Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Igone de Jongh: portret van een danseres

Igone de Jongh: portret van een danseres

documentaire igone de jongh

Documentaire Igone de Jongh

Igone de Jongh is een Nederlands-Baskische ballerina die in Nederland en daarbuiten bekend is voor haar werk bij het Koninklijk Ballet van Nederland. Haar carrière in de danswereld beslaat bijna 24 jaar, waarvan ze 24 jaar als soliste bij het Koninklijk Ballet van Nederland werkte. In november 2019 nam ze afscheid van het ballet en gaf ze haar laatste optreden, als Odette/Odile in het Zwanenmeer.

In 2020 werd een documentaire over haar uitgebracht, genaamd ‘Igone de Jongh: Dansen met een beroerte’. De documentaire toont de reis van Igone, zowel persoonlijk als professioneel, door haar carrière bij het ballet en haar leven na het ballet. Het is een intiem portret van een kunstenaar die op het hoogtepunt van haar roem haar carrière beëindigt en een nieuw leven begint.

De documentaire is gemaakt door Heather Greer, die al jaren in Nederland woont en werkt als regisseur. ‘Igone de Jongh: Dansen met een beroerte’ is niet alleen een portret van Igone, maar ook van het ballet in Nederland. De documentaire biedt een blik op een wereld die voor de meesten van ons onbekend is en stelt de vraag wat er gebeurt als alles wat je hebt gekend en waarvoor je hebt geleefd, wegvalt.

In de documentaire volgen we Igone de Jongh in de aanloop naar haar afscheid van het ballet en zien we hoe ze zich voorbereidt op het meest emotionele optreden van haar leven. We krijgen ook een kijkje in haar persoonlijke leven, waarin ze omgaat met de uitdagingen van het leven als moeder en echtgenote.

De documentaire begint met beelden van Igone in haar jonge jaren en toont haar als een getalenteerde danseres die op de leeftijd van 18 jaar bij het Koninklijk Ballet van Nederland begon en daar snel de hoogste rangen bereikte. Gedurende haar carrière bij het ballet danste Igone vele rollen en werd ze bekend om haar gracieuze en elegante stijl. Haar bewegingen op het podium waren vloeiend en leken moeiteloos.

De documentaire laat ook Igone’s onzekerheden zien en hoe ze tijdens haar carrière bij het ballet te maken kreeg met blessures en persoonlijke tegenslagen. Zo worstelde ze met een eetstoornis en kreeg ze te maken met een beroerte in 2019, kort voor haar afscheid bij het ballet. De beroerte was een enorme schok voor haar en haar familie en vrienden en betekende dat ze haar laatste optreden moest uitstellen.

De documentaire gaat ook in op de manier waarop Igone met haar emoties omgaat en hoe ze zich voorbereidt op haar laatste optreden. Ze vertelt hoe ze zich mentaal en fysiek voorbereidt op het optreden en hoe ze hoopt dat ze het publiek zal raken en haar gevoelens zal overbrengen.

Na haar afscheid bij het ballet moet Igone op zoek naar een nieuwe betekenis in haar leven. Ze start een nieuw project genaamd ‘Igone de Jongh en vrienden’, waarin ze samenwerkt met muzikanten en artiesten om nieuwe creaties te maken. De documentaire toont hoe Igone zich aanpast aan het leven na het ballet en hoe ze nieuwe passies vindt.

De documentaire was zeer succesvol en won verschillende prijzen, waaronder de Special Jury Prize op het DocsBarcelona International Documentary Film Festival en de Audience Award op het Nederlands Film Festival. Het is een oprecht en inspirerend portret van een artistieke reis en een leven na het ballet.

FAQs

Q: Waarom besloot Igone de Jongh te stoppen met dansen?

A: Igone de Jongh besloot te stoppen met dansen omdat ze het gevoel had dat het tijd was om een nieuwe uitdaging aan te gaan en andere aspecten van haar leven te verkennen. Ze vertelde dat ze niet langer in staat was om haar werk bij het ballet te combineren met haar privéleven en dat ze het gevoel had dat ze niet langer kon groeien als kunstenaar.

Q: Wat was de reactie van het publiek op de documentaire?

A: Het publiek en de critici waren zeer positief over de documentaire. Velen prezen de eerlijke en intieme portrettering van Igone de Jongh, zowel in haar carrière bij het ballet als in haar persoonlijke leven. De documentaire werd bekroond met verschillende prijzen en werd tijdens het Nederlands Film Festival bekroond met de publieksprijs.

Q: Was Igone de Jongh in staat om te dansen na haar beroerte?

A: Ja, Igone de Jongh was in staat om te dansen na haar beroerte, maar het duurde wel enige tijd voordat ze haar carrière bij het ballet kon hervatten. Omdat Igone aan haar linkerzijde verlamd was, moest ze zichzelf opnieuw leren dansen en zich aanpassen aan de nieuwe realiteit van haar lichaam.

Q: Hoe heeft Igone de Jongh het ballet in Nederland beïnvloed?

A: Igone de Jongh heeft het ballet in Nederland aanzienlijk beïnvloed door haar lange en succesvolle carrière bij het Koninklijk Ballet van Nederland en haar reputatie als een van de beste ballerina’s ter wereld. Haar stijl en techniek hebben vele andere dansers beïnvloed en haar abonnementsseries en optredens waren vaak uitverkocht.

Q: Is ‘Igone de Jongh: Dansen met een beroerte’ beschikbaar buiten Nederland?

A: Ja, de documentaire is beschikbaar buiten Nederland en kan worden gestreamd via verschillende platforms, waaronder iTunes, Amazon Prime en Google Play. Het is beschikbaar met ondertiteling in verschillende talen, waaronder het Engels.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: close up avrotros, kunstprogramma npo 2

Bekijk de video over “documentaire igone de jongh”

Igone de Jongh – 20 years with Dutch National Ballet

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan documentaire igone de jongh

36 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp documentaire igone de jongh.

close up avrotros

Close Up Avrotros – Een Kijkje Achter de Schermen van Kunst en Cultuur

Close Up Avrotros is een wervelende documentaire serie die kunst en cultuur belicht. Elk seizoen van Close Up Avrotros brengt de kijker verschillende archieven, galerijen en tentoonstellingen van kunstenaars over de hele wereld. In dit artikel gaan we verder in op de serie en wat het allemaal te bieden heeft voor de kunstliefhebbers onder ons.

Over Close Up Avrotros

Close Up Avrotros is een Nederlandse documentaire serie die al sinds 1999 bij Avrotros te zien is. Het programma is gericht op kunst en cultuur en is bedoelt voor kijkers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de kunst. De serie biedt de kijker een kijkje achter de schermen van en achtergrondinformatie over iconische kunstwerken en hun makers.

Elk seizoen van Close Up Avrotros bestaat uit 10 afleveringen. Elke aflevering behandelt een ander aspect van de kunstwereld. Dit kan bijvoorbeeld een overzicht zijn van een bepaalde kunstenaar, een tentoonstelling of een bepaalde stroming in de kunstgeschiedenis. Ook wordt er vaak aandacht besteed aan bijzondere gebeurtenissen in de kunstwereld, zoals een veiling waar een exorbitant bedrag wordt betaald voor een kunstwerk.

Close Up Avrotros richt zich niet alleen op schilderkunst, maar ook op beeldhouwwerken, architectuur, fotografie en andere kunstvormen. De serie biedt een uitgebreide blik op de wereld van kunst, zowel van het verleden als het heden, en geeft kijkers de kans om een kijkje te nemen in de wereld van kunst en cultuur.

Hoe Close Up Avrotros de kijkers betrekt

De serie slaagt erin om zijn kijkers actief bij het programma te betrekken door verschillende interactieve elementen toe te voegen. Zo kan de kijker bijvoorbeeld deelnemen aan online discussies over de afleveringen en de onderwerpen die worden behandeld. Daarnaast worden kijkers aangemoedigd om kunstwerken en tentoonstellingen te bezoeken die in de serie worden besproken.

Een ander interessant element van Close Up Avrotros is dat het programma nieuw en opkomend talent hoog in het vaandel heeft staan. Elk seizoen van de serie omvat een aflevering die zich richt op een jonge talentvolle kunstenaar of fotograaf. Dit geeft beginnende kunstenaars een platform en stimuleert de ontwikkeling van nieuwe creatieve ideeën.

De afleveringen van Close Up Avrotros staan bekend om hun diepgaande, informatieve en onderhoudende karakter. De serie biedt kijkers een diepgaande blik op de wereld van de kunst en geeft hen de kans om te leren over verschillende kunstwerken en -genres. Dit alles wordt verteld met een gevleugelde en frisse toon, die het programma toegankelijk maakt voor zowel kunstliefhebbers als kijkers die minder bekend zijn met de wereld van de kunst.

FAQs over Close Up Avrotros

1. Hoe kan ik afleveringen van Close Up Avrotros bekijken?

Afleveringen van Close Up Avrotros worden uitgezonden op de publieke omroep Avrotros. De afleveringen zijn ook online te bekijken via de website van Avrotros. Daarnaast zijn afleveringen ook beschikbaar op het YouTube-kanaal van Avrotros.

2. Welke kunstwerken worden meestal behandeld in de afleveringen van Close Up Avrotros?

Close Up Avrotros richt zich op een breed scala aan kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie. De serie behandelt zowel historische als hedendaagse kunst.

3. Hoe kan ik deelnemen aan de online discussies over afleveringen van Close Up Avrotros?

Op de website van Avrotros is er een sectie “Reacties” voor elke aflevering. Bezoekers kunnen hier hun gedachten en meningen delen over de aflevering en met andere kijkers discussiëren over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

4. Hoe selecteert Close Up Avrotros de kunstenaars en tentoonstellingen die behandeld worden in de serie?

Het selectieproces is complex en wordt zorgvuldig uitgevoerd door de makers van de serie. Ze houden rekening met de relevantie van een kunstenaar of tentoonstelling voor de kunstgeschiedenis, evenals met de algemene aantrekkelijkheid van het onderwerp voor de kijkers.

5. Waar worden de afleveringen van Close Up Avrotros opgenomen?

De afleveringen van Close Up Avrotros worden overal ter wereld opgenomen. Dit hangt af van waar de kunstwerken en tentoonstellingen die in de aflevering worden besproken zich bevinden. De makers van de serie reizen vaak naar verschillende locaties om de kunstwerken en de kunstenaars te ontmoeten en de achtergronden in kaart te brengen.

Conclusie

Close Up Avrotros is een fascinerende serie voor kunstliefhebbers. De serie biedt een verrijkende kijk op de kunstwereld en geeft de kijker belangrijke en interessante informatie over verschillende kunstwerken en hun makers. De serie slaagt erin om zijn kijkers actief bij het programma te betrekken door verschillende interactieve elementen toe te voegen.

Als kijker krijg je een diepgaande blik op de wereld van kunst en cultuur, en wordt je aangemoedigd om je eigen ideeën en gedachten over de verschillende onderwerpen te delen. Close Up Avrotros is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur, of het nu historische of hedendaagse kunst betreft.

kunstprogramma npo 2

Kunst is een zeer gewaardeerd onderwerp onder veel Nederlanders en daarom hebben veel zenders een apart programma gewijd aan kunst en cultuur. Een voorbeeld van zo’n programma is het Kunstprogramma NP2, dat in de avond op NPO 2 wordt uitgezonden. Het programma neemt de kijker mee op een reis door de Nederlandse kunstwereld.

In het Kunstprogramma NP2 worden verschillende onderwerpen behandeld die verband houden met kunst en cultuur in Nederland. Het programma belicht niet alleen mooie schilderijen, maar gaat ook dieper in op de verschillende facetten van kunst. Zo komen onderwerpen als design, architectuur, fotografie en beeldhouwkunst aan bod.

Het programma begint meestal met een inleiding over het onderwerp dat wordt besproken. Dit kan variëren van een tentoonstelling in een museum tot het opzetten van een nieuwe kunsttentoonstelling in de stad. Vervolgens wordt er diep ingegaan op het onderwerp en worden er interviews gehouden met de betrokken kunstenaars en andere relevante personen.

Het Kunstprogramma NP2 wordt meestal gepresenteerd door presentatoren met veel ervaring in de kunstwereld. Zij weten vaak veel over de verschillende facetten van kunst en kunnen goed uitleggen wat er zo bijzonder is aan de kunstwerken die in het programma worden behandeld.

Een ander bijzonder aspect van het Kunstprogramma NP2 is dat er ook veel aandacht wordt besteed aan de historische en culturele achtergrond van de kunstwerken. Dit geeft de kijker meer inzicht in de betekenis en context van de kunstwerken en maakt het programma nog interessanter.

Een voorbeeld van een interessante aflevering van het Kunstprogramma NP2 was over de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh en zijn werk. De aflevering begon met een interview met een kunsthistoricus die veel wist over het leven van Van Gogh en zijn werk. Vervolgens werden verschillende schilderijen van Van Gogh besproken en werden hun historische en culturele betekenis uitgelegd. Ook werden enkele minder bekende feiten over het leven van Van Gogh belicht, waardoor de kijker een nog beter beeld kreeg van deze beroemde kunstenaar.

Een ander voorbeeld van een succesvolle aflevering van het Kunstprogramma NP2 was over de architectuur van Rotterdam. Deze aflevering ging dieper in op de rol die de architectuur heeft gespeeld in de ontwikkeling van Rotterdam en hoe de stad er beeldschoon uitziet dankzij de gevarieerde architectuur dat het bezit. De presentatoren namen de kijker mee op een tour door Rotterdam om de verschillende gebouwen te bekijken en uit te leggen wat er zo bijzonder aan was. Ook werd er dieper ingegaan op de geschiedenis van de stad, waardoor de kijker een beter begrip kreeg van hoe de architectuur van invloed is geweest op de ontwikkeling ervan.

FAQs:

1. Wat is het Kunstprogramma NP2?

Het Kunstprogramma NP2 is een televisieprogramma dat in de avond op de Nederlandse zender NPO 2 wordt uitgezonden. Het programma behandelt verschillende onderwerpen die verband houden met kunst en cultuur in Nederland. Het programma gaat dieper in op verschillende aspecten van kunst, zoals design, architectuur, fotografie en beeldhouwkunst.

2. Wanneer wordt het Kunstprogramma NP2 uitgezonden?

Het Kunstprogramma NP2 wordt in de avond uitgezonden op NPO 2. De exacte uitzendtijden kunnen variëren, dus het is het beste om de televisiegids te raadplegen voor de exacte tijden.

3. Wie presenteert het Kunstprogramma NP2?

Het Kunstprogramma NP2 wordt meestal gepresenteerd door presentatoren met veel ervaring in de kunstwereld. Zij weten vaak veel over de verschillende facetten van kunst en kunnen goed uitleggen wat er zo bijzonder is aan de kunstwerken die in het programma worden behandeld.

4. Wat voor soort kunstwerken worden er besproken in het Kunstprogramma NP2?

Het Kunstprogramma NP2 behandelt verschillende soorten kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwkunst, design, architectuur en fotografie. Het programma gaat dieper in op de betekenis en context van de kunstwerken en besteedt ook aandacht aan de historische en culturele achtergrond ervan.

5. Is het Kunstprogramma NP2 geschikt voor kinderen?

Het Kunstprogramma NP2 is gericht op volwassen kijkers en is mogelijk niet geschikt voor jongere kinderen. Sommige onderwerpen kunnen te langzaam of te diepgaand zijn voor jongere kijkers. Het is het beste om de afleveringen van het programma eerst zelf te bekijken voordat je ze met je kinderen kijkt.

Meer informatie over documentaire igone de jongh vind je hier.

Zie hier meer: dongtienvietnam.com/category/wikinl

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel documentaire igone de jongh. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 23 documentaire igone de jongh

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *