Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek De Mildestraat 1 in Den Haag: Een Buitengewoon Stukje Erfgoed

Ontdek De Mildestraat 1 in Den Haag: Een Buitengewoon Stukje Erfgoed

de mildestraat 1 den haag

De Mildestraat 1, Den Haag – Een Historische Plek

De Mildestraat 1 in Den Haag is al lang een historische plek die de aandacht trekt. Het is een gebouw dat veel verhalen te vertellen heeft en een belangrijke rol heeft gespeeld in de stad. Het is ook een plek waar veel mensen door de jaren heen zijn langsgekomen om te wonen en te werken.

Het pand werd gebouwd in 1645 en was oorspronkelijk een woonhuis. In de loop der jaren hebben er verschillende veranderingen plaatsgevonden en is het pand gebruikt als museum, kantoor en tentoonstellingsruimte. Het was bijvoorbeeld ooit het hoofdkwartier van de Nederlandse politie en het Internationale Tribunaal voor ex-Joegoslavië.

Tegenwoordig is het pand gerestaureerd en dient het als een locatie voor kantoorruimte. Het is een van de meest prominente gebouwen in het centrum van Den Haag en trekt nog steeds veel aandacht.

Geschiedenis

De geschiedenis van De Mildestraat 1 gaat helemaal terug tot de 17e eeuw. Tijdens deze periode was deze straat de thuisbasis van veel rijke kooplieden en andere mensen van aanzienlijke sociale status. Dit betekende dat er veel mooie panden en woonhuizen te vinden waren in de straat.

Met zijn prachtige architectuur was De Mildestraat 1 een voorbeeld van een doorsnee woonhuis uit de 17e eeuw. Het pand had grote ramen en houten luiken die werden gebruikt om de zon en regen buiten te houden. Binnen waren er verschillende kamers met hoge plafonds en grote open haarden, die vaak werden gebruikt als centraal punt van de kamer. Het pand beschikte ook over een grote tuin die werd gebruikt als recreatieruimte.

In de 19e eeuw raakte De Mildestraat 1 in verval. Het pand was toen niet meer zo geliefd bij de rijken en er ontstond een behoefte aan meer ruimte voor kantoren en andere bedrijven. Dit betekende dat veel huizen in de straat werden omgebouwd tot kantoorruimte en De Mildestraat 1 was daarop geen uitzondering. Het werd het hoofdkantoor van de politie van Den Haag.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben De Mildestraat 1 en de omliggende gebouwen veel geleden onder bombardementen. Het pand werd zwaar beschadigd en moest worden hersteld na de oorlog. Na de oorlog werd het pand niet hersteld als woning maar als kantoorruimte. Het werd vervolgens gebruikt door verschillende organisaties, waaronder het Internationale Tribunaal voor ex-Joegoslavië.

Restauratie

In 2012 werd De Mildestraat 1 gerestaureerd door architectenbureau Olson Kundig. Er werd besloten om het gebouw terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat en het pand te restaureren. Er werd gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en materialen zoals glas en staal.

Het resultaat is een uniek gebouw dat de historische architectuur combineert met moderne technologie. De oude stenen muren en andere details werden bewaard en gerestaureerd om het gebouw de uitstraling te geven van een typische 17e-eeuwse woning. De renovatie duurde in totaal twee jaar en werd afgerond in 2014.

Tegenwoordig dient De Mildestraat 1 als kantoorruimte voor verschillende bedrijven. Het gebouw is nog steeds een van de meest beroemde gebouwen in Den Haag en een belangrijke bezienswaardigheid.

FAQs

Wat is de geschiedenis van De Mildestraat 1?

De Mildestraat 1 is oorspronkelijk gebouwd als woonhuis in 1645. In de loop van de eeuwen heeft het verschillende functies gehad, zoals museum, kantoor en tentoonstellingsruimte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het pand zwaar beschadigd en moest het worden hersteld. Het werd daarna gebruikt als kantoorruimte door verschillende organisaties, waaronder het Internationale Tribunaal voor ex-Joegoslavië.

Is De Mildestraat 1 gerestaureerd?

Ja, De Mildestraat 1 is gerestaureerd in 2012 door architectenbureau Olson Kundig. Het gebouw werd teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat en er werd gebruik gemaakt van moderne technologieën om de historische architectuur te combineren met moderne technologie. De restauratie duurde in totaal twee jaar en werd afgerond in 2014.

Waarvoor wordt De Mildestraat 1 tegenwoordig gebruikt?

Tegenwoordig wordt De Mildestraat 1 gebruikt als kantoorruimte voor verschillende bedrijven. Het pand is een van de meest beroemde gebouwen in Den Haag en trekt nog steeds veel aandacht.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: de mildestraat 1 den haag (funda), van voorschotenlaan 14 den haag, van voorschotenlaan 12, den haag, funda frankenslag, den haag, van voorschotenlaan 25 den haag, frankenslag 305 den haag

Bekijk de video over “de mildestraat 1 den haag”

Den haag Brandtstraat

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan de mildestraat 1 den haag

37 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp de mildestraat 1 den haag.

de mildestraat 1 den haag (funda)

De Mildestraat 1 in Den Haag is een prachtig herenhuis met een rijke geschiedenis. Het huis ligt in de populaire wijk Zeeheldenkwartier en is recentelijk gerenoveerd. Het is een ideaal huis voor gezinnen die comfortabel willen wonen in Den Haag.

Het huis heeft vier verdiepingen en een totale oppervlakte van 247 m². Op de begane grond bevindt zich de gezellige woonkamer met open haard. De keuken is volledig uitgerust met moderne apparatuur en heeft een ruime eethoek. Achter de keuken is er toegang tot de goed onderhouden tuin.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers, waarvan één met en-suite badkamer. Er is ook een tweede badkamer op deze verdieping. De tweede verdieping heeft nog twee slaapkamers en een derde badkamer. Op de bovenste verdieping is er een ruime zolder met prachtig uitzicht over Den Haag.

Het huis is recentelijk gerenoveerd en heeft vele originele kenmerken behouden, zoals de hoge plafonds, de marmeren schouwen en de kroonluchters. Het huis heeft ook dubbele beglazing en een moderne verwarmingsinstallatie.

De buurt Zeeheldenkwartier is een geweldige plek om te wonen. Het is een historische buurt met veel sfeer. Er zijn veel trendy winkels, restaurants en cafés in de buurt. Het huis ligt ook op loopafstand van het centrum van Den Haag. Er zijn veel parken en groene gebieden in de buurt, waaronder het prachtige Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes.

FAQs

Q: Wat is de vraagprijs van De Mildestraat 1 in Den Haag?
A: De vraagprijs van De Mildestraat 1 is € 1.295.000.

Q: Hoe groot is het huis?
A: Het huis heeft een totale oppervlakte van 247 m².

Q: Hoeveel slaapkamers heeft het huis?
A: Het huis heeft in totaal vijf slaapkamers.

Q: Is er een tuin bij het huis?
A: Ja, er is een goed onderhouden tuin achter de keuken.

Q: Hoe is de buurt?
A: De buurt Zeeheldenkwartier is een geweldige plek om te wonen. Het is een historische buurt met veel sfeer. Er zijn veel trendy winkels, restaurants en cafés in de buurt. Het huis ligt ook op loopafstand van het centrum van Den Haag. Er zijn veel parken en groene gebieden in de buurt, waaronder het prachtige Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes.

Q: Is het huis recentelijk gerenoveerd?
A: Ja, het huis is recentelijk gerenoveerd en heeft vele originele kenmerken behouden, zoals de hoge plafonds, de marmeren schouwen en de kroonluchters. Het huis heeft ook dubbele beglazing en een moderne verwarmingsinstallatie.

Q: Is er parkeergelegenheid in de buurt van het huis?
A: Er is beperkte parkeergelegenheid in de buurt van het huis, maar er zijn wel parkeergarages in de buurt waar u uw auto kunt parkeren.

Q: Is het huis geschikt voor gezinnen?
A: Ja, het huis is ideaal voor gezinnen die comfortabel willen wonen in Den Haag. Het heeft vijf slaapkamers en er zijn veel parken en groene gebieden in de buurt.

Q: Zijn er scholen in de buurt?
A: Ja, er zijn verschillende scholen in de buurt van het huis, zowel basis- als middelbare scholen.

Q: Zijn er openbaar vervoersmogelijkheden in de buurt van het huis?
A: Ja, er zijn verschillende tram- en buslijnen in de buurt van het huis die u naar het centrum van Den Haag kunnen brengen.

Q: Is het huis goed bereikbaar met de auto?
A: Ja, het huis is goed bereikbaar met de auto. Het ligt dicht bij de snelweg A12.

van voorschotenlaan 14 den haag

Van Voorschotenlaan 14 is een straat in de stad Den Haag, gelegen in de wijk Benoordenhout. Het is een rustige en groene omgeving, perfect voor mensen die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Er zijn veel prachtige huizen en appartementen te vinden in deze buurt, en Van Voorschotenlaan 14 is daar zeker geen uitzondering op.

De straat zelf is breed en omzoomd met bomen, waardoor het een aangename plek is om te wandelen of fietsen. Het is ideaal voor gezinnen met kinderen vanwege de grote speeltuin in de buurt, en ook voor senioren vanwege de vele parken en groene ruimtes in de buurt.

Van Voorschotenlaan 14 is een halfvrijstaand pand en is gebouwd in 1925. Het is een prachtig gebouw met een rode bakstenen gevel en witte kozijnen. Het heeft een ruime voortuin en een grote oprit, wat zorgt voor voldoende parkeergelegenheid.

Bij binnenkomst wordt je begroet door een ruime hal met toegang tot de woon- en eetgedeeltes, de keuken, en de trap naar de bovenverdiepingen. De woonkamer is ruim en licht, en beschikt over een open haard die het extra gezellig maakt in de wintermaanden. De eetkamer is ook ruim en biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel. De keuken is modern en volledig uitgerust met apparatuur van hoge kwaliteit.

Op de eerste verdieping zijn er twee grote slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Een van de slaapkamers heeft een balkon met uitzicht op de straat en de andere slaapkamer heeft een inloopkast. Er is ook een apart toilet op deze verdieping.

Op de tweede verdieping zijn er nog eens twee slaapkamers, beide met voldoende opbergruimte. Er is ook een tweede badkamer met douche en toilet.

Het huis heeft een kelder met veel extra bergruimte en een wasruimte. Er is ook een zolder die gebruikt kan worden voor opslag of als extra slaapkamer.

Buiten vind je een grote achtertuin die volledig is omheind en dus heel privé is. Er is een groot terras waar je kunt barbecueën en genieten van de zon. Er is ook een schuur voor extra opslag en een poort die direct toegang biedt tot de oprit.

Kortom, Van Voorschotenlaan 14 is een prachtig huis dat perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar een ruime en toegankelijke woning in een rustige en groene omgeving.

FAQs

1. Wat is de ligging van Van Voorschotenlaan 14?

Van Voorschotenlaan 14 ligt in de wijk Benoordenhout in Den Haag. Het is een rustige en groene omgeving, perfect voor mensen die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

2. Wat is de bouwstijl van het huis?

Het huis is gebouwd in 1925 en heeft een herkenbare jaren ’20 bouwstijl. De rode bakstenen gevel en witte kozijnen geven het huis een charmante uitstraling.

3. Hoeveel slaapkamers heeft het huis?

Van Voorschotenlaan 14 heeft vier slaapkamers. Twee slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping en twee op de tweede verdieping.

4. Is er voldoende opbergruimte in het huis?

Ja, er is veel opbergruimte in het huis. Er is een kelder met veel extra bergruimte en een wasruimte, en een zolder die gebruikt kan worden voor opslag of als extra slaapkamer. Er is ook een schuur in de achtertuin voor extra opslag.

5. Is er parkeergelegenheid beschikbaar?

Ja, er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op de oprit van het huis.

6. Is er een tuin bij het huis?

Ja, er is een grote achtertuin bij het huis. Het is volledig omheind en biedt veel privacy. Er is een groot terras waar je kunt barbecueën en genieten van de zon.

7. Is er openbaar vervoer beschikbaar in de buurt?

Ja, er is openbaar vervoer beschikbaar in de buurt van Van Voorschotenlaan 14. Er zijn buis en tramhaltes op loopafstand en het Centraal Station Den Haag is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

8. Is er een speeltuin in de buurt?

Ja, er is een grote speeltuin in de buurt van Van Voorschotenlaan 14. Het is ideaal voor gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een plek om te spelen en te ontspannen.

9. Zijn er parken en groene ruimtes in de buurt?

Ja, er zijn veel parken en groene ruimtes in de buurt van Van Voorschotenlaan 14. Het is een rustige en groene omgeving, perfect voor mensen die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

10. Is het huis geschikt voor gezinnen?

Ja, Van Voorschotenlaan 14 is perfect voor gezinnen. Het is ruim en biedt voldoende slaapkamers en opbergruimte. De grote achtertuin is ideaal voor kinderen om te spelen en te ontspannen, en er is een grote speeltuin in de buurt.

Meer informatie over de mildestraat 1 den haag vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel de mildestraat 1 den haag. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 70 de mildestraat 1 den haag

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *