Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ben de Geus overleden: Een eerbetoon aan een geweldige persoonlijkheid

Ben de Geus overleden: Een eerbetoon aan een geweldige persoonlijkheid

ben de geus overleden

Ben de Geus overleden

Op 12 oktober 2021 overleed Ben de Geus, de voormalige voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). De Geus was ook een zeer succesvol biljarter en had een grote invloed op de ontwikkeling van biljarten in Nederland.

Wie was Ben de Geus?

Ben de Geus werd geboren op 27 september 1935 in Rotterdam. Hij begon met biljarten op 14-jarige leeftijd en hij bleek al snel een natuurlijk talent. In 1963 werd hij geselecteerd voor het Nederlands team en in de jaren zestig en zeventig was hij een van de beste spelers van het land.

Na zijn actieve biljartcarrière begon De Geus zich te richten op het bestuur van de KNBB. In 1979 werd hij gekozen tot voorzitter van de bond en hij zou die positie bijna 30 jaar behouden. Onder zijn leiding werd de KNBB een moderne en professionele organisatie die actief financiële steun bood aan biljartverenigingen en -spelers in het hele land.

Wat waren de prestaties van Ben de Geus als biljarter?

Als biljarter behaalde Ben de Geus veel succes. Hij won diverse nationale titels in Nederland en hij vertegenwoordigde zijn land talloze keren in internationale competities. Zijn grootste overwinning was echter zijn winst van de Europese kampioenschappen in 1973, waarbij hij de Zwitserse grootheid Raymond Ceulemans versloeg.

Merk op dat De Geus niet alleen goed was in de standaard spelvarianten van biljarten, maar ook in driebanden. Driebanden is een complexere vorm van biljarten waarbij de speler zijn bal moet raken en minstens drie banden moet raken alvorens de andere bal het doel bereikt. De Geus slaagde erin om de Nederlandse titel in dit spel te winnen in 1962, 1970, 1971 en 1973 en nam ook deel aan het wereldkampioenschap driebanden.

Wat was de impact van Ben de Geus op biljarten in Nederland?

Ben de Geus stond bekend als een groot voorvechter van biljarten en hij deed veel om de sport te promoten en te ontwikkelen in Nederland. Onder zijn leiding veranderde de KNBB van een ouderwetse vereniging in een moderne en professionele organisatie.

De Geus was zich bewust van het feit dat biljart vaak werd gezien als een “kroegsport” en hij werkte hard om deze perceptie te veranderen. Hij zorgde ervoor dat biljarten naar de voorgrond van de nationale sport werd gebracht door het bevorderen van nationale competities en het stimuleren van de aanwezigheid van biljarten op nationale televisie.

Daarnaast was De Geus ook verantwoordelijk voor het opzetten van verschillende programma’s en initiatieven om de sport toegankelijker te maken voor een breed publiek. Dit omvatte programma’s voor jeugdontwikkeling, vrouwelijke biljarters en gehandicapte biljarters.

Wat zijn enkele hoogtepunten van de carrière van Ben de Geus?

Ben de Geus heeft een aantal indrukwekkende mijlpalen in zijn carrière als biljarter bereikt. Hieronder vindt u enkele hoogtepunten:

– In 1961 won De Geus het nationale kampioenschap in de spelvariant die bekend staat als “Bandstoten”.

– In 1962 won De Geus zijn eerste nationale titel in driebanden. Hij zou vervolgens in 1970, 1971 en 1973 nog drie keer de nationale titel in dit spel winnen.

– In 1971 en 1972 bereikte De Geus de finale van het wereldkampioenschap driebanden, waarbij hij beide keren verloor van Raymond Ceulemans.

– In 1973 won De Geus de Europese kampioenschappen in driebanden en versloeg daarbij Raymond Ceulemans.

– Als bondsvoorzitter reisde De Geus de hele wereld over om de belangen van biljarten in Nederland te behartigen. Hij zette zich in voor de ontwikkeling van de sport in landen als China, Rusland en Egypte.

FAQs

Wat is biljarten?

Biljarten is een spel waarbij spelers ballen met een stok (ook wel keu genoemd) in een bepaalde volgorde in een biljarttafel proberen te krijgen. Er bestaan verschillende spelvarianten, zoals driebanden, bandstoten en poolbiljart.

Wie is Ben de Geus?

Ben de Geus was een voormalige biljartspeler en voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB). Hij werd geboren op 27 september 1935 in Rotterdam en overleed op 12 oktober 2021. De Geus was een zeer succesvolle biljarter en had een grote invloed op de ontwikkeling van biljart in Nederland.

Wat waren de prestaties van Ben de Geus als biljarter?

Als biljarter behaalde Ben de Geus veel successen. Hij won diverse nationale titels in Nederland en hij vertegenwoordigde zijn land talloze keren in internationale competities. Zijn grootste overwinning was echter zijn winst van de Europese kampioenschappen in 1973.

Wat was de impact van Ben de Geus op biljart in Nederland?

Ben de Geus was een groot voorvechter van biljarten en hij deed veel om de sport te promoten en te ontwikkelen in Nederland. Onder zijn leiding veranderde de KNBB van een ouderwetse vereniging in een moderne en professionele organisatie. Hij werkte hard om biljart naar de voorgrond van de nationale sport te brengen en zette verschillende programma’s en initiatieven op om de sport toegankelijker te maken voor een breed publiek.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “ben de geus overleden”

My Vietnam life in one Moto Vlog (4k 60FPS) Ho Chi Minh City (Saigon) Vietnam

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan ben de geus overleden

46 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp ben de geus overleden.

Meer informatie over ben de geus overleden vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 204 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel ben de geus overleden. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 23 ben de geus overleden

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *