Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de geschiedenis van Amsterdam: Archief Burgerlijke Stand

Ontdek de geschiedenis van Amsterdam: Archief Burgerlijke Stand

amsterdam archief burgerlijke stand

Amsterdam Archief Burgerlijke Stand: Een historisch archief van persoonlijke gekte en burgerlijke zaak

Het Amsterdamse archief burgerlijke stand is een archief dat de basis is van alle informatie over de inwoners van Amsterdam. Burgers hebben toegang tot de documenten die hier worden bewaard. Het is daarom niet alleen een must-see voor toeristen, maar ook voor inwoners die interesse hebben in hun familiestamboom en de geschiedenis van hun voorouders. Dit archief heeft een grote hoeveelheid informatie over de mensen en de stad Amsterdam, zoals geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten.

De burgerlijke registers van Amsterdam zijn een belangrijk deel van de geschiedenis van Amsterdam. Deze registers bevatten informatie over alle geboorten, huwelijken en overlijdens die plaatsvonden in de stad Amsterdam vanaf de jaren 1800. Ze worden bewaard in het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand. Dit archief is bovendien rijk aan historische informatie over stadshistorie en andere documenten.

Een bezoek aan Amsterdam Archief Burgerlijke Stand

Het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand is gevestigd in het centrum van Amsterdam in een prachtig oud gebouw op de Stadhouderskade. Het gebouw heeft een prachtige architectuur die de toeristen vaak fascineert. Het is gemakkelijk te vinden en archiefbezoeken zijn gratis voor Nederlandse burgers, die in het bezit zijn van hun legitimatiebewijs.

Er wordt verondersteld dat het perfect is om van tevoren te boeken om teleurstelling te voorkomen.

Mis niet de documentaire over de geschiedenis van Amsterdam, “Amsterdam-Story of a city”, die bij de receptie te krijgen is.

De collectie van het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand is samengesteld uit ongeveer 40 kilometer aan archiefmateriaal en bevat meer dan 6,4 miljoen documenten, die van grote historische waarde zijn voor de inwoners en bezoekers van Amsterdam.

De collectie van het archief bevat onder andere:

– Het geboorteregister van Amsterdam – de geboorteakte van Amsterdamse burgers
– Het huwelijksregister van Amsterdam – burgerlijk huwelijk van Amsterdamse burgers
– Het overlijdensregister van Amsterdam – overlijdensakte van Amsterdamse burgers
– Militaire dienstregisters – informatie over Amsterdamse burgers in militaire dienst
– Kiesregisters – informatie over burgers die kiesrecht hebben uitgeoefend in Amsterdam
– Adresboeken – informatie over inwoners van Amsterdam per adres
– Bevolkingsregisters – informatie over de inwoners van Amsterdam vanaf 1850 tot 1920

Over de geschiedenis van het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand

Na de Franse Revolutie werd in 1795 de Franse wetgeving van kracht in Nederland. In dit nieuwe wetboek werd bepaald dat de registers van de Burgerlijke Stand (geboorte, huwelijk en overlijden) bijgehouden moesten worden door de burgerlijke autoriteiten. Deze registers waren vanaf dat moment dus geen kerkelijke aangelegenheid meer.

In 1811 werden in Nederland de Franse wetten met betrekking tot de Burgerlijke Stand ingevoerd. Men begon met het bijhouden van de register in de eerste jaren van de negentiende eeuw. Het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand bevat al deze registers.

FAQs (Frequently Asked Questions)

1. Is het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand geopend voor bezoekers?

Ja, iedereen heeft toegang tot de documenten die in het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand worden bewaard. De archiefbezoeken zijn gratis voor Nederlandse burgers, die in het bezit zijn van hun legitimatiebewijs. Het is echter aan te raden om van tevoren te boeken en een reservering te maken.

2. Wat is de geschiedenis van het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand?

Het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand werd opgericht in het begin van de negentiende eeuw, nadat de Franse wetgeving van kracht werd in Nederland. Vanaf dat moment begon het bijhouden van de registers van de Burgerlijke Stand. Het archief bevat documenten uit deze periode tot en met de twintigste eeuw.

3. Welk type documenten bevinden zich in het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand?

Het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand bevat dienstregisters, kiesregisters, adresboeken, bevolkingsregisters, maar ook het geboorteregister, huwelijksregister en overlijdensregister van Amsterdamse burgers. Het is dus een bron van informatie over de mensen en de stad Amsterdam.

4. Zijn er geavanceerde zoekmogelijkheden beschikbaar in het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand?

Ja, het is mogelijk om op verschillende manieren te zoeken naar informatie in het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op naam, datum of locatie. Er zijn ook geavanceerde zoekmogelijkheden beschikbaar om informatie te vinden over specifieke personen of gebeurtenissen.

5. Is het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand beschikbaar voor online onderzoek?

Ja, het is mogelijk om bepaalde documenten online te bekijken en te downloaden via de website van het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand. Er zijn echter maar een beperkt aantal documenten online beschikbaar. Er zijn ook online onderzoeksdiensten beschikbaar waarmee u uw zoekopdracht uitvoert, maar u heeft hiervoor wel toegang tot de betreffende databank nodig.

Slotwoord

Het Amsterdam Archief Burgerlijke Stand is een belangrijke bron van informatie over de mensen en de stad Amsterdam. Het archief bevat een enorme hoeveelheid informatie over geboorten, huwelijken, overlijdens, militaire dienst, adel, adresboeken, bevolkingsregisters en nog veel meer. Het is een fascinerende bron van kennis voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam of zijn eigen familiestamboom wil achterhalen. Als u in de stad bent, mis dan niet de kans om dit archief te bezoeken. Het is een niet te missen kans om de historische en persoonlijke gekte te ontdekken van deze prachtige stad.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: dtb archief amsterdam, archief amsterdam: persoonskaarten, stadsarchief amsterdam indexen, stadsarchief amsterdam medewerkers, bevolkingsregister amsterdam raadplegen, geboorteregister amsterdam, burgerlijke stand overlijden, burgerlijke stand amsterdam contact

Bekijk de video over “amsterdam archief burgerlijke stand”

Stadsarchief Amsterdam

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan amsterdam archief burgerlijke stand

39 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp amsterdam archief burgerlijke stand.

dtb archief amsterdam

DTB archief Amsterdam: Een bron van rijke historische informatie

Het DTB archief Amsterdam is één van de belangrijkste archieven in Nederland. Dit archief bevat een schat aan genealogische informatie en biedt toegang tot een breed scala aan historische documenten die teruggaan tot de 16e eeuw. Het archief maakt deel uit van het Stadsarchief Amsterdam en is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad en haar inwoners.

Wat is het DTB archief Amsterdam?

Het DTB archief Amsterdam bevat de kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken van de stad, die terug gaan tot in de 16e eeuw. DTB staat voor Doop-, trouw- en begraafboeken, en deze documenten vormen vaak de enige bronnen van informatie over onze voorouders uit die tijd. De DTB registers zijn aangelegd door de Nederlandse kerkgenootschappen en bevatten onder andere de namen van de betrokken personen, hun geboorte- en/of doopdatum, de namen van hun ouders, hun woonplaats en beroep, de namen van hun huwelijkse partners en in geval van overlijden, de datum en plaats van overlijden.

Naast de DTB registers, bevat het archief van Amsterdam ook andere belangrijke bronnen van historische informatie. Dit omvat belastingregisters, notariële archieven, begraafplaatsregisters, scheepsmanifesten en nog veel meer.

Hoe is het DTB archief Amsterdam ontstaan?

Het DTB archief Amsterdam is ontstaan in de 16e eeuw, toen de lokale kerken begonnen met het bijhouden van administratieve registers van hun parochianen. De registers waren van vitaal belang voor de kerkelijke organisatie en sindsdien zijn ze bewaard gebleven in de kerkenarchieven.

Aan het einde van de 19e eeuw begon het Rijk met het verzamelen van deze kerkelijke registers en het centraliseren van deze archieven. In Amsterdam is het Stadsarchief (toen bekend als het Gemeentearchief) in 1852 opgericht. Het Stadsarchief fungeert als bewaarplaats voor historische documenten, waaronder het DTB archief Amsterdam.

Wat voor soort informatie kan ik vinden in het DTB archief Amsterdam?

Het DTB archief Amsterdam bevat een breed scala aan informatie, waaronder de namen van de betrokken personen, hun geboorte- of doopdatum, de namen van hun ouders, hun woonplaats en beroep, de namen van hun huwelijkse partners en in geval van overlijden, de datum en plaats van overlijden. Naast de DTB registers, bevat het archief van Amsterdam ook andere belangrijke bronnen van historische informatie. Dit omvat belastingregisters, notariële archieven, begraafplaatsregisters, scheepsmanifesten en nog veel meer.

Hoe kan ik het DTB archief Amsterdam bezoeken?

Het DTB archief Amsterdam is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad en haar inwoners. Om het archief te bezoeken, moet u online een afspraak maken. Dit kan via de website van het Stadsarchief Amsterdam. Bij uw bezoek moet u zichzelf identificeren en een geldig legitimatiebewijs overleggen.

Wat zijn de openingstijden van het DTB archief Amsterdam?

Het DTB archief Amsterdam is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Hoe kan ik documenten uit het DTB archief Amsterdam bestellen?

U kunt documenten uit het DTB archief Amsterdam bestellen via de online catalogus van het Stadsarchief Amsterdam. Als u een document heeft gevonden dat u wilt bestellen, moet u een formulier invullen. Het formulier geeft aan welke informatie u nodig heeft om het document te vinden, en u moet ook uw naam en contactgegevens invullen. Wanneer het formulier is ingediend, worden de documenten voor u opgezocht en naar het Stadsarchief gestuurd. U krijgt bericht wanneer uw bestelling klaar is voor ophalen.

Kan ik ook online toegang krijgen tot het DTB archief Amsterdam?

Ja, het DTB archief Amsterdam is ook online beschikbaar via de website van het Stadsarchief Amsterdam. Hier kunt u zoeken in de DTB registers en andere historische documenten raadplegen.

Hoe kan ik mijn familiegeschiedenis onderzoeken met behulp van het DTB archief Amsterdam?

Als u uw familiegeschiedenis wilt onderzoeken met behulp van het DTB archief Amsterdam, begint u met het maken van een stamboom. Dit kunt u doen door informatie te verzamelen over uw ouders, grootouders en betovergrootouders. Onthoud dat u waarschijnlijk niet alle informatie in één keer kunt vinden, dus wees geduldig en blijf volhouden.

Eenmaal begonnen, gaat u verder met het onderzoeken van de DTB registers en andere historische documenten waarin de namen van uw voorouders voorkomen. U kunt de geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten doornemen om zo meer informatie te verzamelen over uw voorouders.

Het Stadsarchief biedt ook cursussen over genealogie, dus als u onzeker bent over hoe u proces moet voeren, kunt u zich daarvoor inschrijven.

Hoeveel kost het om documenten te bestellen uit het DTB archief Amsterdam?

De kosten variëren afhankelijk van het soort documenten dat u bestelt en de hoeveelheid informatie die u wilt hebben. U kunt de actuele tarieven vinden op de website van het Stadsarchief Amsterdam.

Conclusie

Het DTB archief Amsterdam is een onmisbare bron van historische informatie voor genealogen, historici en iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam en haar inwoners. Het archief biedt toegang tot een rijke verzameling van historische documenten, waaronder de DTB registers, die de namen van onze voorouders bevatten en ons helpen om onze familiegeschiedenis te onderzoeken. Door het DTB archief online te raadplegen, kunt u snel en gemakkelijk historische informatie vinden en uw kennis over uw voorouders verdiepen.

FAQs

1. Wat is het DTB archief Amsterdam?
Het DTB archief Amsterdam bevat de kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken van de stad, die terug gaan tot in de 16e eeuw. DTB staat voor Doop-, trouw- en begraafboeken, en deze documenten vormen vaak de enige bronnen van informatie over onze voorouders uit die tijd.

2. Hoe kan ik het DTB archief Amsterdam bezoeken?
Om het archief te bezoeken, moet u online een afspraak maken. Dit kan via de website van het Stadsarchief Amsterdam. Bij uw bezoek moet u zichzelf identificeren en een geldig legitimatiebewijs overleggen.

3. Hoe kan ik documenten uit het DTB archief Amsterdam bestellen?
U kunt documenten uit het DTB archief Amsterdam bestellen via de online catalogus van het Stadsarchief Amsterdam. Als u een document heeft gevonden dat u wilt bestellen, moet u een formulier invullen.

4. Kan ik ook online toegang krijgen tot het DTB archief Amsterdam?
Ja, het DTB archief Amsterdam is ook online beschikbaar via de website van het Stadsarchief Amsterdam.

5. Hoe kan ik mijn familiegeschiedenis onderzoeken met behulp van het DTB archief Amsterdam?
Als u uw familiegeschiedenis wilt onderzoeken met behulp van het DTB archief Amsterdam, begint u met het maken van een stamboom. Dit kunt u doen door informatie te verzamelen over uw ouders, grootouders en betovergrootouders.

6. Hoeveel kost het om documenten te bestellen uit het DTB archief Amsterdam?
De kosten variëren afhankelijk van het soort documenten dat u bestelt en de hoeveelheid informatie die u wilt hebben. U kunt de actuele tarieven vinden op de website van het Stadsarchief Amsterdam.

archief amsterdam: persoonskaarten

Het Archief Amsterdam is de plek waar je moet zijn voor het vinden van allerlei informatie over de geschiedenis van Amsterdam. Een van de belangrijkste archiefonderdelen zijn de persoonskaarten. Deze kaarten zijn onmisbaar voor het onderzoek naar familiegeschiedenis, stamboomonderzoek en het vinden van informatie over voorouders. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over persoonskaarten in het Archief Amsterdam.

Wat zijn persoonskaarten?

Persoonskaarten zijn kaarten waarop de belangrijkste feiten over een persoon zijn vastgelegd. Denk hierbij aan gegevens als de naam, geboortedatum, beroep en adres. Sommige persoonskaarten bevatten ook informatie over het huwelijk en kinderen van de persoon in kwestie. Persoonskaarten werden tussen 1939 en 1994 door de gemeente Amsterdam gebruikt om de bevolking van de stad te registreren.

Waarom zijn persoonskaarten belangrijk?

Voor genealogen en stamboomonderzoekers zijn persoonskaarten onmisbaar. Op deze kaarten kun je namelijk belangrijke informatie vinden over je voorouders. Denk hierbij aan gegevens als de geboortedatum, de namen van ouders, eventuele huwelijken en adressen. Met deze informatie kun je verder zoeken naar meer gegevens over jouw stamboom en familiegeschiedenis.

Ook voor mensen die in het verleden van Amsterdam geïnteresseerd zijn, zijn persoonskaarten van groot belang. Ze bieden een uniek inzicht in de samenstelling van de bevolking van Amsterdam in de afgelopen tachtig jaar. Veel persoonskaarten bevatten bijvoorbeeld informatie over de beroepen van mensen, wat weer interessant kan zijn voor de economische geschiedenis van de stad.

Hoe kun je persoonskaarten inzien?

Persoonskaarten zijn uiteraard vertrouwelijk en mogen niet zomaar door iedereen worden ingezien. Om persoonskaarten te kunnen inzien, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. In de eerste plaats moet je kunnen aantonen dat je een directe verwantschap hebt met de persoon op de kaart. Dit betekent dat je ouder, kind, broer, zus of grootouder van de persoon moet zijn.

Daarnaast moet de persoon op de persoonskaart minimaal vijfentachtig jaar geleden zijn geboren. Is de persoon jonger dan vijfentachtig jaar, dan kun je alleen inzage krijgen als je aan kunt tonen dat de persoon overleden is. Dit kan bijvoorbeeld door een verklaring van overlijden te overleggen.

Ook moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen, zodat het Archief kan controleren of je daadwerkelijk een directe verwantschap hebt met de persoon op de kaart. Als je aan al deze voorwaarden voldoet, kun je een afspraak maken om de persoonskaart in te zien.

Hoe zit het met de privacy van de personen op de kaarten?

Het is uiteraard belangrijk dat de privacy van de personen op de persoonskaarten wordt beschermd. Daarom gelden er strenge regels rondom het inzien van deze kaarten. Zoals we hierboven al vertelden, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen voordat je een persoonskaart kunt inzien. Daarnaast geldt er een wettelijke bewaartermijn van 75 jaar. Dit betekent dat de persoonskaarten pas 75 jaar na de geboortedatum van de persoon kunnen worden vrijgegeven.

Hoe kun je persoonskaarten opvragen?

Als je niet in de gelegenheid bent om naar het Archief te gaan, kun je ook persoonskaarten opvragen via de website van het Archief Amsterdam. Hiervoor moet je wel inloggen met DigiD. Vervolgens kun je een verzoek indienen om een persoonskaart in te zien.

Het Archief Amsterdam zal vervolgens controleren of je aan alle voorwaarden voldoet om de kaart in te zien. Als dit het geval is, kun je de kaart online inzien. Houd er wel rekening mee dat het opvragen van persoonskaarten kosten met zich meebrengt. De tarieven voor het opvragen van persoonskaarten kun je vinden op de website van het Archief Amsterdam.

Kan ik een persoonskaart van een overleden persoon opvragen?

Ja, het is mogelijk om een persoonskaart van een overleden persoon op te vragen. Ook hiervoor gelden echter wel voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat de persoon inmiddels is overleden. Dit kan bijvoorbeeld door een verklaring van overlijden te overleggen.

Daarnaast geldt ook hier dat je een directe verwantschap moet hebben met de persoon. Als je aan al deze voorwaarden voldoet, kun je een verzoek indienen om de persoonskaart in te zien.

Kan ik persoonskaarten van personen uit andere gemeentes inzien via het Archief Amsterdam?

Nee, persoonskaarten van personen uit andere gemeentes kun je niet inzien via het Archief Amsterdam. Hiervoor zul je contact moeten opnemen met het archief van de betreffende gemeente. Elke gemeente heeft namelijk zijn eigen archief, waarin de persoonskaarten worden bewaard.

Conclusie

Persoonskaarten zijn een belangrijke bron voor genealogen en stamboomonderzoekers die op zoek zijn naar informatie over hun voorouders. Maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Amsterdam zijn deze kaarten van groot belang. Het Archief Amsterdam beheert deze persoonskaarten en zorgt ervoor dat de privacy van de personen op de kaarten wordt beschermd.

Als je persoonskaarten wilt inzien, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je een directe verwantschap hebt met de persoon op de kaart en moet de persoon minimaal vijfentachtig jaar geleden zijn geboren. Ook moet je een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen.

Als je niet in de gelegenheid bent om naar het Archief te gaan, kun je ook persoonskaarten opvragen via de website van het Archief Amsterdam. Dit heeft echter wel kosten. Het is ook mogelijk om persoonskaarten van overleden personen op te vragen, mits je kunt aantonen dat de persoon inmiddels is overleden.

Wil je meer weten over persoonskaarten in het Archief Amsterdam? Neem dan vooral een kijkje op de website van het Archief, of neem contact op met een van de medewerkers van het Archief. Zij kunnen je verder helpen en al je vragen beantwoorden.

Meer informatie over amsterdam archief burgerlijke stand vind je hier.

Zie hier meer: https://dongtienvietnam.com/category/wikinl/

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel amsterdam archief burgerlijke stand. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 21 amsterdam archief burgerlijke stand

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *