Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe ik diep gekwetst ben door mijn ex en het verwerkingsproces

Hoe ik diep gekwetst ben door mijn ex en het verwerkingsproces

diep gekwetst door ex

Diep gekwetst door ex: hoe om te gaan met emotionele pijn na een relatiebreuk?

Een relatiebreuk gaat vaak gepaard met veel emoties, stress en verdriet. Het kan moeilijk zijn om te accepteren dat de persoon waar je van houdt niet meer bij je is en misschien zelfs verder gaat met iemand anders. Dit kan leiden tot diepe emotionele pijn en het kan lang duren voordat je herstelt. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je om kunt gaan met de pijn na een relatiebreuk en hoe je positief kunt blijven.

Wat houdt “diep gekwetst door ex” eigenlijk in?

Diep gekwetst door ex verwijst naar het gevoel van emotionele pijn en verdriet dat wordt ervaren na een relatiebreuk. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals het verlies van een geliefde, een gevoel van afwijzing, onzekerheid over de toekomst en angst voor het vinden van een nieuwe partner.

Deze emoties kunnen in het begin van de breuk erg intens zijn en kunnen het normale dagelijkse functioneren belemmeren. Voor sommige mensen kan het lang duren voordat ze herstellen van deze emoties, en ze kunnen bijvoorbeeld last hebben van depressie, angst of paniekaanvallen.

Hoe kan je omgaan met de emotionele pijn?

Er zijn verschillende manieren om om te gaan met emotionele pijn na een relatiebreuk. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen om je beter te voelen en positiever te blijven:

1. Doorleef de emoties. Het is belangrijk om je emoties te erkennen en te aanvaarden wat je voelt. Het is normaal om verdrietig, boos of angstig te zijn na een relatiebreuk. Probeer deze emoties niet weg te drukken of te negeren, maar erken ze. Dit kan je helpen om ze te verwerken en uiteindelijk te accepteren en los te laten.

2. Praat over je gevoelens. Het kan helpen om met vrienden of familieleden te praten over je gevoelens na een relatiebreuk. Je hoeft niet te doen alsof alles in orde is en je hoeft je gevoelens niet te verbergen. Door te praten kan je steun krijgen en kan je emoties delen. Dit kan je helpen om de gevoelens van isolatie te verminderen en positieve emoties te ontwikkelen.

3. Maak tijd voor jezelf. Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen en te doen wat je leuk vindt. Misschien wil je nieuwe activiteiten ontdekken of misschien heb je behoefte aan rust en ontspanning. Het is belangrijk om te doen waar jij behoefte aan hebt en niet wat anderen van je vragen. Hierdoor kan je je batterijen opladen en kan je meer innerlijke rust vinden.

4. Verander je denkwijze. Je hebt controle over je gedachten en je kunt ervoor zorgen dat ze positiever worden. Probeer positief te denken over jezelf en je toekomst. Kijk niet alleen naar de negatieve aspecten van de breuk, maar wees dankbaar voor de goede momenten die je hebt gehad en wat je van de relatie hebt geleerd.

5. Vergeef je ex en jezelf. Het kan soms moeilijk zijn om los te laten wat er is gebeurd en om vergeving te schenken. Maar vergeving kan je helpen om emoties te verwerken en los te laten, en het kan de basis leggen voor positieve relaties in de toekomst. Het is ook belangrijk om jezelf te vergeven voor eventuele schuldgevoelens of voor dingen die je anders had willen doen.

6. Zoek professionele hulp. Als je het gevoel hebt dat je de emoties niet kunt verwerken of dat ze lang blijven duren, kan professionele hulp nodig zijn. Een psycholoog of psychotherapeut kan helpen bij het omgaan met de pijn en deze te verwerken.

Hoe kan je gewoon doorgaan met je leven?

Doorgaan met je leven na een relatiebreuk kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om te proberen. Hieronder vind je een aantal tips om je te helpen gewoon door te gaan met je leven:

1. Focus op je doelen en interesses. Als je je focust op wat je wilt bereiken, kan dit helpen om positieve emoties te versterken en je gevoel te geven dat je controle hebt over je leven. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op carrière, hobby’s, familie of vrienden.

2. Zoek nieuwe uitdagingen. Het kan helpend zijn om nieuwe uitdagingen te zoeken. Dit kan nieuwe activiteiten uitproberen, een sport beoefenen of een nieuwe hobby oppakken. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, kan je nieuwe vaardigheden leren en jezelf ontwikkelen. Dit kan motiverend werken en helpen om positief te blijven.

3. Blijf sociale contacten onderhouden. Het kan helpen om sociale contacten te behouden of zelfs uit te breiden na een relatiebreuk. Dit kan je helpen om emotionele steun te ontvangen en je kunt ook nieuwe vrienden vinden. Dit kan helpen om gevoelens van eenzaamheid te voorkomen.

4. Zorg voor jezelf. Het is belangrijk om je lichaam en geest gezond te houden na een relatiebreuk. Dit kan onder andere betrekking hebben op gezonde voeding, voldoende nachtrust en lichaamsbeweging. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je je goed voelen en daardoor blijdschap uitstralen.

5. Accepteer verandering. Het is belangrijk om te accepteren dat dingen veranderen na een relatiebreuk. Je moet op zoek gaan naar een nieuw evenwicht en een nieuwe manier van leven vinden. Dit kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat veranderingen deel uitmaken van het leven.

Is het verstandig om direct een nieuwe relatie te beginnen?

Er is geen “goed” of “fout” antwoord op deze vraag, omdat het afhankelijk is van de persoon en de situatie. Voor sommige mensen kan het beginnen van een nieuwe relatie helpen om emotionele pijn te verlichten en om vooruit te komen na een breuk. Voor anderen kan het beginnen van een nieuwe relatie te snel zijn en tot verdere problemen leiden.

Wanneer je overweegt een nieuwe relatie aan te gaan, is het belangrijk om jezelf af te vragen of je er klaar voor bent. Ben je emotioneel stabiel en klaar om jezelf open te stellen voor een nieuwe relatie? Of ben je nog steeds aan het rouwen en heb je meer tijd nodig om de breuk te verwerken?

Hoe dan ook, het is belangrijk om niet te overhaast te werk te gaan en om de tijd te nemen om jezelf en je emoties te begrijpen voordat je in een nieuwe relatie stapt.

Conclusie

Gezond omgaan met pijn na een relatiebreuk kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat emoties deel uitmaken van het menselijke leven. Door open te staan voor je emoties, support te vinden in geliefden, aan jezelf te werken en tegelijkertijd te proberen nieuwe hobby’s te ontdekken, zal je terug kunnen keren naar een leven zonder zware emoties. Het is altijd aan te raden professionele hulp te zoeken wanneer hier de behoefte voor is.

FAQs

Wat houdt “diep gekwetst door ex” eigenlijk in?
Diep gekwetst door ex verwijst naar het gevoel van emotionele pijn en verdriet dat wordt ervaren na een relatiebreuk.

Hoe kan je omgaan met de emotionele pijn?
Doorleef de emoties; praat over je gevoelens; Maak tijd voor jezelf; Verander je denkwijze; Vergeef je ex en jezelf; Zoek professionele hulp.

Hoe kan je gewoon doorgaan met je leven?
Focus op je doelen en interesses; Zoek nieuwe uitdagingen; Blijf sociale contacten onderhouden; Zorg voor jezelf; Accepteer verandering.

Is het verstandig om direct een nieuwe relatie te beginnen?
Er is geen “goed” of “fout” antwoord op deze vraag, omdat het afhankelijk is van de persoon en de situatie.

Wanneer is professionele hulp nodig na een relatiebreuk?
Wanneer je het gevoel hebt dat je de emoties niet kunt verwerken of dat ze lang blijven duren, kan professionele hulp nodig zijn. Een psycholoog of psychotherapeut kan helpen bij het omgaan met de pijn en deze te verwerken.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: ex loslaten, blijf je altijd van je ex houden, ex spookt door hoofd, iemand anoniem terugpakken, mis ik mijn ex of mis ik iemand, ex missen na maanden, je ex missen, maar niet terug willen, nieuwe relatie, maar kan ex niet vergeten

Bekijk de video over “diep gekwetst door ex”

Hoe kan ik mijn ex mij laten missen? – 5 belangrijke tips

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan diep gekwetst door ex

35 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp diep gekwetst door ex.

ex loslaten

Ex loslaten: Hoe je verder kunt gaan na een break-up

Een break-up kan een van de meest uitdagende ervaringen in het leven zijn. Het kan voelen alsof de pijn eindeloos is en dat er geen manier is om er doorheen te komen. Maar ondanks hoe moeilijk het ook kan zijn, is er een manier om verder te gaan, een manier om ex los te laten.

Vaak is het moeilijk om ex-partners los te laten omdat we onszelf identificeren met onze relatie. We hebben ons misschien voorgesteld hoe ons leven samen zou zijn, of dat we ons gewoon comfortabel voelden met de gezamelijke regelmaat. Het is niet alleen het verwerken van de verandering, maar ook het verwerken van het afscheid nemen van een toekomst die we hebben afgebeeld. Hieronder staan tien manieren om ex los te laten en verder te gaan na een break-up.

1. Schrijf je gevoelens op
Een van de meest effectieve manieren om ex los te laten is door middel van schrijven. Schrijf een brief aan je ex-partner waarin je alle gevoelens uit die je hebt en die je wilt uiten. Door het opschrijven van deze gevoelens kun je rustiger kijken naar de situatie en kun je je gedachten ordenen. Verbrand daarna de brief, gooi deze in de vuilnisbak of bewaar het ergens als een herinnering, zodat er geen spijt meer blijft wat je hebt geschreven.

2. Praat met vrienden en familie
Het delen van je gevoelens met mensen die om je geven, kan een belangrijke rol spelen bij het loslaten van ex. Praat met vrienden en familie over wat er is gebeurd en hoe je je voelt. Door steun en adviezen vanuit uw omgeving, kun je weer de kracht krijgen om verder te gaan.

3. Begin een nieuw tijdverdrijf
Een van de reden dat het zo moeilijk is om ex los te laten is het feit dat het vertrouwde leven is veranderd. Een goede manier om die verandering te omarmen is by het beginnen van iets nieuws. Kies voor een hobby of activiteit waarmee je jezelf kan afleiden en waarin je nieuwe ervaringen kunt opdoen. Misschien heb je altijd gedroomd van het leren van een nieuwe taal of het starten van een nieuwe sport. Dit is het moment om daadwerkelijk te beginnen met deze dromen.

4. Focus op jezelf
Het is belangrijk om na te denken hoe je als persoon bent veranderd tijdens de relatie en deze verandering bij verwerking betrekken. Een goede manier om dit te doen is door tijd aan jezelf te besteden. Gebruik deze tijd voor iets wat jij graag wil, misschien is het tijd voor een nieuwe haarstijl of een stedentrip. Wanneer jij jezelf op de eerste plaats zet en zorgt dat je gelukkig blijft, is de kans groot dat je een nieuw perspectief zal krijgen voor ex los te laten.

5. Vermijd contact
Ook al kan het lastig zijn, het is belangrijk om geen contact te hebben met ex als je klaar bent om verder te gaan. Contact maken met ex-partner kan betekenen dat je terugvalt in dezelfde patronen en gevoelens van voor de break-up. Als je al veel te maken had met ex, dan is afspreken met vrienden en familie zonder de aanwezigheid van ex-partner misschien een betere manier om verder te gaan.

6. Verwijder alle sporen van de relatie
Alles wat je herinnert aan ex-partner kan ervoor zorgen dat je vast blijft zitten in het verleden. Verwijder foto’s, berichten, e-mails en cadeautjes, zodat er geen constante herinneringen meer zijn. Hoe moeilijk dit ook kan zijn, het zal ervoor zorgen dat je vrij bent om verder te gaan.

7. Accepteer het verdriet
Soms kan het moeilijk zijn om verdriet te accepteren en te erkennen dat je pijn hebt. Het belangrijkste is om deze emoties niet te negeren. Het is OK om tijd te nemen om te huilen en om verwerking van het verdriet. Het accepteren van het verdriet is een belangrijke stap bij ex loslaten.

8. Maak een plan voor de toekomst
Het opstellen van een plan voor de toekomst, zorgt ervoor dat er nieuwe doelen zijn die bereikt moeten worden. Het stellen van nieuwe doelen kan bijdragen aan het actief maken van het ondernemen van stappen van ex loslaten en verdergaan met je leven. Misschien wil je een nieuwe carrière beginnen, een huis kopen of verhuizen naar een nieuwe stad. Door het plannen van toekomstige stappen, kun je een positieve kijk hebben op de toekomst zonder oude herinneringen.

9. Neem de tijd
Ex loslaten kan een tijdje duren. Ieder persoon heeft zijn/haar eigen tempo bij verwerking. Wees niet te streng voor jezelf, en geef jezelf tijd om te rouwen en om verder te gaan. Het universeel stellen van tijdslimieten en snelheid van de verwerking, beperkt je van de doorvoeren van echt verdriet, benodigd bij het loslaten van ex.

10. Counseling inschakelen
Als het proces van ex loslaten moeilijk blijft, is het inschakelen van een professionele hulpverlener een verstandige keuze. Professionele counseling is de beste manier om dieper in te gaan op de emoties die bij de break-up horen. Samen met de counselor kan er gekeken worden naar de oorzaak en gevolg van de break-up. Een counselor zal je ondersteunen bij het verwerken van de emoties om zodoende verder te kunnen gaan.

FAQs & Antwoorden:

1. Is het mogelijk om bevriend te blijven met mijn ex-partner?
Het is mogelijk om bevriend te blijven met een ex-partner, maar het is belangrijk om hierbij grenzen te stellen. Er moet rekening worden gehouden met gevoelens van pijn en verdriet. Het kan moeilijk zijn om deze grenzen te bewaken, daarom is het een goede tactiek om in de eerste instantie geen contact te hebben.

2. Hoe kan ik voorzichtig omgaan met de gevoelens van mijn ex-partner tijdens de break-up?
Het is belangrijk om te luisteren en te erkennen wat de ex-partner voelt. Het kan moeilijk zijn om de gevoelens van de ander te begrijpen, vooral als emoties hoog oplopen. Het is belangrijk dat jullie beiden aan elkaar de ruimte geven. De meeste mensen willen door middel van het delen van gevoelens, face-to-face van de relatie afscheid nemen.De nare gevoelens en emoties zijn letterlijk een deel van het afscheid nemen, waardoor de delicate balans tussen begrip en een goede afstand bewaren, belangrijk is.

3. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet terug bij mijn ex-partner beland?
Het is belangrijk om een lijst te maken van redenen waarom de relatie is beëindigd. Als je de relatie wilt verbreken, weeg dan de voordelen van de break-up af en overweeg of de relatie je gelukkig maakte. Het is belangrijk om jezelf niet te laten meeslepen door de emoties die gepaard gaan met de verandering. Onthoud dat je de bovenstaande tips kunt gebruiken om ex los te laten en verder te gaan.

4. Wanneer is het tijd om professionele hulp te zoeken?
Als de emoties blijven aanhouden of als iemand zich niet in staat voelt om verder te gaan, dan is het tijd om professionele hulp te zoeken. Een professionele counselor zal helpen om inzicht te krijgen in de emoties en gevoelens van pijn en verdriet, zonder een schuldgevoel over de break-up.

5. Kan een break-up positieve veranderingen teweegbrengen?
Ja, een break-up kan leiden tot positieve veranderingen zoals groei in persoonlijke ontwikkeling en verbeterde emotionele intelligentie. Een break-up kan helpen bij het in perspectief brengen andere aspecten van het leven.

Conclusie

Het is misschien niet gemakkelijk om ex los te laten, maar het is zeker mogelijk om verder te gaan. Er zijn talloze manieren om te werken aan de verwerking van de break-up, van het zoeken van professionele hulp tot het beginnen van een nieuw tijdverdrijf. Door je te concentreren op je eigen welzijn en het accepteren van verdriet, zal de weg naar ex loslaten minder moeilijk zijn. Onthoud dat het belangrijk is om je eigen tempo te bepalen en de nodige tijd te nemen om te rouwen. Vergeet niet dat er altijd hoop is voor geluk in de toekomst.

blijf je altijd van je ex houden

Blijf je altijd van je ex houden?

Hoewel het voor sommigen misschien een simpele vraag lijkt, kan het antwoord op deze vraag complex zijn. Liefde is een complexe emotie en het kan een tijdje duren om te genezen van een gebroken hart. In deze tijd wisselen gevoelens van woede, verdriet en liefde elkaar af. Het kan gebeuren dat je na een tijdje nog steeds van je ex blijft houden, zelfs als je hem of haar niet meer ziet of spreekt. Maar waar komt dit gevoel vandaan en wat kun je doen om het te verwerken?

Liefde is een complexe emotie

Liefde is misschien wel de meest complexe emotie van allemaal. Wanneer we van iemand houden, geven we ons helemaal bloot en vertrouwen we die persoon ons hart toe. Als die liefde niet wederzijds is of wordt beëindigd, kan dat tot diepe pijn en verdriet leiden. Het is heel normaal om als je verliefd bent op iemand te blijven hangen, ook al weet je dat het niet goed voor je is. Je wilt die persoon terug en je probeert manieren te vinden om dat te bereiken. Dit worden ook wel ‘liefdesverdriet-gedachten’ genoemd. Dit kan erg frustrerend zijn en het kan lang duren voordat je deze gedachten los kunt laten. Als je echter in staat bent om deze emoties en gedachten te begrijpen, kun je wellicht meer begrip krijgen over waarom je nog steeds van je ex houdt.

Liefde is niet iets wat je gemakkelijk kunt loslaten. Het gaat gepaard met een deel van wie we zijn en hoe we ons voelen. Als het verlies van deze liefde wordt gevoeld, kan dit ons helemaal uit balans brengen. Als je veel tijd en moeite hebt gestoken in een relatie, kun je het gevoel hebben dat je je droom hebt opgegeven en dit kan een diepe pijn veroorzaken.

Waarom blijf je van je ex houden?

Als je verliefd bent geweest, is het heel gewoon om nog steeds van die persoon te houden. Het kan soms voelen alsof je het helemaal op het spel hebt gezet en nu alleen achterblijft. Maar waar komt dit gevoel vandaan? Een belangrijke reden waarom we van onze ex blijven houden, is dat we ons niet kunnen voorstellen hoe het zou zijn om zonder de ander verder te gaan.

Mensen kunnen ook aan elkaar gewend raken en een bepaalde routine hebben. Als je een relatie hebt gehad, heb je waarschijnlijk veel momenten samen doorgebracht en dit kan ervoor zorgen dat je je eenzaam gaat voelen zonder die ander.

We worden ook geconfronteerd met de pijn die we voelen als gevolg van de verbroken relatie en de gedachte dat we die persoon missen en niet bij hem of haar kunnen zijn. Soms kan dit verlangen naar de ander zo sterk zijn dat we er alles aan willen doen om hem of haar terug te winnen.

Hoe kun je stoppen met van je ex te houden?

Hoewel liefde misschien niet eenvoudig los te laten is, zijn er wel verschillende manieren waarop je kunt proberen om er overheen te komen. Hieronder staan enkele tips die je kunt volgen om te beginnen met het proces van genezing.

1. Gun jezelf de tijd

Het is heel belangrijk om jezelf tijd te gunnen om te genezen. Het kan een tijdje duren voordat je jezelf weer op de rails hebt. Geef jezelf de ruimte om door het proces te gaan en wees geduldig. Het kan helpen om jezelf af te leiden van de gedachten aan je ex.

2. Doe dingen die je gelukkig maken

Doe de dingen die je gelukkig maken en waar je van houdt. Ga naar buiten, sporten, schilder of teken. Door deze activiteiten voel je je beter en krijg je afleiding van je gedachten. Bovendien kan het ook voor afleiding zorgen als je uitgaat met vrienden en zorgt het ervoor dat je jezelf weer goed voelt.

3. Focus op het positieve

Probeer te focussen op de positieve dingen in je leven. Zie je ex als een levensles en probeer dit te gebruiken om in de toekomst mee te nemen. Het is belangrijk om te openen voor nieuwe kansen. Probeer de kracht te vinden in jezelf om weer vooruit te kijken.

4. Praat met anderen

Praat met vrienden en familie over je gevoelens. Door het delen van je gevoelens kun je steun en begrip ervaren. Bovendien kan het helpen om je gevoelens op te schrijven in een dagboek of op te nemen naar jezelf toe.

5. Zoek professioneel advies

Als je het gevoel hebt dat je er alleen niet uitkomt, kun je professioneel advies zoeken. Er zijn verschillende therapeuten en coaches die je kunnen helpen met wat je doormaakt. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken als je het gevoel hebt dat je vastzit in je gevoelens of als je je zorgen maakt over je emotionele welzijn.

Veelgestelde vragen

1. Hoe weet ik of ik nog steeds van mijn ex hou?

Als je nog steeds aan je ex denkt, of dit nu positief of negatief is, kan het zijn dat je nog steeds gevoelens voor hem of haar hebt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat liefde complex is en dat verschillende factoren een rol kunnen spelen bij het bepalen van je emoties. Als je vaak aan je ex denkt, kan het helpen om te overwegen waarom dit het geval is en hoe je jezelf weer op de rit kunt krijgen.

2. Kan ik weer met mijn ex gaan daten als ik nog steeds van hem of haar hou?

Het daten van je ex kan heel complex zijn en er moet met respect worden gehandeld. Het is belangrijk om te overwegen waarom de relatie in eerste instantie is geëindigd en of beide partijen bereid zijn om de nodige veranderingen te maken. Als beide partijen bereid zijn om aan de relatie te werken, kan het daten van je ex een optie zijn. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit niet altijd de juiste keuze is en je er op de lange termijn gelukkiger door zal worden.

3. Hoe kan ik mijn ex vergeten als hij of zij niet uit mijn hoofd gaat?

Vergeten kan een uitdaging zijn, vooral als je nog steeds gevoelens voor je ex hebt. Het kan helpen om jezelf af te leiden met andere activiteiten en de focus te leggen op de positieve dingen in je leven. Praat over je gevoelens met vrienden en familie en zoek professioneel advies als je jezelf vast voelt zitten in je emoties.

4. Hoe kan ik mijn ex terugwinnen?

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je ex terug te willen winnen, is het belangrijk om na te denken over de redenen waarom jullie relatie is beëindigd. Het kan helpen om eerlijk te zijn met jezelf over waarom de relatie is beëindigd en of het waard is om aan de relatie te werken. Als beide partijen bereid zijn om aan de relatie te werken, kan het daten van je ex een optie zijn.

5. Maakt het uit hoe lang geleden de relatie is beëindigd bij het kunnen verwerken van gevoelens voor mijn ex?

Het kan voor sommigen moeilijker zijn om over een relatie heen te komen dan voor anderen. Het is belangrijk om jezelf de tijd te geven om te genezen en te herstellen. Vergeet niet dat het verwerken van gevoelens iets is wat tijd kost. Er is geen vastgestelde tijdslimiet voor hoelang het duurt om over een relatie heen te komen. Het beste is om naar je gevoel te luisteren en de tijd te nemen die je nodig hebt om je emoties te verwerken.

Conclusie

Liefde is niet iets wat je gemakkelijk los kunt laten. Het kan een tijd duren voordat we ons weer beter voelen na een gebroken hart en soms blijven we nog steeds van onze ex houden, zelfs nadat we uit elkaar zijn gegaan. Er zijn verschillende manieren om te proberen over je ex heen te komen, maar het proces van genezing kost tijd en moeite. Door positief te blijven, jezelf de ruimte te geven om te genezen, professionele hulp te zoeken als je je vast voelt zitten, en te praten met anderen over je gevoelens kun je stap voor stap verder gaan in je leven en op de goede weg komen.

Meer informatie over diep gekwetst door ex vind je hier.

Zie hier meer: dongtienvietnam.com/category/wikinl

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel diep gekwetst door ex. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 94 diep gekwetst door ex

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *