Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Dag Van De Week Excel Top 15 Favorites

Dag Van De Week Excel Top 15 Favorites

Weekdag() / Formules | Excel-Tips

You are looking for information on the topic “dag van de week excel”. dongtienvietnam.com will gather information to answer your questions in this article. Please read this article to the end to find the information you want to see. You can also check out some other related articles here: https://dongtienvietnam.com/category/wiki/ excel eerste dag van de week, excel maandag van de week, naam van de dag excel, excel dag van het jaar, excel alle maandagen, excel dag van de maand, datum naar dag excel, excel formule weekdag tekst.

View information about the dag van de week excel

Information about this question

 • Question: dag van de week excel
 • Time: Asked 29 days ago
 • Modified: Updated 30 minute ago
 • View: 15496

dag van de week excel

Om de dag van de week in Excel te berekenen, kunt u de formule “WEEKDAY” gebruiken.

De syntax van de formule is als volgt:

=WEEKDAY(datum, [getal_type])

 • “datum” verwijst naar de datum waarvan u de dag van de week wilt berekenen.
 • “[getal_type]” is een optioneel argument dat aangeeft welke dag van de week als eerste dag van de week moet worden beschouwd. Standaard wordt zondag als eerste dag van de week beschouwd en wordt 1 als resultaat geretourneerd voor zondag, 2 voor maandag, enzovoort. Als u de eerste dag van de week wilt wijzigen, kunt u het nummer van de gewenste dag invoeren. Bijvoorbeeld: als u de eerste dag van de week op maandag wilt instellen, voert u 2 in.

Hier is een voorbeeld van hoe u de formule kunt gebruiken:

 1. Typ de datum waarvan u de dag van de week wilt berekenen in een cel. Bijvoorbeeld: 13-03-2023.

 2. Typ de formule “=WEEKDAY(A1)” in een andere cel. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de datum die u wilt gebruiken in cel A1 is ingevoerd.

 3. Druk op Enter om het resultaat te bekijken. De formule zou de waarde “7” moeten retourneren, wat betekent dat de datum een zondag is. Als u de eerste dag van de week wilt wijzigen, voegt u het optionele argument toe aan de formule. Bijvoorbeeld: “=WEEKDAY(A1,2)” zou “1” retourneren voor een maandag.

Watch videos related to “dag van de week excel”

Excel: How to Show the Day of the Week for a Date – Weekday Function

Welke dag is het vandaag Excel?

Als taalmodel kan ik geen realtime informatie bijhouden, omdat mijn kennisgegevens worden afgekapt tot september 2021. Daarom kan ik u geen actuele datum geven. U kunt de huidige datum echter vinden door simpelweg “datum” in te typen in een cel van Excel en deze vervolgens op te maken als een datum.

Hoe tel je dagen op in Excel?

Er zijn verschillende manieren om dagen op te tellen in Excel, afhankelijk van wat precies nodig is:

 1. Om het aantal dagen tussen twee datums te tellen, gebruik je de functie DATEDIF. Bijvoorbeeld, als je de dagen wilt tellen tussen 1 januari 2021 en 1 februari 2021, voer je in een cel de formule “=DATEDIF(A1,B1,”d”)” in, waarbij A1 de datum 1 januari 2021 bevat en B1 de datum 1 februari 2021 bevat.

 2. Om het aantal werkdagen tussen twee datums te tellen, gebruik je de functie NETTO.WERKDAGEN. Bijvoorbeeld, als je het aantal werkdagen wilt tellen tussen 1 januari 2021 en 1 februari 2021, voer je in een cel de formule “=NETTO.WERKDAGEN(A1,B1)” in, waarbij A1 de datum 1 januari 2021 bevat en B1 de datum 1 februari 2021 bevat.

 3. Om een datum op te tellen met een aantal dagen, gebruik je de functie DATUM. Bijvoorbeeld, als je de datum 1 januari 2021 wilt optellen met 30 dagen, voer je in een cel de formule “=DATUM(2021,1,1)+30” in.

 4. Als je het totaal aantal dagen wilt tellen in een reeks datums, kun je de functie SOM gebruiken. Bijvoorbeeld, als je het totaal aantal dagen wilt tellen tussen 1 januari 2021 en 31 januari 2021, voer je in een cel de formule “=SOM(B1:B31)” in, waarbij cel B1 de datum 1 januari 2021 bevat en cel B31 de datum 31 januari 2021 bevat.

Hoe datum doortrekken in Excel?

Om een datumreeks door te trekken in Excel, kun je gebruik maken van de vulgreep. Dit werkt als volgt:

 1. Typ de eerste datum van de reeks in een cel.
 2. Selecteer de cel met de datum en beweeg de muis over de rechteronderhoek van de cel totdat je een plus-teken (+) ziet verschijnen.
 3. Houd de muisknop ingedrukt en sleep de muis naar beneden of naar rechts, afhankelijk van de gewenste richting van de reeks.
 4. Laat de muisknop los zodra je het gewenste aantal cellen hebt bereikt. Excel vult automatisch de reeks aan met de juiste datums.

Als je wilt dat Excel de datumreeks aanpast op basis van een bepaald patroon, kun je de eerste twee datums van de reeks typen en vervolgens de vulgreep gebruiken om het patroon door te trekken. Bijvoorbeeld, als je de datums van maandag tot en met vrijdag wilt invoeren, typ dan de eerste twee datums (bijvoorbeeld maandag 1 januari en dinsdag 2 januari) en sleep de vulgreep naar beneden. Excel vult de reeks automatisch aan met de rest van de weekdagen.

Images related to dag van de week excel

Found 30 dag van de week excel related images.

Datums Als Dagen Van De Week Weergeven - Microsoft Ondersteuning
Datums Als Dagen Van De Week Weergeven – Microsoft Ondersteuning
Weekdag Functie In Excel Uitgelegd Met Voorbeelden | Excel.Wiki
Weekdag Functie In Excel Uitgelegd Met Voorbeelden | Excel.Wiki
Hoe De Dag Van De Week Vanaf De Datum In Excel Te Vertellen / Retourneren?
Hoe De Dag Van De Week Vanaf De Datum In Excel Te Vertellen / Retourneren?
Weekdag() / Formules | Excel-Tips
Weekdag() / Formules | Excel-Tips
Datum Van Maandag Week 1 Berekenen - Excel-Spreadsheet.Nl
Datum Van Maandag Week 1 Berekenen – Excel-Spreadsheet.Nl

excel eerste dag van de week

In Excel is de standaardinstelling voor de eerste dag van de week gebaseerd op de regionale instellingen van uw besturingssysteem. In de meeste regio’s, inclusief de Verenigde Staten, wordt de eerste dag van de week als zondag beschouwd.

Als u de eerste dag van de week wilt wijzigen, kunt u dat doen door de taal- en regio-instellingen van uw besturingssysteem te wijzigen. Als u bijvoorbeeld de eerste dag van de week wilt instellen op maandag in Windows 10, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Klik op de “Start” knop en ga naar “Instellingen” (tandwielpictogram).
 2. Klik op “Tijd en taal”.
 3. Klik op “Regio en taal” in het linkermenu.
 4. Klik op “Extra datum-, tijd- en regio-instellingen”.
 5. Klik op “Wijzig datum-, tijd- of getalnotatie”.
 6. Klik op de “Eerste dag van de week” dropdown en selecteer “Maandag”.
 7. Klik op “OK” om uw wijzigingen op te slaan.

Na het uitvoeren van deze stappen wordt de eerste dag van de week in Excel en andere programma’s gewijzigd in maandag. Houd er rekening mee dat als u de taal- en regio-instellingen van uw besturingssysteem wijzigt, dit van invloed kan zijn op andere programma’s en systeemfuncties, niet alleen op Excel.

excel maandag van de week

Om de datum van de maandag van de week in Excel te krijgen, kun je de volgende formule gebruiken:

=DATUM(JAAR(A1);MAAND(A1);DAG(A1)-WEEKDAG(A1,2)+1)

Hierbij is A1 de cel waarin de datum staat waarvan je de maandag van die week wilt weten. Deze formule werkt als volgt:

 • WEEKDAG(A1,2) geeft de dag van de week terug waarop A1 valt, waarbij de week begint op maandag (dit is het tweede argument van de functie).
 • DAG(A1)-WEEKDAG(A1,2)+1 bepaalt het verschil tussen de dag van A1 en de maandag van die week, en telt er vervolgens 1 bij op om de datum van maandag te krijgen.
 • De functie DATUM combineert vervolgens het jaartal, de maand en de dag van de maandag van die week tot één datum.

Als je deze formule in een cel plaatst, krijg je de datum van de maandag van de week waarin de datum in cel A1 valt.

You can see some more information related to dag van de week excel here

Comments

There are a total of 818 comments on this question.

 • 789 comments are great
 • 642 great comments
 • 438 normal comments
 • 27 bad comments
 • 42 very bad comments

So you have finished reading the article on the topic dag van de week excel. If you found this article useful, please share it with others. Thank you very much.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *