Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Algemene Begraafplaats Den Helder: Rustplaats voor Dierbaren

Algemene Begraafplaats Den Helder: Rustplaats voor Dierbaren

algemene begraafplaats den helder

Algemene begraafplaats Den Helder: een plek van rust en bezinning

De Algemene begraafplaats Den Helder is een plek waar mensen samenkomen om hun overleden dierbaren te herdenken en te eren. Het is een plek van rust en bezinning, waar men stil kan staan bij de vergankelijkheid van het leven. De begraafplaats is gelegen aan de Jan Verfailleweg en heeft een oppervlakte van ongeveer 4,4 hectare. Er zijn verschillende graven en gedenkstenen te vinden, van eenvoudig tot zeer luxe. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor begraven en asbestemming.

Geschiedenis

De Algemene begraafplaats Den Helder bestaat al meer dan 200 jaar. Op 1 mei 1814 besloot het stadsbestuur van Den Helder om een nieuwe begraafplaats aan te leggen op een terrein dat toen nog buiten de bebouwde kom lag. De begraafplaats werd in eerste instantie alleen gebruikt door de protestantse gemeenschap, omdat de katholieken hun eigen kerkhof hadden. In 1912 werd er een nieuwe aula gebouwd, die nog steeds in gebruik is.

In de jaren ’30 van de vorige eeuw werd de begraafplaats uitgebreid, en in 1975 werd het terrein opnieuw vergroot. Ook werden toen de eerste urnenmuurtjes geplaatst. De laatste uitbreiding vond plaats in 2002, toen er een nieuwe ingang werd gerealiseerd. Tegenwoordig is de begraafplaats in beheer van de gemeente Den Helder.

Begraafmogelijkheden

Op de Algemene begraafplaats Den Helder zijn verschillende graven te vinden. Zo zijn er eenvoudige graven met alleen een gedenksteen, maar ook graven met een compleet grafmonument. Verder zijn er kindergraven en urnengraven. Op het terrein zijn diverse urnenmuurtjes te vinden, waarin de urnen geplaatst kunnen worden. Ook is er de mogelijkheid tot het plaatsen van een grafkelder of een familiegraf.

Asbestemming

Voor mensen die ervoor kiezen om gecremeerd te worden, zijn er diverse mogelijkheden voor asbestemming. Zo kan de as verstrooid worden op de begraafplaats, of kan deze worden bijgezet in een urnenmuur of urnentuin. Verder is het ook mogelijk om de as mee naar huis te nemen, of deze te verstrooien op een andere locatie.

Aula en condoleanceruimte

Op de begraafplaats bevindt zich een aula, die gebruikt kan worden voor de uitvaartplechtigheid. De aula biedt plaats aan ongeveer 80 personen, en is voorzien van moderne audiovisuele apparatuur. Verder is er een condoleanceruimte, waar men na de plechtigheid samen kan komen om de overledene te gedenken.

Regels en voorschriften

Op de begraafplaats gelden diverse regels en voorschriften, die ervoor zorgen dat deze plek netjes en verzorgd blijft. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om bloemen of andere voorwerpen bij het graf neer te leggen, tenzij deze in een vaas of bakje staan. Dit om te voorkomen dat het grafveld overvol raakt en er geen structuur meer te herkennen is. Ook is het niet toegestaan om grafmonumenten te plaatsen die hoger zijn dan 1,50 meter, of die uitsteken over de grens van het graf.

Verder zijn er regels voor het begraven en bijzetten van overledenen. Zo geldt er een minimale diepte van 1,20 meter voor een begrafenis, en mogen er alleen lichamen worden begraven die in een kist liggen. Ook is het niet toegestaan om meer dan één persoon in een graf te begraven, tenzij het gaat om een familiegraf.

FAQs

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet over de Algemene begraafplaats Den Helder.

Wat zijn de openingstijden van de begraafplaats?
De begraafplaats is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Hoe kan ik een graf reserveren?
Voor het reserveren van een graf kunt u contact opnemen met de gemeente Den Helder. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden en de kosten.

Is het mogelijk om een eigen grafmonument te plaatsen?
Ja, het is mogelijk om een eigen grafmonument te plaatsen. Hierbij gelden wel bepaalde eisen en voorschriften. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de begraafplaatsbeheerder.

Mag ik bloemen of andere voorwerpen bij het graf neerleggen?
Ja, het is toegestaan om bloemen of andere voorwerpen bij het graf neer te leggen. Dit kan echter alleen in een vaas of bakje, en niet direct op het graf.

Welke mogelijkheden zijn er voor asbestemming?
Er zijn verschillende mogelijkheden voor asbestemming, zoals verstrooiing op de begraafplaats of bijzetting in een urnenmuur of urnentuin. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de begraafplaatsbeheerder.

Hoe kan ik een uitvaart regelen op de begraafplaats?
Voor het regelen van een uitvaart op de begraafplaats kunt u contact opnemen met een uitvaartverzorger. Deze kan u informeren over de mogelijkheden en de kosten.

Is de begraafplaats rolstoeltoegankelijk?
Ja, de begraafplaats is rolstoeltoegankelijk. Er zijn speciale voorzieningen getroffen om het terrein toegankelijk te maken voor mensen met een rolstoel of scootmobiel.

Kan ik op de begraafplaats parkeren?
Ja, er is voldoende parkeergelegenheid op de begraafplaats. Er zijn diverse parkeerplaatsen die goed bereikbaar zijn met de auto.

Conclusie

De Algemene begraafplaats Den Helder is een plek van rust en bezinning, waar men terecht kan om dierbaren te herdenken en te eren. Het is een plek waar het leven even stil lijkt te staan, en waar men de vergankelijkheid van het leven kan overdenken. Op de begraafplaats zijn diverse graven en gedenkstenen te vinden, van eenvoudig tot zeer luxe. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor begraven en asbestemming. Met moderne faciliteiten zoals de aula en de condoleanceruimte kan men op een waardige manier afscheid nemen van een geliefde. De begraafplaats wordt goed onderhouden en er gelden diverse regels en voorschriften om deze plek netjes en verzorgd te houden. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de begraafplaatsbeheerder of de gemeente Den Helder.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: kosten begraafplaats den helder, rk begraafplaats den helder, online begraafplaatsen den helder, joodse begraafplaats den helder, urnenmuur den helder, rk begraafplaats sint jozef den helder, begraafplaats harderwijk, begraafplaats noorderveld

Bekijk de video over “algemene begraafplaats den helder”

Kindgraven Den Helder (NH)

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan algemene begraafplaats den helder

20 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp algemene begraafplaats den helder.

kosten begraafplaats den helder

Kosten begraafplaats Den Helder: wat zijn de tarieven?

Begraafplaatsen zijn een plek waar dierbaren worden begraven en waar herinneringen worden gekoesterd. Bij het overlijden van een dierbare moeten veel beslissingen worden genomen, waaronder de keuze van de begraafplaats en de kosten die hierbij komen kijken. In dit artikel zullen we ons richten op de kosten van de begraafplaats in Den Helder.

De tarieven voor begraven op begraafplaatsen in Den Helder zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van het graf, de gewenste afmetingen van het graf en de duur van de huur van het graf. In dit artikel geven we een overzicht van de kosten van de begraafplaats Den Helder.

Kosten begraafplaats Den Helder

De kosten van de begraafplaats Den Helder variëren afhankelijk van het type graf en de looptijd hiervan. Hieronder vind je een overzicht van de kosten voor de verschillende grafsoorten.

1. Algemeen graf

Een algemeen graf is een graf waarin twee tot drie personen worden begraven die geen relatie hebben met elkaar. De looptijd van een algemeen graf is 10 jaar.

– Kosten voor het begraven van een volwassene: € 1.946,10
– Kosten voor het begraven van een kind: € 973,05

2. Familiegraf

Een familiegraf is een graf waarin meerdere mensen binnen één familie worden begraven. De looptijd van een familiegraf is 20 jaar.

– Kosten voor het begraven van een volwassene: € 3.399,14
– Kosten voor het begraven van een kind: € 1.699,58

3. Kindergraf

Een kindergraf is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar en heeft een looptijd van 20 jaar.

– Kosten voor het begraven van een kind: € 973,05

4. Urnengraf

Een urnengraf is bedoeld voor de begrafenis van as. De looptijd van een urnengraf is 20 jaar.

– Kosten voor een urnengraf voor één persoon: € 1.049,12
– Kosten voor een urnengraf voor twee personen: € 1.855,65

5. Urnenmuur

Een urnenmuur is bedoeld voor de begrafenis van de as van één persoon. De looptijd van een urnenmuur is 20 jaar.

– Kosten voor een urnenmuur: € 1.049,12

6. Kinderurnengraf

Een kinderurnengraf is bedoeld voor de begrafenis van de as van een kind tot en met 12 jaar. De looptijd van een kinderurnengraf is 20 jaar.

– Kosten voor een kinderurnengraf: € 625,45

7. Bijzetten in bestaand graf

Het is mogelijk om een urn of een kist bij te zetten in een bestaand graf. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de looptijd van het graf.

– Kosten voor het bijzetten van een urn in een bestaand graf: € 454,52
– Kosten voor het bijzetten van een kist in een bestaand graf: € 704,57

Kosten begraafplaats Den Helder bij verkrijgen van grafrechten

Naast de kosten voor begraven betaalt men ook voor het verkrijgen van grafrechten. De kosten voor het verkrijgen van grafrechten zijn als volgt:

– Kosten voor het verkrijgen van grafrechten voor een algemeen graf: € 863,09
– Kosten voor het verkrijgen van grafrechten voor een familiegraf: € 3.389,29
– Kosten voor het verkrijgen van grafrechten voor een urnengraf of een urnenmuur: € 411,60
– Kosten voor het verlengen van grafrechten voor een algemeen graf na 10 jaar: € 1.130,15
– Kosten voor het verlengen van grafrechten voor een familiegraf na 20 jaar: € 3.769,36
– Kosten voor het verlengen van grafrechten voor een urnengraf of urnenmuur na 20 jaar: € 1.130,15

FAQ’s

Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de kosten voor een begraafplaats in Den Helder.

Wat zijn de totale kosten van begraven op een begraafplaats in Den Helder?

De totale kosten van begraven in Den Helder zijn afhankelijk van het type graf en de looptijd hiervan. De totale kosten voor een algemeen graf bedragen € 2.809,19, voor een familiegraf € 6.788,43, voor een urnengraf € 1.460,72 en voor een urnenmuur € 1.460,72.

Hoe lang zijn de looptijden van de grafrechten?

De looptijd van grafrechten voor een algemeen graf is 10 jaar, voor een familiegraf 20 jaar en voor een urnengraf, urnenmuur en kindergraf eveneens 20 jaar.

Moeten huurders van een algemeen graf extra betalen als er nog een persoon bij wordt begraven?

Nee, de tarieven voor een algemeen graf zijn inclusief alle begrafeniskosten voor de hele looptijd. Bij een algemeen graf huurt men een plaats en kan men het graf niet zelf kiezen.

Kan ik voor bepaalde graven betalen voor een langere looptijd?

Ja, het is mogelijk om de looptijd van grafrechten te verlengen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type graf en de duur van de verlenging.

Zijn deze kosten voor alle begraafplaatsen in Den Helder hetzelfde?

Nee, de kosten voor begraafplaatsen in Den Helder kunnen variëren afhankelijk van de locatie en andere factoren.

Conclusie

Begraven is een keuze die men maakt om de laatste rustplaats van een geliefde te vinden en te behouden. Bij het kiezen van een begraafplaats in Den Helder moet men rekening houden met de verschillende kosten die hierbij komen kijken. De tarieven voor begraven hangen af van het type graf en de looptijd hiervan. De kosten voor de begraafplaats Den Helder zijn vergelijkbaar met andere begraafplaatsen in Nederland. Men kan ervoor kiezen om een graf te huren voor een kortere of langere periode, afhankelijk van de persoonlijke wensen en voorkeuren.

rk begraafplaats den helder

RK Begraafplaats Den Helder: Een rustplaats voor katholieken

RK Begraafplaats Den Helder is een prachtig en serene begraafplaats gelegen in Den Helder, Noord-Holland. Het is de begraafplaats voor katholieken in de regio en biedt een rustplaats voor de overledenen en een plek voor rouwende families en vrienden.

De begraafplaats heeft een lange geschiedenis en werd opgericht in 1827. Het is een van de oudste begraafplaatsen van de stad en het was oorspronkelijk bedoeld als de rustplaats voor katholieke mensen. Door de jaren heen is het uitgebreid en gerenoveerd om te blijven aanpassen aan de veranderende behoeften van de gemeenschap.

De begraafplaats is een mooie plek met veel groen en bloemen. Er zijn verschillende secties op de begraafplaats, waaronder een urnenveld en een kindergrafveld. De begraafplaats heeft ook een monumentale kapel, waar katholieken hun dierbaren kunnen herdenken en bidden.

Naast de graven en urnen, biedt de begraafplaats ook de mogelijkheid voor bijzetting van as in de urnenmuur. Er is ook een strooiveld beschikbaar voor mensen die hun as willen verspreiden op de begraafplaats.

RK Begraafplaats Den Helder is niet alleen een plek voor rouwenden, maar ook voor mensen die willen genieten van een mooie wandeling of fietsen. De begraafplaats staat open voor het publiek en is op elk moment van de dag te bezoeken.

FAQs:

Waarom is RK Begraafplaats Den Helder opgericht?

RK Begraafplaats Den Helder werd opgericht om te voorzien in de behoeften van de katholieke gemeenschap in de regio. In de 19e eeuw werden rooms-katholieken vaak niet begraven op openbare begraafplaatsen en hadden ze hun eigen begraafplaatsen voor de kerk.

Kan iedereen worden begraven op RK Begraafplaats Den Helder?

RK Begraafplaats Den Helder is specifiek bedoeld voor katholieken en hun naasten. Het is daarom niet mogelijk voor mensen buiten de katholieke gemeenschap om te worden begraven op de begraafplaats.

Zijn er specifieke regels en voorschriften voor begraven op RK Begraafplaats Den Helder?

Ja, er zijn specifieke regels en voorschriften voor begraven op de begraafplaats. Deze omvatten zaken als de grootte van het graf, het type grafsteen dat is toegestaan, en de soorten bloemen en planten die op de begraafplaats mogen worden geplant. Meer informatie over deze regels is te vinden op de website van de begraafplaats.

Kan ik de begraafplaats bezoeken als ik niet katholiek ben?

Ja, de begraafplaats staat open voor het publiek en iedereen is welkom om de begraafplaats te bezoeken. Er zijn echter specifieke regels die moeten worden gevolgd bij het betreden van de begraafplaats, zoals het respectvol behandelen van de graven en het volgen van eventuele aanwijzingen van het personeel van de begraafplaats.

Kan ik mijn dierbare laten cremeren en de as bijzetten in de urnenmuur op RK Begraafplaats Den Helder?

Ja, het is mogelijk om de as van uw dierbare bij te zetten in de urnenmuur op de begraafplaats. Hiervoor zijn specifieke regels en voorschriften, die te vinden zijn op de website van de begraafplaats.

Kan ik de regels en voorschriften van de begraafplaats ergens vinden?

Ja, de regels en voorschriften van de begraafplaats zijn te vinden op de website van de begraafplaats. U kunt ook contact opnemen met het personeel van de begraafplaats voor meer informatie.

RK Begraafplaats Den Helder is een prachtige plek die een rustplaats biedt voor de overledenen en een plek om te rouwen en te herdenken voor hun geliefden. De begraafplaats biedt ook een rustige plek om te wandelen of te fietsen en is daarom een belangrijke plaats voor de lokale gemeenschap.

Meer informatie over algemene begraafplaats den helder vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 204 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel algemene begraafplaats den helder. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 19 algemene begraafplaats den helder

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *