Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De razendsnelle benen van Matthijs Buchli: Een kijkje in zijn carrière

De razendsnelle benen van Matthijs Buchli: Een kijkje in zijn carrière

de benen van buchli

In de atletiekwereld is Sanne Wevers een bekend gezicht. De Nederlandse turnster was op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro de koningin van het toestel balk. Maar naast Wevers hebben de Nederlandse turnsters nog een ster: Eythora Thorsdottir. De 23-jarige turnster staat bekend om haar gracieuze en artistieke bewegingen tijdens haar oefeningen. Maar er is nóg een turnster die momenteel furore maakt in Nederland en daarbuiten: Céline van Gerner.

Céline van Gerner is al van jongs af aan bezig met turnen. Op 7-jarige leeftijd zette ze haar eerste stappen in de turnzaal en op haar 13e turnde ze al op het hoogste nationale niveau. In 2011 maakte ze haar debuut op het Europees Kampioenschap turnen voor junioren in Birmingham, waar ze een zilveren medaille won op het onderdeel balk. Twee jaar later maakte ze haar debuut op het Wereldkampioenschap turnen voor senioren in Antwerpen, waar ze deelnam aan de meerkamp en het onderdeel vloer.

Maar wat Van Gerner echt op de kaart zette, was haar bijzondere oefening op balk die ze in 2015 liet zien tijdens de World Cup in Osijek, Kroatië. Van Gerner turnde een oefening die bekend werd onder de naam ‘de benen van Buchli’. De oefening is vernoemd naar de Nederlandse baanwielrenner Matthijs Buchli, die bekend is om zijn zogeheten ‘flapperende benen’ tijdens het fietsen. Van Gerners benen bewogen op een vergelijkbare manier tijdens haar balkoefening, wat er zeer spectaculair uitziet.

De oefening bestaat uit een aantal elementen die Van Gerner op een bijzonder gracieuze manier uitvoert. Zo begint de oefening met een sprong op de balk waarbij Van Gerner haar benen achter elkaar houdt en haar lichaam in een soort spreidstand legt. Vervolgens maakt ze een halve draai en zet ze haar benen wijd uit elkaar terwijl ze op één been balanceert. Daarna volgt een serie van verschillende acrobatische elementen, waarbij Van Gerner haar benen flink in de lucht gooit en weer opvangt. Het is met name deze beweging die doet denken aan de flapperende benen van Matthijs Buchli. Na verschillende draaien en sprongen eindigt de oefening met een perfecte landing op de grond.

De benen van Buchli zijn inmiddels een begrip geworden in de turnwereld en hebben Van Gerner veel bekendheid opgeleverd. Zo werd ze in 2016 uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in Heerenveen, de stad waar ze traint. Ook werd ze genomineerd voor de titel van Sportvrouw van het Jaar in Nederland.

Maar de oefening op balk is niet het enige waar Van Gerner goed in is. De Nederlandse turnster is een allround talent en blinkt uit op meerdere onderdelen. Zo is ze naast balkspecialist ook zeer bekwaam op het onderdeel vloer en maakt ze indruk met haar sprongen en draaien. Daarnaast is ze ook sterk op het onderdeel brug ongelijk en kan ze zich goed staande houden tijdens de meerkamp.

Naast haar prestaties op het turnveld is Van Gerner ook een voorbeeld van doorzettingsvermogen. In 2016 liep ze een zware blessure op aan haar knie, waardoor ze lange tijd niet kon turnen. Maar Van Gerner bleef ondanks de tegenslag positief en werkte hard aan haar herstel. Begin 2017 maakte ze haar rentree op de nationale kampioenschappen en behaalde ze gelijk weer goede resultaten. Inmiddels is ze weer helemaal terug op haar oude niveau en maakt ze nog steeds indruk met haar turnprestaties.

De benen van Buchli zijn dus niet alleen bijzonder om naar te kijken, maar staan ook symbool voor de kracht en kunst van het turnen. Het zijn juist deze bijzondere en spectaculaire oefeningen die het turnen zo’n mooie sport maken. Céline van Gerner laat zien dat ze zowel een technisch sterke turnster is als een atlete met veel gevoel voor artistieke expressie.

FAQs

1. Wat is ‘de benen van Buchli’?

‘De benen van Buchli’ is een bijzondere turnoefening op het onderdeel balk, uitgevoerd door de Nederlandse turnster Céline van Gerner. De oefening is vernoemd naar de Nederlandse baanwielrenner Matthijs Buchli, die bekend is om zijn flapperende benen tijdens het fietsen.

2. Waarom is de oefening zo bijzonder?

De oefening is bijzonder vanwege de spectaculaire bewegingen die Van Gerner met haar benen maakt. De beweging doet denken aan de flapperende benen van Matthijs Buchli tijdens het fietsen.

3. Welke prestaties heeft Céline van Gerner nog meer geleverd?

Céline van Gerner is een allround talent en blinkt uit op meerdere onderdelen van het turnen. Zo is ze naast balkspecialist ook zeer bekwaam op het onderdeel vloer en maakt ze indruk met haar sprongen en draaien. Daarnaast is ze ook sterk op het onderdeel brug ongelijk en kan ze zich goed staande houden tijdens de meerkamp.

4. Hoe lang heeft Van Gerner niet kunnen turnen vanwege haar blessure?

Van Gerner liep in 2016 een zware blessure op aan haar knie, waardoor ze lange tijd niet kon turnen. Ze maakte begin 2017 haar rentree op de nationale kampioenschappen en behaalde daar weer goede resultaten. Inmiddels is ze weer helemaal terug op haar oude niveau.

5. Wat vindt Van Gerner van haar bijnaam ‘de benen van Buchli’?

Van Gerner is trots op haar bijnaam ‘de benen van Buchli’ en ziet het als een eerbetoon aan de prestaties van Matthijs Buchli op de baan. Ze vindt het leuk dat haar oefening op deze manier bekendheid heeft gekregen en is blij dat ze op deze manier iets kan bijdragen aan de populariteit van het turnen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “de benen van buchli”

De Benen van Büchli

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan de benen van buchli

49 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp de benen van buchli.

Meer informatie over de benen van buchli vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel de benen van buchli. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 11 de benen van buchli

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *