Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De Negen Levens van Ozzy Osbourne: Een Verhaal Vol Ontberingen en Triomfen

De Negen Levens van Ozzy Osbourne: Een Verhaal Vol Ontberingen en Triomfen

de negen levens van ozzy osbourne

Op 3 december 2020 werd het nieuws bekendgemaakt dat Ozzy Osbourne zijn nieuwe album, “Ordinary Man”, zou uitbrengen. Dit is het twaalfde album van de legendarische rockster en is geproduceerd door Andrew Watt. Het album bevat een aantal samenwerkingen, waaronder nummers met Elton John, Slash en Post Malone. Dit album markeert een mijlpaal in de carrière van Ozzy, gezien het feit dat hij de afgelopen jaren te maken heeft gehad met gezondheidsproblemen en persoonlijke uitdagingen. Dit brengt ons bij het onderwerp van dit artikel: de negen levens van Ozzy Osbourne.

De betekenis van “de negen levens” wordt vaak geassocieerd met katten, die bekend staan om hun vermogen om zichzelf te redden uit gevaarlijke situaties en zware verwondingen te overleven. Ozzy Osbourne heeft een vergelijkbaar vermogen laten zien, met de ups en downs in zijn leven en carrière.

Ozzy Osbourne, geboren in Birmingham, Engeland in 1948, begon zijn professionele muzikale carrière als zanger van de heavy metal band Black Sabbath in de vroege jaren 70. De band werd al snel een iconische naam in de muziekgeschiedenis.

Leven één – het grote succes met Black Sabbath

In de jaren 70 was Black Sabbath een van de best verkopende en invloedrijke bands in de wereld. De band, met Ozzy Osbourne als frontman, bracht verschillende legendarische albums uit, waaronder “Paranoid”, “Master of Reality” en “Black Sabbath Vol. 4”. Deze albums waren invloedrijk in de ontwikkeling van de heavy metal en hun impact wordt nog steeds gevoeld in de muziekwereld van vandaag.

Leven twee – de solo carrière

Na het verlaten van Black Sabbath in 1979 begon Ozzy Osbourne aan zijn solocarrière. Al snel bracht hij zijn eerste soloalbum uit, “Blizzard of Ozz”. Dit album was zeer succesvol en bevatte nummers als “Crazy Train” en “Mr. Crowley”. Dit betekende het begin van iets nieuws voor Ozzy als artiest en maakte zijn solo carrière net zo succesvol als die van Black Sabbath.

Leven drie – de drugsverslaving

In de jaren 80 raakte Ozzy Osbourne verslaafd aan drugs en alcohol. Zijn verslaving zorgde voor verontrustende situaties, waaronder een incident waarbij hij de kop van een vleermuis had afgebeten tijdens een concert, waarna hij moest worden ingeënt tegen hondsdolheid. Het kostte hem jaren om te herstellen van zijn verslaving, die zijn gezondheid en carrière zwaar had beïnvloed. Ozzy heeft later verklaard dat dit zijn grootste fout is geweest.

Leven vier – samenwerking met Randy Rhoads

Ozzy Osbourne maakte begin jaren 80 kennis met de getalenteerde gitarist Randy Rhoads. Rhoads was op dat moment lid van de band Quiet Riot en verliet de band om zich bij Ozzy aan te sluiten. Samen schreven ze verschillende nummers voor Ozzy’s tweede soloalbum, “Diary of a Madman”, waarvan sommige van de meest gewaardeerde nummers uit Ozzy’s carrière zijn. Rhoads overleed echter in 1982 op 25-jarige leeftijd bij een vliegtuigongeluk en Ozzy was er kapot van.

Leven vijf – het succes van “No More Tears”

In 1991 bracht Ozzy het album “No More Tears” uit. Het album bevatte hits als “Mama, I’m Coming Home” en “No More Tears” en was een groot commercieel succes. Het leverde Ozzy zijn eerste Grammy nominatie op en zorgde voor een nieuw hoogtepunt in zijn solocarrière.

Leven zes – de Osbournes televisieshow

In 2002 begon de reality-tv show The Osbournes. De show volgde het leven van Ozzy, zijn vrouw Sharon en hun kinderen Jack en Kelly. De show was een enorm succes en maakte de Osbourne’s een van de populairste families in Amerika. Helaas had de show een negatieve invloed op de relatie tussen Ozzy en zijn kinderen, Jack en Kelly, die zich vaak overstuur voelden over de manier waarop hun familie te zien was op televisie.

Leven zeven – een zwaar ongeluk

In 2003 was Ozzy betrokken bij een ATV-ongeluk waarbij hij ernstige verwondingen opliep. Hij brak verschillende ribben, zijn nek, rug en sleutelbeen, en liep een longontsteking op als gevolg van het ongeval. Hij moest verschillende operaties ondergaan en bracht enkele maanden door in het ziekenhuis. Na dit ongeluk moest Ozzy opnieuw opnieuw leren lopen en zijn leven drastisch veranderen.

Leven acht – gezondheidsproblemen

Ozzy kreeg in 2010 de diagnose van de ziekte van Parkinson, wat zijn tournees en concerten aanzienlijk beïnvloedde. Hij kondigde aan dat hij zich terug zou trekken uit de muziekindustrie, maar kwam er later op terug. In 2019 moest hij verschillende concerten annuleren vanwege gezondheidsproblemen en een operatie.

Leven negen – “Ordinary Man”

Na de verschillende uitdagingen in zijn leven en carrière, bracht Ozzy Osbourne het album “Ordinary Man” uit. Het album laat zien dat hij nog steeds in staat is om hoogwaardige muziek te maken. Het bevat samenwerkingen met een aantal van de meest beroemde artiesten van onze tijd, en laat zien dat Ozzy niet bang is om nieuwe wegen in te slaan. Het feit dat hij dit album heeft kunnen maken na alles wat hij heeft meegemaakt, toont niet alleen zijn doorzettingsvermogen als artiest, maar ook als mens.

FAQs

Q: Wat zijn enkele van Ozzy Osbournes meest bekende nummers?

A: Enkele van Ozzy’s meest bekende nummers zijn “Crazy Train”, “Mr. Crowley”, “Bark at the Moon”, “No More Tears” en “Mama, I’m Coming Home”.

Q: Wat is de ziekte waarbij Ozzy Osbourne is gediagnosticeerd?

A: Ozzy heeft de ziekte van Parkinson. Dit is een ziekte die het zenuwstelsel aantast en bewegingsstoornissen en trillingen veroorzaakt.

Q: Wie zijn enkele van de artiesten waarmee Ozzy Osbourne heeft samengewerkt?

A: Ozzy heeft samengewerkt met een aantal beroemde artiesten, waaronder Elton John, Slash, Post Malone, Randy Rhoads en Lemmy Kilmister.

Q: Wat was Ozzy’s grootste fout?

A: Ozzy heeft zichzelf de grootste fout gemaakt door drugs te nemen en verslaafd te raken.

Q: Hoe heeft Ozzy’s ATV-ongeluk zijn leven beïnvloed?

A: Het ongeluk was zeer ernstig en Ozzy moest verschillende operaties ondergaan en maanden in het ziekenhuis doorbrengen. Hij moest opnieuw leren lopen en heeft sindsdien zijn leven drastisch veranderd.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “de negen levens van ozzy osbourne”

Sneak Peek: Biography: The Nine Lives of Ozzy Osbourne | A&E

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan de negen levens van ozzy osbourne

46 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp de negen levens van ozzy osbourne.

Meer informatie over de negen levens van ozzy osbourne vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel de negen levens van ozzy osbourne. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 98 de negen levens van ozzy osbourne

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *