Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De Koninklijke Collectie: De Automobielen van Prins Bernhard

De Koninklijke Collectie: De Automobielen van Prins Bernhard

de automobielen van prins bernhard

De automobielen van Prins Bernhard

Prins Bernhard der Nederlanden was een fervent autoliefhebber en heeft tijdens zijn leven vele bijzondere voertuigen in zijn bezit gehad. In dit artikel bespreken we enkele van de meest opvallende auto’s van de Prins.

De Cadillac Eldorado Biarritz

Een van de meest bekende auto’s van Prins Bernhard is de Cadillac Eldorado Biarritz uit 1958. Deze zwaar bepantserde auto was een geschenk van de Nederlandse bevolking ter ere van zijn huwelijk met Prinses Juliana in 1937. Het voertuig was uitgerust met onder andere kogelvrij glas, een zwaar pantser en radioapparatuur voor communicatie met de overheid.

De Cadillac was bedekt met een speciale verf die kon veranderen van kleur afhankelijk van de lichtinval. Ook had de auto een convertible-dak dat hydraulisch kon worden bediend.

In 1985 werd de auto verkocht aan een Amerikaanse verzamelaar voor een bedrag van $ 45.000. Later werd het voertuig gerestaureerd en verkocht aan het National Automobile Museum in Reno, Nevada.

De Porsche 911 Carrera

Een ander opvallend voertuig van Prins Bernhard was zijn Porsche 911 Carrera uit 1974. De auto werd speciaal gebouwd in opdracht van de Prins en was uitgerust met een aantal op maat gemaakte functies, zoals een speciaal ontworpen dashboard en stoelen.

Het voertuig was ook uitgerust met een unieke twee-zone airconditioning, zodat de bestuurder en passagiers afzonderlijk van elkaar de temperatuur konden regelen. De auto was gespoten in een bijzondere oranje kleur, die later bekend werd als “Blauw Bernhard”.

De Porsche werd regelmatig gebruikt door de Prins, tot hij in 1980 een ongeluk had met de auto, waarna deze enkele jaren opgeslagen werd. Uiteindelijk werd de auto in de jaren ’90 gerestaureerd en doorgegeven aan zijn zoon, Prins Willem-Alexander.

De Volkswagen Kever

Het zou niet ongebruikelijk zijn om te denken dat de Prins alleen maar exclusieve auto’s bezat, maar niets is minder waar. Zo bezat hij ook een Volkswagen Kever uit 1950. De auto werd gekocht voor Prinses Marijke Christina en werd gebruikt om haar naar school te brengen.

De Volkswagen Kever had een speciale draaistoel, zodat de Prinses gemakkelijk in en uit kon stappen. De auto werd later verkocht en kwam in handen van een Duitse verzamelaar.

De Ferrari Dino

Een van de meest bijzondere auto’s van Prins Bernhard was zijn Ferrari Dino van 1969. De auto was uitgerust met een 2,4-liter V6-motor en een topsnelheid van 230 kilometer per uur.

Het voertuig was bestemd voor de Prins, maar vlak voor de levering werd de deal afgeblazen vanwege de vrees dat de Prins zichzelf te veel zou blootstellen aan de media. De auto werd uiteindelijk geschonken aan Prins Laurent van België in 1972.

FAQs

1. Bevat de collectie van Prins Bernhard nog steeds zijn originele auto’s?

Het grootste deel van de auto’s die ooit eigendom waren van Prins Bernhard is verhandeld of geschonken aan andere verzamelaars en musea. Enkele auto’s zijn nog steeds in het bezit van de Koninklijke Familie en worden af en toe tentoongesteld.

2. Welke andere auto’s had Prins Bernhard in zijn collectie?

Naast de hierboven genoemde auto’s bezat Prins Bernhard meerdere Mercedessen, Jaguars, Rolls Royces en Bentleys. Hij was ook eigenaar van een Fiat 600, Lotus Elan en Triumph TR6.

3. Waar werden de originele auto’s van Prins Bernhard opgeslagen?

Veel van de auto’s van Prins Bernhard werden opgeslagen in een speciaal gebouwd motorhuis op zijn woonboerderij in Lage Vuursche. Het motorhuis bevatte onder andere een lift om auto’s naar een speciale tentoonstellingsruimte te brengen.

4. Zijn de auto’s van Prins Bernhard te koop?

De meeste auto’s die ooit eigendom waren van Prins Bernhard zijn verhandeld of geschonken aan andere verzamelaars en musea. Enkele auto’s komen af en toe op veilingen voor en kunnen gekocht worden door verzamelaars.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “de automobielen van prins bernhard”

Louwman Museum: Ferrari 500 Superfast Speziale – De auto van Prins Bernhard

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan de automobielen van prins bernhard

40 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp de automobielen van prins bernhard.

Meer informatie over de automobielen van prins bernhard vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel de automobielen van prins bernhard. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 76 de automobielen van prins bernhard

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *