Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Duran Duran’s album en nummer uit 1986: een terugblik op hun iconische werk.

Duran Duran’s album en nummer uit 1986: een terugblik op hun iconische werk.

album en nummer van duran duran uit 1986

In 1986 bracht Duran Duran het album “Notorious” uit, met daarop de gelijknamige single en andere hits zoals “Skin Trade” en “Meet El Presidente”. Het album markeerde een nieuwe richting voor de Britse band, met strakkere funk- en R&B-invloeden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het album en bijbehorende nummers, en wat het heeft betekend voor de legacy van Duran Duran.

De Strakkere Sound van “Notorious”

Duran Duran was ondertussen een gevestigde naam in de muziekindustrie, bekend om hun new romantic synth-pop sound. Maar met “Notorious” besloten ze een andere weg in te slaan en samen te werken met producer Nile Rodgers, die bekend stond om zijn werk met Chic. De samenwerking leverde een frisser geluid op, met sterke baslijnen en funky gitaar riffs, gemengd met de bekende Duran Duran-sound.

Het titelnummer “Notorious” is een van de meest herkenbare nummers van het album en een van de grootste hits van de band. Het valt op door de funky baslijn en de catchy hook: “notorious, notorious”. De tekst van het nummer is gebaseerd op de controversiële reputatie van de band in de media op dat moment en hun weigering om zich hierdoor te laten beïnvloeden. Het nummer werd een commercieel succes en bereikte de top 10 in veel landen, waaronder de Verenigde Staten.

Andere nummers op “Notorious” hebben ook een strakke funk- en R&B-invloed. Zo is “Skin Trade” voorzien van een opvallende saxofoonsolo en “Meet El Presidente” combineert guitar riffs met Latijns-Amerikaanse percussie. Ondanks deze nieuwe geluiden, blijven de nummers trouw aan de melodische composities en de zang van Simon LeBon.

“Het album blijft een mijlpaal in ons oeuvre,” zei Nick Rhodes, toetsenist van Duran Duran, in een interview met Billboard. “Het was een spannende nieuwe richting voor de band en een uitdaging voor ons om te verkennen hoe we konden blijven evolueren. We waren er zo trots op toen het uitkwam en dat zijn we nog steeds.”

De Legacy van “Notorious”

“Notorious” was niet alleen een keerpunt voor de sound van Duran Duran, maar ook voor hun imago en de richting van hun carrière. Na de release van het album, verliet gitarist Andy Taylor de band en richtte hij zijn eigen project op. Duran Duran ging verder als een kwintet en bracht in 1988 “Big Thing” uit, met nog meer funk- en dance-invloeden.

“Notorious” en de singles die daarvan werden uitgebracht, werden gecrediteerd met het winnen van nieuwe fans voor de band en geland te hebben in nieuwe landen. De band brak door in de R&B-markt en hun succes in de VS als popband werd met dit album verstevigd. De nieuwe sound van de band werd door critici geprezen en enkele nummers werden zelfs gecoverd door andere artiesten.

“Notorious” had een enorme invloed op de muziekindustrie en inspireerde andere bands om te experimenteren met verschillende genres. Het geluid van de band zou de basis vormen voor vele andere artiesten uit de jaren 80 en 90.

FAQs

Welke nummers zijn nog meer te vinden op “Notorious”?
Naast het titelnummer en “Skin Trade” en “Meet El Presidente”, zijn andere opvallende nummers op het album “A Matter of Feeling”, “Vertigo”, “Hold Me” en “Winter Marches On”.

Hoe werd “Notorious” ontvangen door critici?
Het album kreeg overwegend positieve recensies en werd geprezen om de gevarieerde en strakkere sound. Echter, sommige critici waren van mening dat de nieuwe sound niet bij de originele stijl van de band paste.

Werd het album commercieel succesvol?
Ja, het album was een commercieel succes en bereikte de top 20 in veel landen, waaronder de VS, het VK en Australië. Het titelnummer en “Skin Trade” bereikten beide de top 10 in veel landen.

Zijn er nog meer albums uitgebracht na “Notorious”?
Ja, Duran Duran heeft sindsdien nog 14 andere studioalbums uitgebracht, waaronder “Big Thing”, “The Wedding Album” en “Paper Gods”.

Hoe wordt “Notorious” herinnerd?
“Notorious” wordt herinnerd als een van de meest iconische en invloedrijke albums van Duran Duran en als een mijlpaal in hun carrière. Het album staat bekend om zijn frisse geluid en strakkere funk- en R&B-invloeden en wordt nog steeds gewaardeerd door fans en critici vandaag de dag.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: dit gif zat in grote hoeveelheden in behang, van noten gemaakt zuivelproduct, pang, een spion heeft een paar van zulke identiteiten, hoofdstad van kreta, aan de rand; een klein beetje, boekformaat met de rug aan de korte kant, omstandigheden buiten iemands controle

Bekijk de video over “album en nummer van duran duran uit 1986”

Dur͟a͟n͟ Dur͟a͟n͟ – Notor̲i̲o̲u̲s̲(Full Album 1986)

Zie meer informatie: dongtienvietnam.com

Afbeeldingen gerelateerd aan album en nummer van duran duran uit 1986

26 afbeeldingen gevonden gerelateerd aan het onderwerp album en nummer van duran duran uit 1986.

dit gif zat in grote hoeveelheden in behang

Dit gif zat in grote hoeveelheden in behang

In de 19e en vroege 20e eeuw was behang een populaire decoratieve keuze voor de muren van huizen en openbare gebouwen. Maar wat veel mensen toen niet wisten, was dat sommige van deze prachtige ontwerpen een gevaarlijke en giftige stof bevatten die bekend stond als arseenzuur. Dit gif zat in grote hoeveelheden in behang, met verstrekkende gevolgen voor de gezondheid van de mensen die werden blootgesteld aan deze stof.

Het gebruik van arseen in behang begon in de late 18e eeuw, toen fabrikanten begonnen te experimenteren met nieuwe kleurstoffen en pigmenten om hun producten aantrekkelijker te maken voor klanten. Arseen, die een heldere, geelgroene kleur produceert, werd al snel populair als een goedkope en effectieve kleurstof voor behang.

Maar achter de schermen veroorzaakte het gebruik van dit gif in behang onzichtbare schade aan de gezondheid van mensen. Arseen is een zeer giftige stof, die bij inademing of inslikken kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen. Het kan hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree en krampen veroorzaken, samen met duizeligheid, slaperigheid en zelfs flauwvallen. Langdurige blootstelling kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals huidkanker, lever- en nierproblemen, en neurologische schade.

Helaas waren deze risico’s niet bekend bij de meeste mensen in de 19e en vroege 20e eeuw, en arseen werd al snel een populaire keuze voor behangproducenten. Het gif werd op grote schaal gebruikt in behangpapier met bloemen- en geweven patronen, waarbij het vaak diende als de gele tint die werd gebruikt om koper te imiteren. Arseen werd ook gebruikt in de kleurstoffen die werden gebruikt om de rode kleur te creëren die we tegenwoordig vaak associeren met Victoriaanse behang.

In sommige gevallen werd arseen ook gebruikt om behangpapier een glanzend uiterlijk te geven, en soms werd het zelfs gebruikt om behangpapier waterafstotend te maken.

De meeste van deze toepassingen werden toegepast zonder dat de klant ervan op de hoogte was. Het was pas later dat de gezondheidsrisico’s van arseen werden ontdekt en openbaar werden gemaakt, en veel mensen die blootgesteld waren aan het gif hadden al te maken met de gevolgen ervan.

Er zijn verschillende manieren waarop mensen blootgesteld kunnen worden aan arseen in behang. Misschien wel de meest voorkomende manier was door het inademen van stofdeeltjes die van het behang kwamen. Deze stofdeeltjes konden in de lucht blijven hangen nadat het behang was opgehangen, met name als het behang in vochtige omstandigheden werd geplaatst en schimmel- en meeldauwgroei begon te vertonen. Mensen konden ook worden blootgesteld aan arseen door de giftige dampen die vrijkomen wanneer behangpapier nat werd gemaakt, bijvoorbeeld tijdens het wassen van muren of het schoonmaken van behang. Zelfs het aanraken van behang dat arseen bevatte kon leiden tot blootstelling, vooral als mensen daarna hun handen niet grondig wasten.

In sommige extreme gevallen leidde de blootstelling aan arseen via behang zelfs tot sterfgevallen. Vaak was er in die tijd geen bekendheid met het gif, waardoor mensen niet wisten wat hen overkwam.

Gevolgen van arseen in behang

De gevolgen van arseen in behang waren verstrekkend en omvatten een breed scala aan gezondheidsproblemen. Een van de meest voorkomende symptomen van blootstelling was huidirritatie, met roodheid en jeukende uitslag die vaak op de handen en het gezicht verscheen. Mensen die betrokken waren bij de productie van behang, zoals fabrieksarbeiders, liepen het grootste risico op deze symptomen, vanwege de langdurige blootstelling aan arseen.

Andere symptomen van arseenblootstelling waren onder meer: dorst, een metalen smaak in de mond, veranderingen in de hartslag en de bloeddruk, zwakte en vermoeidheid, en ademhalingsproblemen. Mensen die langdurig aan arseen werden blootgesteld, liepen een verhoogd risico op kanker, met name huid-, long-, lever-, blaas- en nierkanker.

Hoewel de gezondheidsrisico’s van arseen in behang inmiddels bekend zijn, zijn er nog steeds restanten van dit gif te vinden in oude gebouwen. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen als u denkt dat u zich in een gebouw bevindt dat mogelijk arseen bevat. Draag bij voorkeur een masker dat stofdeeltjes tegenhoudt en was na afloop uw handen grondig.

FAQs

Wat is arseen?

Arseen is een chemisch element dat vaak wordt gebruikt in de productie van metalen legeringen, pesticiden en kleurstoffen. Het is ook een van de meest giftige stoffen waar mensen aan blootgesteld kunnen worden.

Waarom werd arseen gebruikt in behang?

Arseen werd gebruikt in behang als een goedkope en effectieve kleurstof die werd gebruikt om gele tinten te produceren en soms ook om een glanzend uiterlijk te geven. Het was ook populair als een kleurstof voor rode patronen op behangpapier.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van arseenblootstelling?

Arseen is een zeer giftige stof die bij inademing, inslikken of huidcontact kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen. Het kan huidirritatie, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, ademhalingsproblemen en neurologische schade veroorzaken. Langdurige blootstelling kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals huidkanker, lever- en nierproblemen, en neurologische schade.

Welke andere producten bevatten arseen?

Arseen kan ook worden gevonden in sommige soorten vis en schelpdieren, en als een verontreiniging in drinkwater en voedsel. Het wordt ook gebruikt in sommige farmaceutische producten en conserveermiddelen.

Hoe kun je jezelf beschermen tegen arseenblootstelling?

Om te voorkomen dat u aan arseen wordt blootgesteld, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer u werkt met of zich in de buurt bevindt van producten die arseen bevatten. Deze maatregelen omvatten het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals maskers en handschoenen, en het vermijden van inademing van stof of rook. Was ook uw handen grondig na afloop van de werkzaamheden.

van noten gemaakt zuivelproduct

Van noten gemaakt zuivelproducten zijn steeds populairder in de supermarkt. Niet alleen omdat veel mensen van noten houden, maar ook vanwege de vele voordelen die deze producten kunnen bieden. In dit artikel gaan we dieper in op van noten gemaakt zuivelproducten en waarom ze een gezonde keuze kunnen zijn.

Wat zijn van noten gemaakt zuivelproducten?

Van noten gemaakt zuivelproducten zijn zuivelproducten die zijn gemaakt van noten in plaats van traditionele zuivelproducten zoals melk. Deze producten zijn gemaakt van bijvoorbeeld amandelen, kokosnoot of cashewnoten. Ze zijn erg populair bij mensen met een lactose-intolerantie of een veganistisch eetpatroon.

Noten zijn een bron van gezonde vetten, eiwitten, vezels en mineralen. Vanwege deze voedingsstoffen worden van noten gemaakt zuivelproducten beschouwd als gezondere alternatieven voor traditionele zuivelproducten.

Waarom zijn van noten gemaakt zuivelproducten gezond?

Van noten gemaakt zuivelproducten kunnen veel gezondheidsvoordelen bieden. Hier zijn een paar redenen waarom deze producten als een gezondere keuze worden beschouwd:

1. Ze zijn rijk aan gezonde vetten – Noten bevatten enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, die helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten.

2. Noten bevatten veel vezels – Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en voor het verminderen van het risico op diabetes type 2. Van noten gemaakt zuivelproducten bevatten vaak meer vezels dan traditionele zuivelproducten.

3. Ze zijn rijk aan eiwitten – Noten bevatten eiwitten die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van spieren. Van noten gemaakt zuivelproducten kunnen een goede bron van eiwitten zijn voor veganisten en mensen met een lactose-intolerantie.

4. Ze bevatten antioxidanten – Noten bevatten krachtige antioxidanten die helpen bij het beschermen van het lichaam tegen schade door vrije radicalen. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het verminderen van de risico’s op ziekten zoals kanker.

5. Ze zijn vrij van lactose – Voor mensen met een lactose-intolerantie is het niet altijd mogelijk om traditionele zuivelproducten te consumeren. Van noten gemaakt zuivelproducten zijn lactosevrij en kunnen een goede optie zijn voor mensen die niet tegen lactose kunnen.

Wat zijn enkele populaire van noten gemaakte zuivelproducten?

Er zijn verschillende soorten van noten gemaakt zuivelproducten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Hieronder zijn een paar van de meest populaire:

1. Amandelmelk – Amandelmelk wordt gemaakt van amandelen en water. Het heeft een nootachtige smaak en is laag in calorieën. Amandelmelk bevat meer vitamine E dan koemelk en is een goede bron van calcium.

2. Kokosmelk – Kokosmelk wordt gemaakt van het vruchtvlees van kokosnoten en water. Het heeft een romige textuur en is rijk aan gezonde vetten. Kokosmelk bevat minder eiwitten dan koemelk, maar is een goede bron van kalium en magnesium.

3. Cashewmelk – Cashewmelk wordt gemaakt van cashewnoten en water. Het heeft een nootachtige smaak en is laag in calorieën. Cashewmelk bevat minder eiwitten en calcium dan koemelk, maar is een goede bron van koper.

4. Sojayoghurt – Sojayoghurt wordt gemaakt van sojabonen en heeft een romige textuur. Het is een goede bron van eiwitten en bevat minder calorieën dan traditionele yoghurt. Sojayoghurt bevat geen lactose en is daarom een goede optie voor mensen met een lactose-intolerantie.

5. Cashewkaas – Cashewkaas wordt gemaakt van cashewnoten en heeft een kaasachtige smaak en textuur. Het is een goede bron van eiwitten en gezonde vetten en bevat geen lactose. Cashewkaas kan worden gebruikt als vervanging voor gewone kaas in bijvoorbeeld salades of op toast.

Zijn van noten gemaakte zuivelproducten duurder dan traditionele zuivelproducten?

In sommige gevallen zijn van noten gemaakt zuivelproducten duurder dan traditionele zuivelproducten. Dit is omdat noten een hogere kostprijs hebben dan koemelk en andere traditionele zuivelproducten. Bovendien is de productieproces van van noten gemaakte zuivelproducten vaak intensiever dan die van traditionele zuivelproducten.

Echter, van noten gemaakte zuivelproducten zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er zijn nu veel verschillende merken op de markt. Dit heeft geleid tot meer concurrentie en lagere prijzen voor consumenten.

Zijn van noten gemaakte zuivelproducten geschikt voor mensen met een notenallergie?

Van noten gemaakte zuivelproducten zijn niet geschikt voor mensen met een notenallergie. Zelfs kleine hoeveelheden noten kunnen symptomen zoals huiduitslag, jeuk, zwelling van de mond of keel, ademhalingsproblemen en anafylaxie veroorzaken bij mensen met een notenallergie. Als u allergisch bent voor noten, moet u deze producten vermijden en kiezen voor traditionele zuivelproducten.

FAQs

1. Kunnen van noten gemaakte zuivelproducten worden gebruikt als vervanging voor traditionele zuivelproducten?

Ja, van noten gemaakte zuivelproducten kunnen worden gebruikt als vervanging voor traditionele zuivelproducten. Ze zijn vooral handig voor mensen met een lactose-intolerantie of een veganistisch eetpatroon.

2. Wat zijn enkele tips voor het kiezen van de beste van noten gemaakte zuivelproducten?

Bij het kiezen van van noten gemaakte zuivelproducten is het belangrijk om te kijken naar het vet- en suikergehalte en ook om te controleren of het product genoeg eiwitten en calcium bevat. Het is ook een goed idee om te controleren op onnodige toevoegingen, zoals conserveringsmiddelen.

3. Zijn van noten gemaakte zuivelproducten beter dan traditionele zuivelproducten?

Het is moeilijk om te zeggen of van noten gemaakte zuivelproducten beter zijn dan traditionele zuivelproducten. Beide hebben hun eigen voedingsvoordelen en het hangt af van de individuele behoeften en voorkeuren van de persoon.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het consumeren van van noten gemaakte zuivelproducten?

Overmatige consumptie van van noten gemaakte zuivelproducten kan leiden tot gewichtstoename, omdat deze producten vaak relatief hoog in calorieën zijn. Bovendien kunnen sommige mensen een intolerantie hebben voor bepaalde noten, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen. Dit geldt vooral bij producten die worden gemaakt van noten die veel fytinezuur bevatten, zoals amandelen.

Conclusie

Van noten gemaakte zuivelproducten zijn snel aan populariteit aan het winnen. Ze zijn lactosevrij en kunnen een goede alternatief zijn voor mensen met een lactose-intolerantie. Bovendien bevatten deze producten gezonde vetten, vezels en eiwitten en kunnen ze als een gezondere keuze worden beschouwd. Er zijn nu veel verschillende soorten van noten gemaakte zuivelproducten op de markt, en het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen op basis van individuele behoeften en voorkeuren. Zoals met alles in het dieet, moeten van noten gemaakte zuivelproducten in moderatie worden geconsumeerd.

Meer informatie over album en nummer van duran duran uit 1986 vind je hier.

Zie hier meer: Laatste 204 artikelen voor jou

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel album en nummer van duran duran uit 1986. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 16 album en nummer van duran duran uit 1986

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *