Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Bemelerberg: Het uitdagende hoogtepunt van de Amstel Gold Race

Bemelerberg: Het uitdagende hoogtepunt van de Amstel Gold Race

bemelerberg amstel gold race

De Bemelerberg Amstel Gold Race vindt plaats in het zuiden van Nederland en is een van de grootste wielerevenementen van het jaar. Het is een van de drie klassiekers die deel uitmaken van de Ardennen-trilogie en wordt beschouwd als een van de moeilijkste races van het seizoen.

De geschiedenis van de race gaat terug tot 1966, toen de eerste editie werd gehouden. Destijds was de race alleen voor Nederlanders en maakte deze deel uit van een ambtenarentoernooi. In de loop der jaren is de race enorm gegroeid en nu komen er wielrenners uit de hele wereld naar Nederland om deel te nemen.

De Bemelerberg Amstel Gold Race is vernoemd naar de Amstel bierbrouwerij, sponsor van het evenement, en de beklimming van de Bemelerberg, een van de moeilijkste delen van de race. De race zelf bestaat uit verschillende beklimmingen en afdalingen, waardoor het een ware uitdaging is voor de renners.

Het parcours

Het parcours van de Bemelerberg Amstel Gold Race is ongeveer 260 kilometer lang en heeft een aantal van de meest uitdagende beklimmingen in Europa. De race begint in Maastricht en gaat dan naar het zuiden, waar de eerste echte uitdaging komt in de vorm van de Keutenberg.

De Keutenberg is een klim van bijna 1 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 14%. Het is een van de moeilijkste beklimmingen van de race en zorgt vaak voor een snelle afscheiding van het peloton.

Na de Keutenberg gaat de race verder naar de Kruisberg, een lange en steile klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Vervolgens gaat de race naar de Eyserbosweg, een klim van bijna 2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%.

Na de Eyserbosweg volgt de Keutenberg opnieuw, maar deze keer vanaf de andere kant. Dit zorgt voor een nieuwe uitdaging voor de renners, aangezien deze klim aanmerkelijk steiler is dan de voorgaande beklimmingen.

Na de Keutenberg volgt de beklimming van de Cauberg, een van de meest beroemde beklimmingen van de race. De Cauberg is ongeveer 1,2 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Het is een zeer uitdagende klim en veel renners hebben hier in het verleden hun kansen verspeeld.

Na de Cauberg gaat de race verder over een aantal vlakke stukken, waarna de beklimming van de Bemelerberg komt. De Bemelerberg is ongeveer 900 meter lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%. Het is een zeer uitdagende beklimming die vaak als beslissend wordt beschouwd voor de race.

Na de Bemelerberg volgen nog een aantal beklimmingen en afdalingen voordat de race ten einde komt in Valkenburg.

Deelnemers

De Bemelerberg Amstel Gold Race trekt jaarlijks de beste wielrenners uit de hele wereld aan. Veel van de toprenners van de World Tour doen mee aan de race, waaronder de winnaars van voorgaande jaren.

In 2019 werd de race gewonnen door Mathieu van der Poel, een van de grootste talenten in het wielrennen op dit moment. Andere recente winnaars zijn Philippe Gilbert, Enrico Gasparotto en Michal Kwiatkowski.

Veel van de deelnemers aan de race zijn gespecialiseerd in het bergritten en hebben vaak al veel ervaring met het rijden van andere klassiekers. De race trekt ook veel Nederlandse renners aan, die vaak gemotiveerd zijn om op eigen grondgebied te presteren.

FAQs

Wat is de Bemelerberg Amstel Gold Race?
De Bemelerberg Amstel Gold Race is een van de grootste wielerevenementen van het jaar en wordt gehouden in het zuiden van Nederland. Het is een van de drie klassiekers die deel uitmaken van de Ardennen-trilogie en wordt beschouwd als een van de moeilijkste races van het seizoen.

Wanneer wordt de Bemelerberg Amstel Gold Race gehouden?
De race wordt meestal gehouden in april.

Wie kan deelnemen aan de Bemelerberg Amstel Gold Race?
De Bemelerberg Amstel Gold Race is alleen toegankelijk voor professionele wielrenners. Er is geen open inschrijving voor de race.

Waar begint de Bemelerberg Amstel Gold Race?
De race begint in Maastricht.

Hoe lang is het parcours van de Bemelerberg Amstel Gold Race?
Het parcours van de Bemelerberg Amstel Gold Race is ongeveer 260 kilometer lang.

Wat zijn de uitdagingen van de Bemelerberg Amstel Gold Race?
De grootste uitdagingen van de race zijn de verschillende beklimmingen en afdalingen, waaronder de Keutenberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Cauberg en Bemelerberg.

Wie zijn de bekende winnaars van de Bemelerberg Amstel Gold Race?
Enkele van de bekende winnaars van de race zijn Mathieu van der Poel, Philippe Gilbert, Enrico Gasparotto en Michal Kwiatkowski.

Waar eindigt de Bemelerberg Amstel Gold Race?
De race eindigt in Valkenburg.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “bemelerberg amstel gold race”

Amstel Gold Race Climbs | Camerig-Vaalserberg-Kruisberg-Eyserbosweg-Fromberg-Cauberg-Bemelerberg

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan bemelerberg amstel gold race

8 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp bemelerberg amstel gold race.

Meer informatie over bemelerberg amstel gold race vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 204 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel bemelerberg amstel gold race. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 53 bemelerberg amstel gold race

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *