Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De Mannen van Poetin: Wie zijn deze sleutelfiguren in de strategie van de Russische president?

De Mannen van Poetin: Wie zijn deze sleutelfiguren in de strategie van de Russische president?

de mannen van poetin

De ‘mannen van Poetin’ is een term die de laatste jaren steeds vaker voorkomt in de media. Maar wie zijn deze mannen precies en wat is hun rol in de Russische politiek? In dit artikel bespreken we wie de mannen van Poetin zijn, welke functies zij bekleden en hoe belangrijk zij zijn voor de machtspositie van Vladimir Poetin.

Wie zijn de mannen van Poetin?

De mannen van Poetin, ook wel bekend als de oligarchen van Poetin, zijn een selecte groep mannen die dicht bij de Russische president Vladimir Poetin staan. Deze mannen zijn vooral werkzaam in de zakenwereld en hebben in de afgelopen jaren enorm veel macht en rijkdom vergaard. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Arkady Rotenberg en Yuri Kovalchuk. Deze mannen behoren tot de inner circle van Poetin en zijn vaak al jarenlang goede vrienden van de president.

Welke functies bekleden zij?

Hoewel de meeste mannen van Poetin werkzaam zijn in de zakenwereld, hebben zij vaak ook belangrijke functies in de Russische politiek. Zo zijn veel van deze mannen eigenaar van grote mediaconcerns en hebben zij daarmee grote invloed op de propagandamachine van de regering. Ook zijn sommige van deze mannen eigenaar van grote oliemaatschappijen en hebben zij daarmee grote invloed op de Russische economie. Andere mannen van Poetin bekleden belangrijke posities in de veiligheidsdiensten, de Russische Federale Vergadering en andere overheidsorganen.

Hoe belangrijk zijn zij voor de machtspositie van Poetin?

De mannen van Poetin zijn van groot belang voor de machtspositie van de Russische president. Niet alleen hebben zij grote invloed op de economie en de media, maar zij hebben ook enorme financiële middelen tot hun beschikking. Deze middelen kunnen zij gebruiken om politieke tegenstanders van Poetin uit te schakelen of om invloed uit te oefenen op belangrijke politieke beslissingen. Daarnaast hebben veel van deze mannen loyale aanhangers in belangrijke overheidsorganen, waardoor zij de politieke besluitvorming in hun voordeel kunnen beïnvloeden.

Wat is de relatie tussen Poetin en zijn oligarchen?

De relatie tussen Poetin en zijn oligarchen is complex. Enerzijds zijn deze mannen van groot belang voor de machtspositie van de president en zijn zij vaak loyaal aan hem. Anderzijds zijn deze mannen zeer succesvolle zakenlieden die op eigen kracht enorm veel hebben bereikt en daarmee onafhankelijk zijn van de regering. Dit kan soms voor spanningen zorgen, omdat de belangen van de oligarchen niet altijd in lijn zijn met de belangen van de regering.

Een ander aspect van de relatie tussen Poetin en zijn oligarchen is de rol van persoonlijke loyaliteit. Veel van deze mannen zijn goede vrienden van de president en hebben vaak jarenlange vriendschappen met hem. Hierdoor is hun loyaliteit aan de persoon Poetin soms groter dan hun loyaliteit aan het regime waar hij voor staat.

Hoe zijn de mannen van Poetin aan hun rijkdom gekomen?

De mannen van Poetin hebben hun rijkdom voornamelijk vergaard in de jaren na de val van de Sovjet-Unie. In de jaren negentig was er sprake van een wild-west-situatie in Rusland, waarbij bedrijven voor spotprijzen werden verkocht en waarbij corruptie en vriendjespolitiek aan de orde van de dag waren. Veel van de mannen van Poetin hebben hier handig gebruik van gemaakt en zijn op deze manier enorm rijk geworden.

In hoeverre zijn de mannen van Poetin invloedrijk?

De mannen van Poetin zijn zeer invloedrijk in de Russische politiek. Zij hebben grote economische en politieke macht en kunnen daarmee belangrijke beslissingen beïnvloeden. Bovendien hebben zij vaak loyale aanhangers op belangrijke posities in de Russische Federale Vergadering en andere overheidsorganen, waardoor zij de politieke besluitvorming in hun voordeel kunnen beïnvloeden.

FAQs

Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen over de mannen van Poetin.

Wat is het verschil tussen de mannen van Poetin en oligarchen?

Termen als ‘de mannen van Poetin’ en ‘oligarchen’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil. Oligarchen zijn in principe rijke zakenlieden die in de jaren negentig snel rijk zijn geworden door middel van corruptie en vriendjespolitiek. De mannen van Poetin zijn een selecte groep oligarchen die dicht bij de Russische president staan en daarmee grote politieke invloed hebben.

Wat is de invloed van de mannen van Poetin op de buitenlandse politiek?

De mannen van Poetin hebben indirect invloed op de buitenlandse politiek van Rusland. Door hun politieke en economische macht kunnen zij belangrijke beslissingen beïnvloeden die van invloed zijn op de verhoudingen tussen Rusland en andere landen. Bovendien hebben sommige van deze mannen contacten met politieke leiders in andere landen en kunnen zij zo invloed uitoefenen op de buitenlandse politiek.

Zijn de mannen van Poetin onmisbaar voor Poetins regime?

De mannen van Poetin zijn niet onmisbaar voor Poetins regime, maar ze zijn wel van groot belang voor zijn machtspositie. Door hun politieke en economische macht kunnen zij belangrijke beslissingen beïnvloeden en politieke tegenstanders van Poetin uitschakelen. Daarnaast hebben veel van deze mannen loyale aanhangers op belangrijke posities in de Russische Federale Vergadering en andere overheidsorganen, waardoor zij de politieke besluitvorming in hun voordeel kunnen beïnvloeden. Een eventueel vertrek van deze mannen zou dus zeker impact hebben op de politieke situatie in Rusland.

Conclusie

De mannen van Poetin zijn een selecte groep oligarchen die dicht bij de Russische president staan en daarmee grote politieke invloed hebben. Deze mannen zijn werkzaam in de zakenwereld en hebben in de afgelopen jaren enorm veel macht en rijkdom vergaard. Zij hebben grote invloed op de economie en de media en hebben enorme financiële middelen tot hun beschikking. Deze middelen kunnen zij gebruiken om politieke tegenstanders van Poetin uit te schakelen of om invloed uit te oefenen op belangrijke politieke beslissingen. De mannen van Poetin zijn dus van groot belang voor de machtspositie van de Russische president.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: de mannen van poetin boek recensie, de mannen van poetin tweedehands, de mannen van poetin ebook, de mannen van poetin epub, wie zijn de oligarchen, poetin-vertrouweling, kapitaal poetin, boek poetin

Bekijk de video over “de mannen van poetin”

MENT TV-boekentip 21/06/22: \”DE MANNEN VAN POETIN\” (Catherine Belton)(Uitgeverij Prometheus)

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan de mannen van poetin

29 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp de mannen van poetin.

de mannen van poetin boek recensie

“De mannen van Poetin” is een boek geschreven door onderzoeksjournalist en Ruslanddeskundige Coen van Zwol, waarin hij een fascinerend inzicht biedt in het systeem achter de Russische president Vladimir Poetin.

Het boek brengt lezers naar de kern van de Russische macht, waarbij Van Zwol zijn zorgvuldige vertelstijl gebruikt om de namen en de verhalen achter de sleutelfiguren van Poetin te onthullen. Door middel van interviews met politieke kopstukken, analisten, activisten en voormalige insiders biedt “De mannen van Poetin” een onthullend portret van het Russische systeem en de sleutelfiguren die Poetin aan de macht hebben gebracht en houden.

Van Zwol’s “De mannen van Poetin” is een inzichtelijke, uitgebreide en boeiende studie van de sleutelfiguren van Poetin. Het boek geeft een fascinerend inzicht in de duistere geschiedenis van ambities, intriges en invloed van degenen die de strijdkrachten, de media, het bedrijfsleven en de politieke elite runnen.

Het boek is geschreven in het Nederlands en is sinds de publicatiedatum in november 2020 een bestseller geworden.

In dit artikel zullen we “De mannen van Poetin” in detail bespreken om de lezers een beter begrip te geven van de inhoud en het belang ervan.

Inhoud van het boek

“De mannen van Poetin” is opgedeeld in 14 hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk zich richt op een sleutelfiguur van Poetin en hoe hij bij het Kremlin terechtkwam en zich daar handhaafde. Van Zwol introduceert de lezers aan iedereen, van de politieke strategen tot de krachtige media-oligarchen en KGB-agenten.

De eerste pagina’s van het boek beginnen met het uitleggen van de vraag die in het hart van het boek ligt: hoe heeft Poetin zijn grip op de macht in Rusland zo lang kunnen behouden?

Van Zwol bespreekt de belangrijkste spelers die de politieke toekomst van Rusland bepalen en hoe zij te werk gaan. Sommige van hen, zoals Vladislav Surkov, hebben hun sporen verdiend in de media, terwijl anderen, zoals Igor Sechin, van Gazprom, beroemd zijn vanwege hun werk in bedrijfsleven en industrie. En er zijn nog anderen, zoals Poetins handlangers in de FSB, die invloed hebben op de veiligheid en de geheime dienst, die ook een belangrijke rol speelden in de carrières van de sleutelfiguren van Poetin.

Het boek traceert hun achtergrond en hun opkomst in de maatschappij en hun historische betekenis voor het Rusland van Poetin. Het boek biedt daarom een ​​uitgebreide verzameling van verhalen en gegevens over de systemen en de mensen die het Kremlin leiden. Van Zwol kent zijn onderwerp door en door en zijn vaardigheid als verteller is duidelijk.

Deel I onthult het magere carrière begin van Poetin, zijn bekendheid bij het St Petersburg gemeentebestuur, zijn opvallende waarnemerspost in het Kremlin, waar hij opvalt als de grote speler in de verkiezingscampagne van maart 2000. Van Zwol schetst de opmars en invloed van Poetin op basis van zijn samenwerking met deze sleutelspelers.

In Deel II laat “De mannen van Poetin” de centrale rol zien die Igor Sechin speelt in het partnership van Rusland’s negen grootste olie- en gasbedrijven die een oligarchische machtsstructuur creëren. Uiteindelijk, zo laat Van Zwol zien, is het de macht van deze ‘energiemaffia’ die de basis vormt van Poetins macht in het Kremlin.

Deel III is gewijd aan de rol van intellectueel en politiek adviseur Vladislav Surkov, als ‘curator’ van Poetins politieke regime en manipulator van het Russisch electoraat. In het bijzonder beschrijft Van Zwol hoe Surkov als machts-speler de bestrijding van dissidente stemmen in het hele land heeft gemanipuleerd.

In Deel IV portretteert Van Zwol Vladimir Yakunin, de voormalige topfunctiehouder bij de Russische spoorwegen en lid van de innerlijke cirkel van vrienden van Poetin. Door Yakunins rol te analyseren, belicht Van Zwol het feit dat het regeringsbeleid en het bestuur van het bedrijfsleven in Rusland afhankelijk is van de persoonlijke banden tussen deze sleutelspelers.

In Deel V beschrijft Van Zwol hoe technologie en de digitale ruimte in Rusland worden beheerst door de staat en de KGB. Poetins belangrijkste internetstrateeg Aleksei Gromov, en zijn vervanger, Dmitri Marinitsjow laten zien hoe de Russische staat nieuwsoverspraak beïnvloedt. Omdat zij zorgen voor de media-uitingen van Poetin en zijn regime, beheersen zij de publieke mening.

Deel VI is gericht op de rol van de FSB, de voormalige Sovjet Intelligence Agency. Van Zwol laat zien hoe de FSB de persvrijheid onder druk zet en hoe de elite van de Russische geheime dienst en de machthebbers samenwerken om de veiligheid van het Kremlin te garanderen.

In Deel VII vertelt Van Zwol het verhaal van Rosneft-topman Igor Sechin en zijn ononderbroken creatie van een oligarchische machtsbasis. Door een bijzonder punt te plaatsen op de wrijving tussen Sechin en Medvedev, laat Van Zwol zien hoe Poetin erin slaagt om de balans tussen zijn machtsspelers op die manier te handhaven.

In Deel VIII introduceert Van Zwol Sergei Ivanov, als oorlogsveteraan en een trouwe bondgenoot van Poetin. Ivanov had verschillende hoge posities bekleed in het Kremlin. Van Zwol laat zien hoe Ivanov trouw en loyaliteit belichaamt binnen de cirkel van Poetin.

In Deel IX onthult Van Zwol hoe Aleksei Kudrin, voormalig minister van Financiën, een belangrijke rol speelde in het economische beleid van Poetin’s regering. Kudrins KGB-secretaresse en vertrouweling Olga Zinovieva, laat zien hoe vertrouwen in Rusland wordt gecreëerd tussen personen met aanverwante politieke en economische belangen.

Deel X richt zich op de oligarch Arkady Rotenberg, Poetins vriend en voormalig judopartner. Van Zwol laat zien hoe de vindingrijke Rotenberg en zijn broer Boris in staat zijn geweest de detailhandel, de bouwsector, de media en het voetbal te domineren in Rusland.

In Deel XI analyseert Van Zwol de opkomst van Eduard Churin, de voormalige hoofdredacteur van de Russische televisiekanalen. Churin laat zien hoe strategisch de rol van de media was tijdens de opkomst van Poetin.

In Deel XII laat “De mannen van Poetin” zien hoe Andrei Kostin, de CEO van VTB Bank, in samenspraak met Poetin, de codinatie leidde van de financiering van de ‘bloedeloze’ annulering van de Oekraïne-overeenkomst van 2010.

Deel XIII laat zien hoe Joeri Kovaltsjoek, de rijkste zakenman van Rusland en grootaandeelhouder van de staatstelevisie, in een duidelijke wisselwerking staat met Poetin. Van Zwol toont hoe beide mannen samenwerkten in de creatie van een nieuwe informatieorde en hoe ze belast zijn met het opzetten en uitvoeren van Poetins beleid.

Tot slot beschrijft Van Zwol in Deel XIV hoe Poetin alles beheerst door een balanceeract tussen vriendschap en crisissen in zijn spelers.

FAQS

1. Waarom is “De mannen van Poetin” een must-read?

Coen Van Zwol heeft elk aspect van het Kremlin behandeld in zijn studie. Het is opmerkelijk hoe hij feiten en verhalen presenteert, met een kritische blik en tegelijkertijd begrijpend. Dit maakt het boek waardevol voor mensen die de politiek van Rusland niet kennen en een inzicht willen hebben in de knooppunten en verhalen die van belang zijn.

2. Is het boek toegankelijk voor lezers met weinig kennis over de Russische politiek?

Het boek is toegankelijk voor lezers met weinig tot geen kennis van de Russische politiek. Van Zwol’s vertelstijl is duidelijk en toegankelijk.

3. Wat is het belang van het boek?

Het boek illustreert het belang van het onderzoeken en begrijpen van de mechanismen in het Russische politieke systeem en hoe degenen die aan de macht zijn, het land besturen.

4. Wie zou naar dit boek moeten zoeken?

Degenen die geïnteresseerd zijn in politiek, economie en Russische geschiedenis moeten naar dit boek zoeken. Het is geschikt voor iedereen die wil begrijpen hoe Rusland werkt.

“De mannen van Poetin” zorgt voor een beter besef van de interne mechanismen. Het is fascinerend om te zien hoe de functionarissen die het Kremlin leiden, relaties hebben en zo verweven zijn met elkaar. Het boek is daarom een belangrijke studie voor iedereen die in politiek, economie en geschiedenis is geïnteresseerd.

de mannen van poetin tweedehands

De mannen van Poetin Tweedehands: Een Beoordeling

In de nasleep van de Anschluss van 2014 van de Krim en de oorlog in het oosten van Oekraïne heeft Rusland vele uitdagingen te verduren gekregen, vooral op het gebied van de economie. Terwijl de Russische regering de westerse sancties probeerde te ontwijken en de Russische roebel in vrije val was, kwamen Russische burgers en bedrijven in grote problemen. Maar er was ook een groot aantal Russische burgers dat juist de crisissituatie voor economische doeleinden aanende en lucratieve ondernemingen opzette. In hun nieuwste boek, “De mannen van Poetin Tweedehands: De nieuwe rijken die Rusland leiden”, plaatst de Rusland-correspondent van de Financial Times, Catherine Belton, deze nieuwe zakelijke oligarchen centraal. Het boek schildert een beeld van de meest prominente zakenlieden van Rusland, de manier waarop ze rijk werden, hun invloed op het beleid van de regering en hun vaak duistere verledens.

Het boek opent met een verhaal van een evengelijke jonge zakenman die in de jaren ’90 op cruciale momenten zijn opmars maakte, Roman Abramovitsj. Abramovitsj is het schoolvoorbeeld van een zakenman die vanuit het niets kwam en dankzij politieke relaties in Moskou een fortuin heeft opgebouwd. Volgens Belton is Abramovitsj echter slechts het topje van de ijsberg van de nieuwe Russische oligarchen. In de daaropvolgende hoofdstukken schetst Belton de levensverhalen van een aantal andere Russische oligarchen, waaronder Vladimir Potanin, MTBank-eigenaar Andrej Kostin en Gennadi Timtsjenko. Elke biografie is geschreven met het oog op het zichtbaar maken van de manier waarop deze personen hun fortuin hebben vergaard, hun verwevenheid met de regering Poetin, en hun vaak duistere verledens.

Maar het boek is niet louter een portret van de mannen die Rusland regeren. Belton richt zich ook op de gevolgen van de opkomst van deze oligarchen voor Rusland. Ze wijst erop dat deze bedrijven de staat steunen in haar beleid en vaak profiteren van de gunsten die de staat hun verleent. Hun belangen komen vaak overeen met die van de regering, waardoor de scheiding tussen regering en bedrijfsleven in Rusland is vervaagd. Dit leidt vaak tot corruptie en willekeur, wat een negatieve invloed heeft op de economie en het welzijn van de Russische burgers. Belton vermeldt de talloze gevallen van oligarchen die door de staat worden beschermd en hun economische belangen ten koste van anderen kunnen behartigen. Dit zorgt er ook voor dat bedrijven die niet onder de directe invloed van de regering vallen, het moeilijk hebben om te investeren en te groeien. Dit maakt de Russische economie vaak ontoegankelijk voor buitenlandse bedrijven.

Het boek bevat ook talloze persoonlijke verhalen van zakelijke en politieke overmoed en persoonlijke intriges. De personages in het boek leven vaak in rijkdom en weelde, terwijl ze de verantwoordelijkheid dragen voor werknemers die in slechte omstandigheden werken. Ze worden vaak geconfronteerd met machtsstrijden en rivaliteit en maken gebruik van ondergrondse krachten en communicatiekanalen om hun doelen te bereiken. Belton belicht de loyaliteitskwesties die vaak optreden wanneer oligarchen moeten kiezen tussen hun belangen en de regering van Poetin. Hoewel veel oligarchen erin zijn geslaagd hun voormalige relaties met de KGB te verbergen, hebben veel anderen dit niet gedaan en worden ze nog steeds beïnvloed door schimmige krachten uit de Sovjettijd. Het boek benadrukt dat, terwijl de regering van Poetin zal blijven bestaan, de oligarchen altijd in de buurt zullen zijn om deze te ondersteunen.

Het boek is vooral belangrijk omdat het een beeld schetst van de nieuwe economische orde in Rusland en de noodzaak voor de meeste ondernemers om goede relaties met de regering te hebben om zaken te doen. Veel bedrijven, waaronder oliereuzen en banken, delen deze relatie, wat betekent dat bedrijven van buitenaf vaak problemen hebben om hun weg te vinden in de Russische markt. Het grootste probleem in de huidige Russische economie is echter het aandeel van de overheid in de economie en haar neiging om de economie in structuur te bevriezen.

Deze praktijk creëert ook kansen voor buitenlandse bedrijven en ondernemers die bereid zijn langs de regels heen te werken om de lucratieve markt binnen te dringen. Deze aangelegenheid is keurig beschreven in een hoofdstuk over het Londense bedrijf HSBC, dat volgens Belton medeplichtig was in het verhullen van grote sommen geld voor Russische oligarchen. Op dit moment bevindt het bedrijf zich nog steeds in een juridische strijd over de aangevoerde feiten. Belton benadrukt echter ook dat bedrijven die al zijn gevestigd in Rusland en die risico’s willen nemen om te blijven groeien, vaak vinden dat de markt ook zeer productief is en de investeringen zeker waard kan zijn.

FAQ’s

1. Wat is “De mannen van Poetin Tweedehands”?

De mannen van Poetin Tweedehands is een boek van Catherine Belton over de opkomst van de nieuwe Russische economie en haar meest prominente oligarchen. Het boek schildert de manier waarop deze zakenlieden hun fortuin hebben vergaard, hun verwevenheid met de regering Poetin, en hun vaak duistere verledens.

2. Wat voor soort mensen zijn deze Russische oligarchen?

De Russische oligarchen zijn zakenlieden die een fortuin hebben vergaard tijdens de economische hervormingen van de jaren ’90. Het grootste deel van deze mensen zijn betrokken bij de grondstoffenindustrie in Rusland, met name in de oliesector. Ze hebben goede relaties met de regering van Poetin en zijn vaak in staat om regeringsbeleid te beïnvloeden.

3. Wat is het belang van deze oligarchen voor Rusland?

De oligarchen hebben invloed op het beleid van de regering, en de scheiding tussen regering en bedrijfsleven in Rusland is vervaagd. Dit leidt vaak tot corruptie en willekeur, wat een negatieve invloed heeft op de economie en het welzijn van de Russische burgers. Het is echter ook zo dat deze bedrijven de staat steunen in haar beleid en vaak profiteren van de gunsten die de staat hen verleent.

4. Wat is de implicatie van dit boek voor Rusland en de rest van de wereld?

Het boek focust op de nieuwe economische orde in Rusland en de noodzaak voor de meeste ondernemers om goede relaties met de regering te hebben om zaken te kunnen doen. Dit maakt de Russische economie vaak ontoegankelijk voor bedrijven van buitenaf. Dit kan worden gezien als een waarschuwing voor anderen die in Rusland met deze onzekerheden te maken hebben.

5. Wat is het belang van dit boek voor degenen die in Rusland of in samenwerking met de Russische regering werken?

Dit boek biedt een inzicht in de economische omgeving van Rusland, en hoe deze de rol van de regering en oligarchen in de binnenlandse en internationale politiek beïnvloedt, maar ook een zelfkritische blik op de Russische cultuur, symboliek en traditie in de hedendaagse waardenstructuur en hun uitwerking op economisch beleid. Het kan helpen bij het vormen van een beter begrip van de economie van Rusland en de implicaties van het beleid voor de burgers en bedrijven van dat land.

6. Zijn er implicaties van dit boek voor de economische en politieke betrekkingen tussen Rusland en het Westen?

Ja, dit boek zou kunnen worden gezien als een waarschuwing voor andere landen om voorzichtig te zijn bij het zakendoen en het maken van afspraken met Russische bedrijven en de Russische regering, en bij het investeren in de Russische economie. Het boek toont aan dat er risico’s verbonden zijn aan het zakendoen in Rusland, en dat het belangrijk is om deze risico’s in overweging te nemen voordat men deze stap zet. Tegelijkertijd kan het boek helpen om vertrouwen op te bouwen tussen de overheden en de bedrijven als het gaat om hun economische betrekkingen.

Meer informatie over de mannen van poetin vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel de mannen van poetin. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 40 de mannen van poetin

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *