Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Alpe d’Huzes 2015: De kracht van samen strijden tegen kanker

Alpe d’Huzes 2015: De kracht van samen strijden tegen kanker

alpe d huzes 2015

Alpe d’HuZes 2015: het evenement dat jarenlang mensen bijeenbrengt om te fietsen voor het goede doel. Het doel is het inzamelen van geld voor onderzoek naar kanker, waardoor hopelijk in de toekomst een geneesmiddel gevonden kan worden voor deze ziekte. Elk jaar wordt er op de Alpe d’Huez in Frankrijk gefietst door duizenden mensen om geld in te zamelen voor deze geweldige oorzaak. In dit artikel bespreken we Alpe d’HuZes 2015 in het algemeen en beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over het evenement.

Het evenement

Alpe d’HuZes vindt elk jaar plaats op de Alpe d’Huez. De Alpe is een berg in de Franse Pyreneeën en is vooral bekend als een van de bergtoppen van de Tour de France. Het evenement draait om fietsen en mensen worden gevraagd om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De fietser kan zich inschrijven als individu, met een groep of als bedrijfsteam en moet ten minste één keer de Alpe beklimmen. Elke beklimming wordt gezien als een overwinning en een stap dichter bij het doel.

De eerste Alpe d’HuZes vond plaats in 2006 en de organisatoren verwachtten aanvankelijk dat ze ongeveer € 100.000 zouden ophalen in het eerste jaar. In plaats daarvan haalden ze meer dan € 360.000 op en sindsdien is het evenement een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Elk jaar heeft het evenement een ander thema of motto, om de fietser te inspireren en om het goede doel nog meer onder de aandacht te brengen.

Alpe d’HuZes 2015

Alpe d’HuZes 2015 vond plaats op 4 juni. Het thema van het jaar was “Nooit opgeven, Altijd doorgaan!” en meer dan 10.000 mensen deden mee. Het doel was om € 32 miljoen in te zamelen voor kankeronderzoek en ze waren heel dichtbij, omdat ze uiteindelijk € 29 miljoen hebben opgehaald. Het geld gaat naar het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor kankeronderzoek.

Naast de daadwerkelijke beklimmingen van de Alpe d’Huez, vond er ook een openingsceremonie plaats en een Benefit Night, met muziek, eten en drinken en entertainment. Dit jaar was er een speciale rit georganiseerd genaamd ‘Atalanta’, een fietstocht voor vrouwelijke fietsers.

FAQs

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over Alpe d’HuZes, samen met de antwoorden.

1. Wat is Alpe d’HuZes?

Alpe d’HuZes is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij deelnemers geld inzamelen voor onderzoek naar kanker door te fietsen op de Alpe d’Huez in Frankrijk.

2. Wat is het doel van Alpe d’HuZes?

Het doel van Alpe d’HuZes is om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, in de hoop dat er een geneesmiddel gevonden kan worden voor deze ziekte.

3. Wie kan deelnemen aan Alpe d’HuZes?

Iedereen kan deelnemen aan Alpe d’HuZes, of je nu een ervaren fietser bent of niet. Je moet echter ten minste één keer de Alpe beklimmen en je moet geld inzamelen voor het goede doel.

4. Moet ik een ervaren fietser zijn om deel te nemen aan Alpe d’HuZes?

Nee, je hoeft geen ervaren fietser te zijn om deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om geld in te zamelen voor het goede doel en dat je bereid bent om de Alpe te beklimmen.

5. Hoeveel geld moet ik inzamelen om deel te kunnen nemen aan Alpe d’HuZes?

Er is geen vast bedrag dat je moet inzamelen om deel te nemen aan Alpe d’HuZes. Het is echter belangrijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, aangezien het geld wordt gebruikt voor kankeronderzoek.

6. Hoe kan ik me inschrijven voor Alpe d’HuZes?

Je kunt je inschrijven voor Alpe d’HuZes op de website van het evenement. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven, inclusief informatie over de inschrijfkosten.

7. Waar vindt Alpe d’HuZes plaats?

Alpe d’HuZes vindt plaats op de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Pyreneeën.

8. Hoeveel mensen doen er mee aan Alpe d’HuZes?

Elk jaar doen er duizenden mensen mee aan Alpe d’HuZes.

9. Hoeveel geld wordt er jaarlijks opgehaald tijdens Alpe d’HuZes?

Het bedrag dat jaarlijks wordt opgehaald tijdens Alpe d’HuZes verschilt, maar het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

10. Wat gebeurt er met het opgehaalde geld?

Het opgehaalde geld gaat naar het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor kankeronderzoek. Het fonds gebruikt het geld voor onderzoek naar kanker en de ontwikkeling van een geneesmiddel voor deze ziekte.

Conclusie

Alpe d’HuZes is een fantastisch evenement dat tot doel heeft geld in te zamelen voor kankeronderzoek en het bewustzijn te vergroten over deze ziekte. Elk jaar komen duizenden mensen samen om te fietsen op de Alpe d’Huez en geld in te zamelen voor het goede doel. Alpe d’HuZes 2015 was een enorm succes en heeft bijgedragen aan het inzamelen van € 29 miljoen voor kankeronderzoek. Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan Alpe d’HuZes, hoef je geen ervaren fietser te zijn, maar moet je gemotiveerd zijn om geld in te zamelen voor het goede doel.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: alpe d huez cycling youtube, alpe d’ huez chrono, youtube alpe d huez, cycling alpe ‘d huez

Bekijk de video over “alpe d huzes 2015”

Alpe d’Huez – Official Chrono Course 2015 (France) – Indoor Cycling Training

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan alpe d huzes 2015

47 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp alpe d huzes 2015.

alpe d huez cycling youtube

Alpe d’Huez is een prachtige berg in de Franse Alpen en staat bekend als een populaire bestemming voor fietsers. Deze berg staat bekend om zijn steile hellingen en uitdagende wegen en is een must-see voor elke fietser. Als je van fietsen houdt, dan moet je Alpe d’Huez fietsen in je leven eens doen.

Er zijn veel redenen waarom Alpe d’Huez zo populair is bij fietsers. Ten eerste is het een zeer uitdagende berg, met een stijgingspercentage van gemiddeld 8%. Dit is een van de redenen waarom het een populaire bestemming is voor wielrenners en mountainbikers van over de hele wereld. Ten tweede biedt het adembenemende uitzichten over de Alpen, wat het fietsen nog meer de moeite waard maakt.

Als je geïnteresseerd bent in het fietsen van Alpe d’Huez, dan is YouTube een geweldige bron voor informatie en inspiratie. Er zijn tal van YouTube-video’s beschikbaar die je alles laten zien wat je moet weten over deze geweldige bestemming voor fietsers. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de beste Alpe d’Huez Cycling YouTube-video’s die je moet bekijken voordat je gaat fietsen op deze berg:

1. “The Ultimate Guide to Cycling Alpe d’Huez” door Global Cycling Network (GCN) – Dit is een van de meest uitgebreide video’s over het fietsen van de Alpe d’Huez. Het biedt alles wat je moet weten, van de geschiedenis van de berg tot het vinden van goede accommodaties en het beste fietsmateriaal. De video biedt ook tips en adviezen over hoe je de Alpe d’Huez kunt fietsen en wat je moet doen om je goed voor te bereiden.

2. “Cycling Alpe d’Huez – Climbing the 21 Hairpins” door Cycling Cam – Deze video is een geweldige visuele gids voor het beklimmen van de Alpe d’Huez. De video laat zien hoe de berg eruit ziet, en biedt specifieke tips en adviezen voor het beklimmen van de 21 haarspeldbochten. Het is een handige video om te bekijken als je de Alpe d’Huez wilt fietsen en wilt weten wat je te wachten staat.

3. “Alpe d’Huez Wielren Vlog” door Ingmar Stemerding – Deze video is een persoonlijke vlog van een fietser die de Alpe d’Huez beklimt. Het biedt een unieke kijk op wat het eigenlijk is om de berg te fietsen en hoe het voelt om deze prestatie te bereiken. Het is een inspirerende video die je zeker zal motiveren om de Alpe d’Huez te fietsen.

4. “Alpe d’Huez – Epic Mountain Passes” door Life in Motion – Deze video geeft een geweldig overzicht van de Alpe d’Huez en laat zien waarom deze berg zo speciaal is voor fietsers. Het biedt een uniek perspectief op de berg en toont prachtige beelden van het landschap. Het is een must-see voor elke fietser die de Alpe d’Huez wil fietsen.

5. “Climbing Alpe d’Huez in 4K” door COBI.Bike – Deze video is gemaakt met 4K-technologie en biedt een ongeëvenaarde visuele ervaring van het beklimmen van de Alpe d’Huez. Het is alsof je er zelf bij bent en de berg beklimt. Het biedt prachtige beelden van het landschap en is een geweldige manier om je voor te bereiden op het fietsen van de Alpe d’Huez.

Wat zijn de beste tips voor het fietsen van Alpe d’Huez?

1. Zorg voor goede uitrusting – Voordat je de Alpe d’Huez gaat fietsen, zorg ervoor dat je goede uitrusting hebt. Dit omvat een fiets die geschikt is voor de bergen, een helm en geschikte fietskleding.

2. Train goed – De Alpe d’Huez is een zeer uitdagende berg, dus zorg ervoor dat je goed getraind bent voordat je gaat fietsen. Het is belangrijk om je uithoudingsvermogen en kracht op te bouwen voordat je de berg beklimt.

3. Bereid je voor op de beklimming – De beklimming van de Alpe d’Huez is uitdagend en vereist een goede voorbereiding. Het is belangrijk om te weten wat je te wachten staat en hoe je jezelf kunt voorbereiden op de beklimming. Bekijk YouTube-video’s en lees artikelen over het fietsen van de Alpe d’Huez om je voor te bereiden.

4. Neem voldoende voeding en water mee – Tijdens het fietsen van de Alpe d’Huez verbrand je veel calorieën en verlies je veel vocht. Zorg ervoor dat je voldoende voeding en water bij je hebt om je energie op peil te houden en uitdroging te voorkomen.

5. Geniet van het uitzicht – De Alpe d’Huez biedt prachtige uitzichten over de Alpen. Vergeet niet om af en toe te stoppen en te genieten van het uitzicht terwijl je fietst.

Is de Alpe d’Huez geschikt voor beginnende fietsers?

De Alpe d’Huez is een zeer uitdagende berg die niet geschikt is voor beginnende fietsers. Het vereist een goede conditie en ervaring om de berg te beklimmen. Als je nog nooit eerder een berg hebt beklommen, raden we je aan om eerst te oefenen op minder uitdagende heuvels voordat je de Alpe d’Huez gaat fietsen.

Hoeveel tijd heb ik nodig om de Alpe d’Huez te beklimmen?

De tijd die je nodig hebt om de Alpe d’Huez te beklimmen, hangt af van je conditie en ervaring. Gemiddeld duurt het ongeveer anderhalf uur om de berg te beklimmen. Als je een ervaren fietser bent met een goede conditie, kun je de beklimming doen in minder dan een uur.

Is er accommodatie in de buurt van Alpe d’Huez?

Ja, er zijn veel accommodaties beschikbaar in de buurt van Alpe d’Huez, waaronder hotels, pensions en vakantiewoningen. Het is raadzaam om van tevoren te boeken, vooral tijdens het hoogseizoen.

Moet ik een gids inhuren om de Alpe d’Huez te beklimmen?

Nee, het is niet nodig om een gids in te huren om de Alpe d’Huez te beklimmen. Veel fietsers beklimmen de berg zelfstandig. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en weet wat je te wachten staat voordat je begint met fietsen.

Kan ik de Alpe d’Huez buiten het fietsseizoen beklimmen?

Ja, het is mogelijk om de Alpe d’Huez buiten het fietsseizoen te beklimmen. De weg naar de top is het hele jaar door geopend, maar de omstandigheden kunnen anders zijn dan tijdens het fietsseizoen. Houd rekening met weersomstandigheden en zorg ervoor dat je goede, winterse uitrusting hebt als je de berg buiten het fietsseizoen beklimt.

Conclusie

Alpe d’Huez is een van de mooiste bestemmingen voor fietsers ter wereld. De berg biedt een uitdagend en adembenemend landschap dat elke fietser zal inspireren. Als je van plan bent om de Alpe d’Huez te beklimmen, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Bekijk YouTube-video’s, train hard en zorg voor goede uitrusting voordat je begint met fietsen. En vergeet niet om te genieten van het uitzicht terwijl je fietst!

alpe d’ huez chrono

Alpe d’Huez Chrono: De uitdagende tijdrit in de Franse Alpen

Alpe d’Huez Chrono is een van de meest uitdagende tijdritten in de Franse Alpen. Het parcours is 14,9 kilometer lang en bestaat uit 21 bochten. De route begint in het pittoreske dorpje Bourg d’Oisans en eindigt bij de top van Alpe d’Huez. De tijdrit wordt jaarlijks gehouden in juli als onderdeel van de Tour de France. Het is een van de meest geliefde etappes van de Tour de France en trekt elk jaar duizenden toeschouwers.

Geschiedenis van Alpe d’Huez Chrono

Alpe d’Huez Chrono heeft een rijke geschiedenis in de wielersport. Het parcours werd voor het eerst opgenomen in de Tour de France in 1952 en sindsdien is het een belangrijke etappe in de wedstrijd. In de afgelopen decennia hebben verschillende renners het parcours gewonnen, waaronder legendarische wielrenners als Eddy Merckx, Bernard Hinault en Lance Armstrong.

Alpe d’Huez Chrono is niet alleen een uitdagende tijdrit, maar ook een van de meest sfeervolle etappes van de Tour de France. Elk jaar komen duizenden fans naar Alpe d’Huez om hun favoriete renners aan te moedigen en te genieten van de prachtige omgeving.

Het parcours

Het parcours van Alpe d’Huez Chrono is uitdagend en veeleisend. Het begint in het pittoreske Bourg d’Oisans en gaat vervolgens omhoog naar de top van Alpe d’Huez. Het parcours heeft in totaal 21 bochten. Het eerste deel van de route is relatief vlak en leidt door de dorpen die onderaan de berg liggen. Na ongeveer 5 kilometer begint de klim echt en wordt het steiler en steiler.

De eerste bocht van de Alpe d’Huez is de beroemde bocht 21, ook wel bekend als de “Dutch Corner”. Dit is een van de meest sfeervolle plekken van het parcours, waar duizenden Nederlandse fans elk jaar samenkomen om hun landgenoten aan te moedigen. Na deze bocht volgen er nog twintig bochten voordat je bij de finish bent.

De laatste kilometers van de rit zijn de meest uitdagende. Op dit punt is de weg zo steil dat renners nauwelijks kunnen ademen en hun benen volledig leeglopen. Het uitzicht vanaf de top van Alpe d’Huez is echter adembenemend en maakt de inspanningen de moeite waard.

Deelnemers

Deelnemers aan Alpe d’Huez Chrono zijn voornamelijk renners die gespecialiseerd zijn in tijdritten. De race is echter ook toegankelijk voor amateurs en recreatieve renners. De meeste deelnemers zijn professionele wielrenners die deelnemen aan de Tour de France.

Highlights van de race

Alpe d’Huez Chrono is een zeer aantrekkelijke etappe van de Tour de France. Elk jaar trekt het duizenden fans die komen om hun favoriete renners aan te moedigen. Er zijn verschillende hoogtepunten tijdens de race, waarvan de meest opvallende hieronder worden beschreven.

1. Dutch Corner

Dutch Corner, ook wel bekend als bocht 21, is een van de meest sfeervolle plekken van het parcours. Hier komen duizenden Nederlandse fans samen om hun landgenoten aan te moedigen. Het is een kleurrijk en luidruchtig spektakel dat een van de hoogtepunten van de race vormt.

2. De steile beklimming

De beklimming van de Alpe d’Huez is legendarisch vanwege de steile helling. Renners moeten tot het uiterste gaan om deze uitdaging aan te gaan en de top te bereiken. Dit zorgt voor veel spannende momenten en maakt de race aantrekkelijk voor fans.

3. De prachtige omgeving

De omgeving van Alpe d’Huez is prachtig en biedt een spectaculair uitzicht op de Franse Alpen. Fans kunnen genieten van het uitzicht terwijl ze de race volgen, wat deze etappe van de Tour de France nog aantrekkelijker maakt.

FAQs

1. Wat is de geschiedenis van Alpe d’Huez Chrono?

Alpe d’Huez Chrono is een van de meest uitdagende tijdritten in de Franse Alpen en heeft een rijke geschiedenis in de wielersport. Het parcours werd voor het eerst opgenomen in de Tour de France in 1952 en sindsdien is het een belangrijke etappe in de wedstrijd geworden.

2. Wat is het parcours van Alpe d’Huez Chrono?

Het parcours van Alpe d’Huez Chrono is 14,9 kilometer lang en bestaat uit 21 bochten. Het begint in het dorpje Bourg d’Oisans en eindigt bij de top van Alpe d’Huez. De route is uitdagend en veeleisend, met steile hellingen en veel bochten.

3. Wie kan deelnemen aan Alpe d’Huez Chrono?

Deelnemers aan Alpe d’Huez Chrono zijn voornamelijk renners die gespecialiseerd zijn in tijdritten. De race is echter ook toegankelijk voor amateurs en recreatieve renners. De meeste deelnemers zijn professionele wielrenners die deelnemen aan de Tour de France.

4. Wat zijn de highlights van Alpe d’Huez Chrono?

Alpe d’Huez Chrono heeft verschillende hoogtepunten, waaronder de beroemde Dutch Corner, de steile beklimming en de prachtige omgeving van de Franse Alpen. Deze hoogtepunten maken de race aantrekkelijk voor fans en renners.

5. Waarom is Alpe d’Huez Chrono een favoriete etappe van de Tour de France?

Alpe d’Huez Chrono is een favoriete etappe van de Tour de France vanwege de uitdaging en het spektakel dat de race biedt. Het parcours is uitdagend en veeleisend, met steile hellingen en veel bochten, waardoor het een spannende race is om te volgen. Daarnaast trekt het duizenden fans die zorgen voor een geweldige sfeer rondom de race.

Meer informatie over alpe d huzes 2015 vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 204 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel alpe d huzes 2015. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 67 alpe d huzes 2015

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *