13th dag” weergeven voor een datum van 13 maart.

You can see some more information related to excel datum naar dag van de week here

Comments

There are a total of 104 comments on this question.

 • 345 comments are great
 • 275 great comments
 • 280 normal comments
 • 189 bad comments
 • 73 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic excel datum naar dag van de week. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *