Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Anje Marijcke van Boxtel: Een Pionier in Leiderschapsontwikkeling

Anje Marijcke van Boxtel: Een Pionier in Leiderschapsontwikkeling

anje marijcke van boxtel

Anje Marijcke van Boxtel is een Nederlands innovator en creatief strateeg die bekend staat om haar TEDx Talks en haar inspirerende ideeën over de toekomst van werk en leiderschap. Van Boxtel heeft een lange en diverse carrière gehad, maar het is haar passie voor vernieuwing en ondernemerschap die haar de meeste aandacht hebben gegeven. In dit artikel zullen we haar leven, carrière en belangrijkste ideeën bespreken.

Het leven en de carrière van Anje Marijcke van Boxtel

Van Boxtel werd geboren en groeide op in Nederland en behaalde haar masterdiploma in industriële vormgeving aan de Technische Universiteit in Delft. Ze begon haar carrière als designer en werkte voor verschillende bedrijven, waaronder Philips, Fokker Aircraft en IDEO. Bij IDEO werkte ze aan veel verschillende projecten, waaronder de herinrichting van het Rotterdamse Centraal Station en het ontwerp van de OV-fiets.

Na haar tijd bij IDEO richtte Van Boxtel haar eigen designstudio op, genaamd Van Boxtel & Partners. De studio was gericht op product- en meubelontwerp en werkte voor bedrijven als de Bijenkorf, IKEA en Leolux. Tegelijkertijd ontwikkelde Van Boxtel ook interesse in ondernemerschap en de toekomst van werk. Ze besloot zich te verdiepen in leiderschapsontwikkeling en behaalde haar masters in Executive Coaching and Change Management aan INSEAD Business School in Fontainebleau, Frankrijk.

Later werd Van Boxtel aangenomen bij het leiderschapsteam van de THNK School of Creative Leadership als Program Director en Faculty Member. Bij THNK richtte ze zich voornamelijk op het onderwijzen van de volgende generatie creatieve leiders. Ook richtte ze zich op de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst en werkte ze samen met bedrijven als Google, Unilever en Philips. In het kader van haar werk bij THNK gaf Van Boxtel verschillende lezingen en TEDx Talks en werd ze bekend als een inspirerende spreker.

Belangrijkste ideeën en bijdragen

Van Boxtel heeft bijgedragen aan verschillende gebieden, waaronder productontwerp, ondernemerschap en leiderschap. Haar bijdragen hebben tot doel stabiele groei en vernieuwing voor de toekomst te bereiken. Hieronder staan enkele van haar belangrijkste ideeën en bijdragen:

De kunst van nieuwsgierig blijven

Van Boxtel is van mening dat nieuwsgierigheid de kern is van innovatie en de motor achter persoonlijke en professionele groei. Het is deze eigenschap die haar inspireert om de wereld en alles dat erin leeft beter te begrijpen. In haar TEDx Talk “The Art of Staying Curious,” inspireert ze kijkers om nieuwsgierig te blijven en zich open te stellen voor wat er om hen heen gebeurt. Ze bouwt een sterk argument op dat curiositeit de sleutel is tot verandering en vooruitgang.

Nieuwe manieren van werken

Van Boxtel heeft ook bijgedragen op het gebied van nieuwe manieren van werken. Ze is van mening dat de traditionele manieren van werken, zoals werken van 9 tot 5 op kantoor en stapsgewijze jaarlijkse evaluaties, niet meer van deze tijd zijn. In plaats daarvan zijn er nieuwe, meer flexibele werkwijzen nodig om het nieuwe tijdperk van werk aan te pakken. Van Boxtel is voorstander van werken op afstand, collaboratief werken en werken in talentnetwerken. Ze is ook een voorstander van het toepassen van design thinking op het gebied van personeelsbeheer.

Leiderschap in de nieuwe economie

Van Boxtel heeft ook interessante ideeën over leiderschap voor de nieuwe economie. Ze ziet de rol van leiderschap als een facilitator van verandering in plaats van een dictatoriale rol. In dit verband moeten leiders belang hechten aan soft skills zoals empathie, creativiteit en communicatie. Van Boxtel beschouwt de nieuwe economy als die waarin er meer hybride ondernemers zijn die hun passie en vaardigheden volgen en tegelijkertijd zorgen voor economische groei.

FAQs

Q: Wat heeft Anje Marijcke van Boxtel gestudeerd?
A: Van Boxtel heeft haar masteropleiding in Industrial Design afgerond aan de Technische Universiteit Delft. Ze behaalde vervolgens haar masteropleiding in Executive Coaching and Change Management aan INSEAD Business School in Fontainebleau, Frankrijk.

Q: Wat heeft Van Boxtel gedaan bij THNK School of Creative Leadership?
A: Bij THNK werkte Van Boxtel als Program Director en Faculty Member. Ze richtte zich op leiderschapsontwikkeling, innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst en werkte samen met bedrijven als Google, Unilever en Philips.

Q: Welke bedrijven hebben samengewerkt met Van Boxtel?
A: Van Boxtel heeft gewerkt met verschillende bedrijven, zoals Philips, Fokker Aircraft, IDEO, de Bijenkorf, IKEA en Leolux.

Q: Wat is Van Boxtel’s mening over leiderschap in de nieuwe economie?
A: Van Boxtel beschouwt de rol van leiderschap in de nieuwe economie als een facilitator van verandering in plaats van een dictatoriale rol. Ze is van mening dat leiders belang moeten hechten aan soft skills zoals empathie, creativiteit en communicatie.

Q: Wat zijn enkele van Van Boxtel’s belangrijkste ideeën?
A: Enkele van haar belangrijkste ideeën zijn: nieuwsgierigheid, nieuwe manieren van werken en leiderschap in de nieuwe economie. Ze is van mening dat nieuwsgierigheid de motor is achter persoonlijke en professionele groei en dat nieuwe manieren van werken nodig zijn voor deze tijd. Ze ziet leiderschap als een facilitator van verandering en benadrukt het belang van zachte vaardigheden zoals empathie, creativiteit en communicatie.

Q: Wat is de belangrijkste boodschap in Van Boxtel’s TEDx Talk “The Art of Staying Curious”?
A: De belangrijkste boodschap in Van Boxtel’s TEDx Talk “The Art of Staying Curious” is dat nieuwsgierigheid de sleutel is tot verandering en vooruitgang. Ze inspireert mensen om nieuwsgierig te blijven en zich open te stellen voor wat er om hen heen gebeurt.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “anje marijcke van boxtel”

#33 | Watch – A Conversation with psychologist Anje-Marijcke van Boxtel

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan anje marijcke van boxtel

48 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp anje marijcke van boxtel.

Meer informatie over anje marijcke van boxtel vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel anje marijcke van boxtel. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 61 anje marijcke van boxtel

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *