Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan: mijn strijd om te overleven

De dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan: mijn strijd om te overleven

de dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan

De dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan

Ik was altijd iemand die geloofde in het leven. Maar na een paar maanden van intense strijd tegen depressie en angst, had ik het gevoel dat de enige uitweg was om niet meer te bestaan. Het was alsof alle hoop en licht uit mijn leven waren verdwenen en ik voelde me gevangen in mijn eigen hoofd. Op die fatale dag besloot ik dat ik niet langer kon leven met de pijn en besloot ik om een ​​zelfmoordpoging te doen.

Ik was midden op de dag op mijn slaapkamer en had deur op slot gedaan. Ik had nagedacht over alle manieren waarop ik mezelf pijn kon doen en had uiteindelijk een keukenmes gekozen. Ik wist dat ik niet moest sterven, maar ik wilde mezelf gewoon pijn doen, zodat ik emotionele pijn kon vervangen door iets tastbaars. Ik had geen idee hoeveel kracht ik nodig had om mezelf te snijden en was verrast door de pijn. Ik voelde me een beetje opluchting omdat ik de pijn eindelijk kon voelen en het niet alleen maar in mijn hoofd zat.

Maar toen kwam de realisatie. Ik moest stoppen. Dit was niet de juiste manier om met mijn problemen om te gaan. Ik wilde niet sterven. Ik wilde gewoon niet meer zo lijden. Ik raakte in paniek toen ik het bloed op het mes zag en op de grond zag druppelen. Ik belde mijn beste vriend en schreeuwde in paniek om hulp. Ze kwamen onmiddellijk naar mijn huis en zagen de puinhoop en het zicht van mij die ineenzakte van angst. Ze belden 112 en ik werd naar het ziekenhuis gebracht.

De dagen die volgden waren moeilijk. Ik voelde me beschaamd over mijn daad en vond het moeilijk om erover te praten. Maar ik werd omringd door liefde en steun van vrienden en familie, en dat was de redding voor mij. Ze verzekerden me dat mijn leven de moeite waard was en dat ze me nodig hadden. Ik leerde dat niemand immuun is voor mentale gezondheidsproblemen en dat het belangrijk is om open te staan ​​en om hulp te vragen als je het nodig hebt.

Ik begon therapie te krijgen. Ik leerde nieuwe manieren om met mijn gevoelens om te gaan en kreeg medicatie om me te helpen. Hoewel het soms moeilijk was, werkte ik hard en maakte ik vooruitgang. Ik realiseerde me dat ik het recht had om voor mezelf te zorgen en dat het belangrijk was om mezelf te vergeven voor mijn fouten.

Achteraf besefte ik dat mijn zelfmoordpoging niet alleen een teken was van mijn wanhoop, maar ook van hoe onwetend en bevooroordeeld we soms kunnen denken over mentale gezondheidsproblemen. We behandelen mensen die mentale gezondheidsproblemen hebben vaak als zwak, lui of zelfs gek. Dit is onwaar en zeer oneerlijk. Mentale gezondheidsproblemen kunnen iedereen treffen, ongeacht etniciteit, geslacht, leeftijd of sociale status.

FAQs:

1. Wat is mentale gezondheid?

Mentale gezondheid heeft betrekking op de manier waarop we ons voelen, ons gedragen en denken. Het omvat ons emotionele, psychische en sociale welzijn. Mentale gezondheid is net zo belangrijk als lichamelijke gezondheid en kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals genetica, omgeving en ervaringen.

2. Wat zijn de tekenen van mentale gezondheidsproblemen?

De tekenen van mentale gezondheidsproblemen kunnen variëren, afhankelijk van de aandoening. Enkele veel voorkomende tekenen zijn langdurige verdriet, ongewoon veranderde humeur, isolatie van anderen, angst, veranderingen in eetlust of slaap, verminderde concentratie, verlies van interesse in activiteiten en gedachten over de dood of zelfmoord.

3. Wat moet iemand doen die lijdt aan mentale gezondheidsproblemen?

Als iemand lijdt aan mentale gezondheidsproblemen, is het belangrijk om hulp te zoeken. Ze kunnen beginnen door een huisarts te raadplegen, een therapeut te zien of contact op te nemen met organisaties zoals MIND, het Nederlandse Steunpunt Zelfhulp of het landelijke telefoonnummer 0900-0113, de landelijke hulpdienst voor zelfmoordpreventie.

4. Hoe kan iemand met een geliefde omgaan die kampt met een mentale gezondheidsprobleem?

Het kan erg moeilijk zijn om te zien hoe iemand van wie je houdt lijdt aan mentale gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om geduldig en begripvol te zijn en naar hen te luisteren. Moedig hen aan om hulp te zoeken en deel kennis over beschikbare hulpbronnen en de meldlijnen in geval van nood. Geef hun positieve bevestiging en ondersteuning, omdat dit kan helpen bij hun herstel.

5. Waar kunnen mensen terecht voor ondersteuning en advies met betrekking tot mentale gezondheid?

Er zijn verschillende organisaties die ondersteuning en advies bieden voor iedereen die met mentale gezondheidsproblemen te maken heeft, waaronder MIND, Nederlandse Steunpunt Zelfhulp en de landelijke telefoonnummer 0900-0113. Andere organisaties omvatten GGZ instellingen en online platforms zoals 113.nl. Het is belangrijk om te weten dat er hulp beschikbaar is en dat u zich niet alleen hoeft te voelen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “de dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan”

Overlevenden van suïcidepogingen vertellen hun verhaal

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan de dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan

36 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp de dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan.

Meer informatie over de dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel de dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 90 de dag nadat ik een zelfmoordpoging had gedaan

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *