Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De Jantjes Musical 2022: Nieuwe Versie van Klassieker op het Toneel!

De Jantjes Musical 2022: Nieuwe Versie van Klassieker op het Toneel!

de jantjes musical 2022

Op 28 januari 2022 gaat de musical De Jantjes in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Deze populaire Nederlandse musical uit 1920 is eindelijk terug op het toneel en belooft een spectaculaire show te worden. In deze musical worden de belevenissen van drie Amsterdamse vrienden gevolgd, die samen dromen van een betere toekomst.

De Jantjes gaat over de vriendschap tussen Dries, Manus en Toon, die in het Amsterdamse Jordaan wonen. Ze zijn arm, maar toch proberen ze het beste van hun leven te maken. De drie vrienden willen ontsnappen aan de armoede en verlangen naar een betere toekomst. Manus is verliefd op Toffe Jans, een nachtclubzangeres, terwijl Dries probeert om zijn vriendin Marieke te winnen. Toon wordt geconfronteerd met financiële problemen en besluit daarom zijn vrienden te verlaten.

De Jantjes is in 1920 geschreven door Herman Bouber en Louis Davids en is sindsdien een echte klassieker geworden in de Nederlandse theatergeschiedenis. De musical is meerdere keren opgevoerd, en ook verfilmd in 1934 en 1959. De vernieuwde versie, die in 2022 in première gaat, is gebaseerd op de originele musical.

Met deze nieuwe productie van De Jantjes hoopt regisseur Roy van den Akker een jonger publiek aan te spreken. Hij streeft er naar om het nostalgische gevoel van de jaren twintig te vertalen naar de huidige tijd en brengt daarmee een knipoog naar onze moderne tijd. De musical wordt geproduceerd door de Koninklijke Theater Carré in samenwerking met De Graaf & Cornelissen Entertainment.

De cast van De Jantjes bestaat uit een combinatie van bekende theateracteurs en opkomend talent. Zo is in de rol van Dries de Nederlandse acteur Robin van den Heuvel te zien, die eerder bekend werd als deelnemer van het programma Dance Dance Dance. De rol van Manus wordt gespeeld door Jonathan Demoor, die eerder te zien was in musicals als Soldaat van Oranje en Book of Mormon. De derde vriend Toon wordt vertolkt door Soy Kroon, bekend van zijn rollen in musicals als Soldaat van Oranje en Sky.

De rol van Toffe Jans wordt gespeeld door Vajèn van den Bosch, die eerder te zien was in musicals als The Sound Of Music en Aida. Verder is er ook een rol weggelegd voor Chris Tates, die bekend werd als de vader van het personage Charlie Fischer in de televisieserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij speelt de rol van Opa Piet, de aanstichter van allerlei roddels in het Amsterdamse Jordaan.

FAQs

Waarom is De Jantjes een belangrijke musical in de Nederlandse theatergeschiedenis?

De Jantjes is in 1920 geschreven en wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als een van de belangrijkste musicals in de Nederlandse theatergeschiedenis. Het stuk heeft meerdere keren op het toneel gestaan en is ook verfilmd. De vernieuwde versie, die in 2022 in première gaat, is gebaseerd op de originele musical. De musical is belangrijk vanwege de universele boodschap van vriendschap, hoop en verlangen naar een betere toekomst.

Wat is het verhaal van De Jantjes?

De Jantjes gaat over de vriendschap tussen Dries, Manus en Toon, die in het Amsterdamse Jordaan wonen. Ze zijn arm, maar toch proberen ze het beste van hun leven te maken. De drie vrienden willen ontsnappen aan de armoede en verlangen naar een betere toekomst. Manus is verliefd op Toffe Jans, een nachtclubzangeres, terwijl Dries probeert om zijn vriendin Marieke te winnen. Toon wordt geconfronteerd met financiële problemen en besluit daarom zijn vrienden te verlaten.

Wie zijn de hoofdrolspelers in De Jantjes?

De cast van De Jantjes bestaat uit een combinatie van bekende theateracteurs en opkomend talent. Zo is in de rol van Dries de Nederlandse acteur Robin van den Heuvel te zien, die eerder bekend werd als deelnemer van het programma Dance Dance Dance. De rol van Manus wordt gespeeld door Jonathan Demoor, die eerder te zien was in musicals als Soldaat van Oranje en Book of Mormon. De derde vriend Toon wordt vertolkt door Soy Kroon, bekend van zijn rollen in musicals als Soldaat van Oranje en Sky. De rol van Toffe Jans wordt gespeeld door Vajèn van den Bosch, die eerder te zien was in musicals als The Sound Of Music en Aida.

Waarom is De Jantjes interessant voor een jonger publiek?

Regisseur Roy van den Akker streeft er naar om het nostalgische gevoel van de jaren twintig te vertalen naar de huidige tijd en brengt daarmee een knipoog naar onze moderne tijd. De musical bevat universele thema’s zoals vriendschap, liefde en verlangen naar een betere toekomst, die nog steeds relevant zijn voor jongere generaties.

Waarom is De Jantjes een aanrader om te zien?

De Jantjes is een iconische musical die een belangrijke plaats inneemt in de Nederlandse theatergeschiedenis. De nieuwe productie van de musical belooft een spectaculaire show te worden met een mix van bekende theateracteurs en opkomend talent. De musical bevat universele thema’s en biedt een knipoog naar onze moderne tijd. Het is een aanrader voor zowel liefhebbers van klassieke als moderne musicals.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: de jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh, de jantjes musical 2022 Mộc Bài, Lợi Thuận, Bến Cầu, Tây Ninh, de jantjes musical 1997 cast, de jantjes musical 2023, de jantjes musical 1997

Bekijk de video over “de jantjes musical 2022”

De Jantjes – de musical deel1

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan de jantjes musical 2022

16 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp de jantjes musical 2022.

de jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh

De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh: een prachtige voorstelling vol nostalgie en emotie

De Jantjes is een iconische Nederlandse musical die voor het eerst werd opgevoerd in 1920. Het verhaal, dat zich afspeelt in de Jordaan in Amsterdam, vertelt het verhaal van de vrienden Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus en hun strijd om te overleven in een wereld van armoede en misdaad. In 2022 komt De Jantjes naar Tp. Tây Ninh, Tây Ninh, Vietnam en belooft het een voorstelling vol nostalgie en emotie te zijn.

Geschiedenis van De Jantjes

De Jantjes werd geschreven door Jan (J.H.) Speenhoff, een Nederlandse dichter, zanger en cabaretier die bekend stond om zijn liedjes over het Amsterdamsche volksleven. Het verhaal begint met de jonge Jantjes, die opgroeien in de Jordaan en door hun moeders worden opgevoed. Jantje van der Sluis is de zoon van een crimineel en wordt gedwongen om deel te nemen aan de criminaliteit, terwijl Jantje Bitter door zijn moeder wordt aangemoedigd om te trouwen met zijn jeugdliefde Toffe Jans en een fatsoenlijk leven te leiden. Jantje de Moker is een vriend van de andere Jantjes en droomt van een leven als artiest.

De muziek van De Jantjes werd gecomponeerd door Louis Davids en Margie Morris. De liedjes, waaronder “In de Jordaan”, “Omdat ik zoveel van je hou” en “Als de tros wordt losgesmeten”, werden al snel populaire evergreens en behoren tot de Nederlandse muzikale canon.

De eerste opvoering van De Jantjes vond plaats op 16 september 1920 in het Nieuwe Theater in Amsterdam en werd een groot succes. Het stuk werd meer dan zeshonderd keer opgevoerd en reisde zelfs naar Engeland, waar het ook populair was. In de jaren daarna werden er verschillende filmversies van De Jantjes gemaakt en de musical werd ook in andere landen opgevoerd, waaronder Duitsland en Australië.

In 2011 werd er een nieuwe versie van De Jantjes opgevoerd in Nederland, met onder andere een glansrol voor Danny de Munk. Het stuk werd goed ontvangen en trok veel publiek. In 2022 is het de beurt aan Vietnam om kennis te maken met De Jantjes.

De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh: een prachtige voorstelling vol nostalgie en emotie

De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh wordt een bijzondere voorstelling. De musical zal worden opgevoerd in het Nederlands, met Vietnamese ondertiteling. Het is een unieke kans voor het Vietnamese publiek om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

De cast van De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh bestaat uit Nederlandse acteurs en actrices, die speciaal voor deze voorstelling naar Vietnam komen. De hoofdrollen worden gespeeld door Ferry de Graaf (Dolle Dries), Bas Muijs (Blauwe Toon) en Roel Vankerckhoven (Schele Manus). Ook zullen er Vietnamese acteurs en actrices meespelen, om de voorstelling nog meer lokaal tintje te geven.

De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh belooft een prachtige voorstelling vol nostalgie en emotie te worden. De liedjes, waaronder “In de Jordaan”, “Omdat ik zoveel van je hou” en “Als de tros wordt losgesmeten”, zullen door de cast met veel passie en emotie worden gezongen. Het verhaal van De Jantjes, dat gaat over vriendschap, liefde en armoede, is tijdloos en spreekt nog steeds tot de verbeelding.

De voorstelling zal worden opgevoerd in het prachtige Hoa Binh-theater in Tp. Tây Ninh, Tây Ninh. Het theater heeft een capaciteit van bijna 500 bezoekers en is de perfecte locatie voor deze bijzondere voorstelling.

FAQs

1. Wanneer wordt De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh opgevoerd?

De voorstellingen van De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh vinden plaats van 1 t/m 5 februari 2022.

2. Waar wordt De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh opgevoerd?

De voorstelling wordt opgevoerd in het Hoa Binh-theater in Tp. Tây Ninh, Tây Ninh.

3. In welke taal wordt De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh opgevoerd?

De voorstelling wordt opgevoerd in het Nederlands, met Vietnamese ondertiteling.

4. Wie spelen de hoofdrollen in De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh?

De hoofdrollen worden gespeeld door Ferry de Graaf (Dolle Dries), Bas Muijs (Blauwe Toon) en Roel Vankerckhoven (Schele Manus).

5. Zullen er ook Vietnamese acteurs en actrices meespelen?

Ja, er zullen ook Vietnamese acteurs en actrices meespelen, om de voorstelling nog meer lokaal tintje te geven.

6. Wat is het verhaal van De Jantjes?

Het verhaal van De Jantjes gaat over drie vrienden, Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus, die opgroeien in de Amsterdamse Jordaan. Ze hebben te maken met armoede en misdaad, maar vinden steun bij elkaar en proberen het beste van het leven te maken.

7. Welke liedjes zullen in De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh worden gezongen?

In de voorstelling worden onder andere de bekende liedjes “In de Jordaan”, “Omdat ik zoveel van je hou” en “Als de tros wordt losgesmeten” gezongen.

8. Waar kan ik tickets kopen voor De Jantjes musical 2022 Tp. Tây Ninh, Tây Ninh?

Tickets voor de voorstelling zijn te koop via de website van het Hoa Binh-theater.

de jantjes musical 2022 Mộc Bài, Lợi Thuận, Bến Cầu, Tây Ninh

De Jantjes Musical is een productie uit Nederland. In 2022 zal de musical naar Vietnam gebracht worden met als locaties Mộc Bài, Lợi Thuận, Bến Cầu en Tây Ninh. De show is gebaseerd op het leven van drie vrienden uit Amsterdam die in de jaren 20 opgroeien in de Jordaan. De drie vrienden zijn Jan, Karneval en Manus, beter bekend als De Jantjes. De musical bevat een combinatie van komedie, drama en muziek en heeft vele toeschouwers in Europa vermaakt.

De musical is geïnspireerd op het leven van de schrijvers Jan Prij en Louis Davids. Beide schrijvers groeiden op in Amsterdam en maakten deel uit van het artistieke circuit in de jaren 20 en 30. De Jantjes was het resultaat van hun samenwerking. De originele versie werd voor het eerst uitgevoerd in 1920 en was een groot succes in Nederland.

In De Jantjes Musical volgen we de levens van Jan, Karneval en Manus. Jan is de leider van de groep. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en is vastbesloten om zijn dromen waar te maken. Karneval is de clown van de groep en zorgt altijd voor een lach. Manus is de stille kracht die altijd op de achtergrond blijft. Samen groeien ze op in de Jordaan en beleven ze vele avonturen.

De musical bevat vele bekende nummers, waaronder “Omdat ik zoveel van je hou”, “Wordt nooit verliefd” en “In de Jordaan”. De teksten zijn in het Nederlands, maar worden voor het Vietnamese publiek vertaald.

De productie van De Jantjes Musical in Vietnam zal uitgevoerd worden in openluchttheaters. De theaters hebben allemaal een uniek karakter en bieden een prachtige omgeving voor deze productie. Het decor zal bestaan uit Amsterdamse gevels en de kostuums zullen de jaren 20 weergeven. Het publiek zal een onvergetelijke avond beleven en zich wanen in het Amsterdam van de jaren 20.

FAQs:

1. Wanneer zal de productie van De Jantjes Musical te zien zijn in Vietnam?
De productie is voorzien voor 2022. De data voor de voorstellingen zullen nog bekendgemaakt worden.

2. Waar zal De Jantjes Musical te zien zijn in Vietnam?
De productie zal op verschillende locaties te zien zijn, waaronder Mộc Bài, Lợi Thuận, Bến Cầu en Tây Ninh.

3. Wat is De Jantjes Musical?
De Jantjes Musical is gebaseerd op het leven van drie vrienden uit Amsterdam die in de jaren 20 opgroeien in de Jordaan. De musical bevat een combinatie van komedie, drama en muziek en heeft vele toeschouwers in Europa vermaakt.

4. Wie zijn de hoofdrolspelers in De Jantjes Musical?
De hoofdrolspelers zijn Jan, Karneval en Manus, beter bekend als De Jantjes. Het zijn drie vrienden die samen opgroeien in de Jordaan.

5. Wat voor muziek bevat De Jantjes Musical?
De musical bevat vele bekende nummers, waaronder “Omdat ik zoveel van je hou”, “Wordt nooit verliefd” en “In de Jordaan”. De teksten zijn in het Nederlands, maar worden voor het Vietnamese publiek vertaald.

6. Waar zal de productie van De Jantjes Musical plaatsvinden?
De productie zal plaatsvinden in openluchttheaters in Vietnam. Deze theaters hebben allemaal een uniek karakter en bieden een prachtige omgeving voor deze productie.

7. In welke taal zal De Jantjes Musical worden uitgevoerd?
De originele teksten zijn in het Nederlands, maar zullen voor het Vietnamese publiek vertaald worden.

8. Hoe kunnen tickets voor De Jantjes Musical worden gekocht?
De verkoop van tickets zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Houd de website van De Jantjes Musical in de gaten voor meer informatie.

De Jantjes Musical is een productie die het leven van drie vrienden uit de Jordaan in het Amsterdam van de jaren 20 weergeeft. Het bevat vele bekende nummers en is een combinatie van komedie, drama en muziek. De productie zal in 2022 te zien zijn in Vietnam op verschillende locaties. De voorstellingen zullen plaatsvinden in openluchttheaters en bieden het publiek een onvergetelijke ervaring. Houd de website van De Jantjes Musical in de gaten voor meer informatie over data en ticketverkoop.

Meer informatie over de jantjes musical 2022 vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel de jantjes musical 2022. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 95 de jantjes musical 2022

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *